Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

1060 άτομα συνελήφθησαν τον Οκτώβριο στην ήπειρο από την Αστυνομία


Συνελήφθησαν συνολικά (1060) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά (121) υποθέσεις που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και κλοπών οχημάτων  και την εξιχνίαση ένοπλης ληστείας και κλοπών      
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, στοιχεία που αφορούν τον Οκτώβριο 2013 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις  Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.
 1. Συνελήφθησαν συνολικά (1060) άτομα. Ειδικότερα:
.Λαθρομετανάστες: 808 άτομα
.Εγκληματική οργάνωση: 3 άτομα
.Ανθρωποκτονία από αμέλεια: 3 άτομα
.Ληστεία: 1 άτομο
.Απόπειρα ληστείας: 2 άτομα
.Μαστροπεία: 3 άτομα
.Παραβάσεις του Νόμου  «περί ναρκωτικών»: 41 άτομα
.Διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων: 21  άτομα
.Παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων»: 15 άτομα

11 τροχαία δυστυχήματα με 5 νεκρούς και 6.234 τροχαίες παραβάσειςσημειώθηκαν τον Οκτώβριο στην Ήοειρο



Συνολικά βεβαιώθηκαν (6.234) παραβάσεις ενώ εντοπίστηκαν (41) οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, (604) για υπερβολική ταχύτητα καθώς  και (460) ανασφάλιστα οχήματα.
Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Οκτώβριο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 11 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 16 το 2012). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
       5  θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 2 το 2012)
       1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 8 το 2012)
       5 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου  (έναντι 6 το 2012)

Ευρείας κλίμακας αστυνομικές εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας




Ελέγχθηκαν συνολικά  (1843) άτομα και (1348) οχήματα, συνελήφθησαν (139) άτομα και βεβαιώθηκαν (270) παραβάσεις 
 Κατασχέθηκαν πάνω από (526) κιλά κάνναβης, οχήματα και παράνομος οπλισμός
Στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν κατά το διήμερο 04 και 05.11.2013, ειδικές αστυνομικές δράσεις σε διάφορες περιοχές των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας,  με στόχο κυρίως την πρόληψη, αλλά και την καταστολή της παραβατικότητας.

Συνελήφθη 48χρονος για χρέη προς το Δημόσιο στην Πρέβεζα



Οι οφειλές που εκκρεμούν ξεπερνούν τις 74.000 ευρώ
Συνελήφθη χθες (06.11.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, 48χρονος ημεδαπός,   για χρέη προς το Δημόσιο.
Σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε ένταλμα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο ποσό των (74.922,42) ευρώ.
Ο 48χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

H ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ 5 μ.μ. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΛΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ



 Συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά το πρόγραμμά της η ΕΡΑ Ιωαννίνων με εκτεταμένες αναφορές στη σημερινή έφοδο των ΜΑΤ που κατέλαβαν  το Ραδιομέγαρο της  ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή .
Η ΕΡΑ Ιωαννίνων καλεί τους ακροατές της και όλους τους πολίτες σήμερα στις 5 μ.μ. σε συγκέντρωση στην οδό Παπαδοπούλου μπροστά από τα γραφεία της.

Καμιά ζημιά δε βρήκε ο εισαγγελέας - ελεύθεροι οι προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ . ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ



Καμία ζημία δεν εντόπισε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο εισαγγελέας που από τα ξημερώματα βρέθηκε μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις, στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά και από την καταγραφή-βιντεοσκόπηση των χώρων, δεν προέκυψε καμία ζημιά.


Aφέθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερεις προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ έπειτα από την έφοδο κατάληψης στην ΕΡΤ. 

Την παρουσία εισαγγελέα σε ρόλο «διαπραγματευτή» ζήτησε
αργά τη νύχτα η ΓΑΔΑ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να γίνει η επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, χωρίς να σχηματιστεί δικογραφία και χωρίς να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΑΔΑ απέστειλε αίτημα προς την
προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, προκειμένου να παραστεί εισαγγελέας στην επιχείρηση, που σχεδιαζόταν για τα ξημερώματα, επικαλούμενη τον κανονισμό δικαστηρίων.

Ειδικότερα, η Αστυνομική Διεύθυνση δεν επικαλείτο για την
εισαγγελική παρουσία επιχείρηση στα πλαίσια εφαρμογής αυτοφώρου για διάπραξη ποινικού αδικήματος, όπως η κατάληψη δημοσίου κτιρίου αλλά την υποβολή συστάσεων.
Το αίτημα της Αστυνομίας αφορούσε άρθρο του νόμου 1756/1988
«περί κανονισμού δικαστηρίων» που
προβλέπει την παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να απευθύνει συστάσεις, ώστε να εκκενωθεί το κτίριο χωρίς τον σχηματισμό δικογραφίας και χωρίς να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.
Η επιχείρηση έγινε παρουσία του εισαγγελέα Νίκου Γκύζη.

Η απόφαση για την επέμβαση ελήφθη μετά από συνεννόηση του
πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ το επιχειρησιακό σκέλος χειρίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας.

Μπήκαν με τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ - Εισαγγελέας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής

- Ζητήθηκε η εκκένωση του κτιρίου από τον εισαγγελέα
- Οι αστυνομικοί "σαρώνουν" το ραδιομέγαρο
- Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο προαύλιο του ραδιομεγάρου
- Άγνοια για την επιχείρηση δηλώνει ο Π. Καψής
- Οσοι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο της ΕΡΤ μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ
- Κλειστά και τα δυο ρεύματα της Μεσογείων από συγκεντρωμένους και δυνάμεις των ΜΑΤ
- Τέσσερις προσαγωγές μέχρι στιγμής
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Μέσα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μπήκαν λίγο πριν τις 5 το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ παρουσία εισαγγελέα προκειμένου να εκκενώσουν το κτίριο.
Ένταση επικράτησε πριν από λίγο έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζόμενους και τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Μεσογείων.

Πηγή:Newsit.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ :Λαμία: Το φλιτζάνι της γυναίκας δεν περιείχε μόνο καφέ - Με ανοιχτό το στόμα ακόμα και οι γιατροί...

Η γυναίκα κάθισε και άρχισε να πίνει τον καφέ της - Λίγες ώρες αργότερα βρισκόταν στο νοσοκομείο της πόλης, με τους γιατρούς πάνω από το κεφάλι της...
Όλα έγιναν χθες το πρωί (05-11-2013) όταν η ηλικιωμένη γυναίκα έκανε το λάθος να ανοίξει και να βάλει στο σπίτι της μια άγνωστη γυναίκα, η οποία θα την ενημέρωνε για ένα διαγωνισμό που γίνεται από μια εταιρία με μεγάλα δώρα.
Όταν το μεσημέρι ο γιος της ηλικιωμένης επέστρεψε στο σπίτι βρήκε τη μητέρα του πεσμένη στο πάτωμα, αναίσθητη. Την μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο Λαμίας νομίζοντας ότι έχει υποστεί κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι γιατροί προχώρησαν στις απαραίτητες εξετάσεις μη διαπιστώνοντας ενδείξεις "εγκεφαλικού", ενώ παράλληλα η ηλικιωμένη άρχισε σιγά - σιγά να έχει επαφή.
Όταν συνήλθε και άρχισε να μιλάει συγγενείς και γιατροί δεν πίστευαν στα αυτιά τους.

Δήμαρχος Ιωαννιτών: Οι ολέθριες πολιτικές δημιούργησαν νεόπτωχους!

Στην «αρνητική στάση της κεντρικής κυβέρνησης και τις τεράστιες ευθύνες της» αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος κατά την ομιλία του στην εναρκτήρια εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των 5» στο Βόλο, συμπληρώνοντας ότι «με τις ολέθριες πολιτικές και πρακτικές της δημιούργησε τα τραγικά αδιέξοδα και τη βαθύτατη κρίση που διέρχεται η χώρα, με αποτέλεσμα τους εκατοντάδες χιλιάδες νεόπτωχους».
Ο δήμαρχος Ιωαννιτών σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας συνολικός σχεδιασμός κοινωνικής προστασίας και ο ρόλος αυτός μοιραία έχει περιέλθει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προς την οποία η στάση της κυβέρνησης είναι η ίδια με αυτή προς τους πολίτες και ίσως και χειρότερη».

ΣΟΚ! Διαβάστε γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξαναφάτε ΠΟΤΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙ!!! Ποια είναι η ουσία που περιέχει;;;

Θα σας κάνουμε μια...μια αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο διατηρούνται τα κρέατα στα σουβλατζίδικα!!! Μετά από έρευνα που κάναμε στο διαδίκτυο βρήκαμε ότι με τον συγκεκριμένο τρόπο διατηρούνται και τα ψάρια σε διάφορες ιχθυοκαλλιέργειες !!!Ας τα πάρουμε λοιπόν με την σειρά ...
ΞΕΡΕΤΕ λοιπόν τι βάζουν στον γύρο και γενικότερα στα κρέατα για να διατηρηθούν ;;; ΦΟΡΜΟΛΗ....
Ναι ναι καλά διαβάσατε ...Φορμόλη ...Πάμε λοιπόν να δούμε τι είναι η φορμόλη...
Η μεθανάλη ή φορμαλδεΰδη(φορμόλη) είναι το πρώτο και απλούστερο μέλος της οικογένειας των αλδεϋδών, με χημικό τύπο CH2O και σύντομο συντακτικό τύπο HCHO ή H2CO.
Αποτελεί ακόμη το απλούστερο μέλος των «τυπικών» υδατανθράκων (δηλαδή των ανθρακούχων ενώσεων που έχουν την αναλογία ατόμων υδρογόνου - οξυγόνου 2:1, που έχει και το νερό, αλλά χωρίς να είναι πραγματικοί υδατάνθρακες, με τη βιοχημική σημασία) και είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη χημική ένωση με πολλές χρήσεις πιο γνωστές από τις οποίες είναι ως συντηρητικό, απολυμαντικό και αντισηπτικό με την εμπορική ονομασία «φορμόλη» ή «φορμαλίνη», η οποία είναι υδατικό διάλυμα φορμαλδεΰδης, στο οποίο, όμως, συνυπάρχει σε χημική ισορροπία με την εφυδατωμένη μορφή της, τη μεθανοδιόλη (HOCH2OH).