Σάββατο 19 Απριλίου 2014

NASA: Ανακαλύψαμε μια δεύτερη «Γη»

Για πρώτη φορά οι αστρονόμοι φαίνεται πως ανακάλυψαν αυτό που τόσο καιρό αναζητούσαν: μια δεύτερη Γη!
Όπως ανακοίνωσαν, βρήκαν έναν εξωπλανήτη με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης και ο οποίος, επιπλέον, βρίσκεται στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη», δηλαδή στην κατάλληλη απόσταση από το μητρικό άστρο του για να έχει νερό σε υγρή μορφή και άρα δυνητικά μπορεί να φιλοξενήσει ζωή- κάτι πάντως που δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί.

Καπνίζεις πριν τον ύπνο; Δες τι μπορεί να σου συμβεί

Μέχρι τώρα ξέραμε τις θανατηφόρες επιπτώσεις του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το κάπνισμα καταστρέφει και τον ήρεμο ύπνο…
Οι Γερμανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Στέφαν Κορς της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Charite του Βερολίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα βιολογίας του εθισμού "Addiction Biology", μελέτησαν πάνω από 2.000 άτομα.

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 50χρονο

Χθες στις 20:15, στο 4ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κουτσελιού Ιωαννίνων, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονος ομογενής, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.

Συνελήφθη στο Κεφαλοχώρι Ιωαννίνων ένας παράνομος Αλβανίας, για οπλοκατοχή και κλοπή

Συνελήφθη, χθες αργά το απόγευμα στο Κεφαλοχώρι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Πασχαλινό Μήνυμα του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιου Οικονόμου

Με όλους τους διαχρονικούς συμβολισμούς και με τη βαθύτερη αλήθεια που φανερώνει το μήνυμα της Ανάστασης, εύχομαι να φωτίσει το νού όλων των Ηπειρωτών, όλων των Ελλήνων, έτσι ώστε να μετατραπούμε όλοι μας από κοινωνία του Καναπέ σε κοινωνία ενεργών πολιτών και με οδηγό την πραγματική αγάπη για το κοινό καλό που είναι και το πραγματικό νόημα της Πασχαλιάς, αλλά και με πυξίδα, τους καθημερινούς μας αγώνες, τις αρχές της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της προσφοράς να χτίσουμε το μέλλον που μας αξίζει και να απαλλαγούμε από την απάνθρωπη σκληρή και οδυνηρή δοκιμασία που μας βασανίζει πάνω από τέσσερα χρόνια.
Εύχομαι λοιπόν σε όλους τους Ηπειρώτες της αποδημίας και της γενέτειρας, στους αδελφούς μας Βορειηπειρώτες και στους Ηπειρώτες της διασποράς το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να τους δώσει δύναμη , να έχουν υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, αλλά και να έρθει μια νέα εποχή για τον τόπο μας.
Χρόνια Πολλά, καλή Ανάσταση
Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
Γιώργος Δ. Οικονόμου

Ευχές του υποψηφίου Δημάρχου Ζηρού


Οι Αστυνομικές Υπηρεσίες των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας παρέδωσαν τρόφιμα και παιχνίδια, που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, σε κοινωφελή ιδρύματα

Ενόψει των εορτών του Πάσχα, οι Αστυνομικές  Υπηρεσίες των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, παρέδωσαν χθες και σήμερα, τρόφιμα και παιχνίδια που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, σε κοινωφελή ιδρύματα, ως μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους. 

Σύλληψη στην Κακαβιά Ιωαννίνων διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη, χθες (17-04-2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα μας, μέσω του μεθοριακού σταθμού Κακαβιάς.

Μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Δημοτικού σχολείου

Με αφορμή τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με την μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, η Αντιδήμαρχος Παρασκευή Τσίλη, αρμόδια για θέματα Παιδείας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
Είναι άδικο και δεν είναι καθόλου ηθικό για τους 13 μαθητές του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου να γίνεται τόσο μεγάλος πόλεμος.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥΣ

 Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης  Μπέζας, σε εφαρμογή του Ν. 4238/2014 και σε συνέχεια της σχετικής εγκυκλίου για τις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ, υπέγραψε σήμερα  εγκύκλιο προκειμένου να διευκρινιστούν ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους (Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία, Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία), στο πλαίσιο ένταξης και ομοιόμορφης λειτουργίας τους στο ΠΕΔΥ.

Πασχαλινό μήνυμα Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου

Υποδεχόμαστε το μήνυμα της Ανάστασης, με αισιοδοξία, προσδοκία κι ελπίδες.
Τα τελευταία χρόνια βιώσαμε δύσκολες καταστάσεις. Η οικονομική κρίση έπληξε με ένταση το σύνολο των πολιτών.
Ο Δήμος κατέβαλε μία τεράστια προσπάθεια για να ορθοποδήσει. Να δημιουργήσει ασπίδα προστασίας και αλληλεγγύης.
Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται. Για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.
Η Ανάσταση είναι ο θρίαμβος της ζωής. Μπορεί να γίνει ανάσταση των ονείρων και της ελπίδας.
Ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.
Χρόνια Πολλά!


Ευχές από την Όλγα Γεροβασίλη


Απολογισμός έργου από τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ

Τον απολογισμό έργων και δράσεων του ΟΚΠΑΠΑ, έκανε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φίλιππας Τσουμάνης.
Ο ΟΚΠΑΠΑ, τα τελευταία τρία χρόνια, και μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανέπτυξε ένα πολυσχιδές έργο με στόχο να δημιουργήσει δίχτυ προστασίας για όσους έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.
Κατάφερε να ενεργοποιήσει δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας με αποτέλεσμα τα Γιάννινα να έχουν μετατραπεί σε πόλη της αλληλεγγύης.

Ανακοίνωση υποψηφίων συμβούλων Π.E. Πρέβεζας- Θεσπρωτίας της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης»

Η "Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου" ανακοινώνει σήμερα  τα ψηφοδέλτιά της για τις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.   Όπως και τα ψηφοδέλτια  των άλλων δύο Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Άρτας που έχουν ήδη ανακοινωθεί, συγκροτούνται από στελέχη που έχουν ήδη μακρά διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση, στελέχη της νυν  Περιφερειακής Αρχής, αλλά και νέα που διακρίνονται στον επαγγελματικό - επιχειρηματικό χώρο, έχοντας αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα.   Όλοι συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια για την ισόρροπη ανάπτυξη της Ηπείρου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Έργο MedLS - Πρόγραμμα «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής»


 Η Περιφέρεια Ηπείρου / Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για προώθηση και προβολή των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, υλοποιεί το Πρόγραμμα «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής» (MedLS) που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας.
Στόχος του προγράμματος
Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση και η προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού των Eλληνικών και Ιταλικών περιοχών, μέσω της δημιουργίας μιας κοινής επωνυμίας «Μεσογειακός Τρόπος Ζωής», η οποία θα σηματοδοτεί τις τοπικές ιδιαιτερότητες στους πιο αντιπροσωπευτικούς τομείς: γαστρονομία, χαρακτηριστικά προϊόντα, φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι, προϊόντα χειροτεχνίας. 

Ευχές από το Σύλλογο Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας «Άπειρος Γαία»

Ο Εκπολιτιστικός, Μορφωτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής " Άπειρος Γαία", Νε ύ χ ε τ α ι  στα Μέλη και Φίλους του, ως και σε όλους τους Συνανθρώπους, όπως   η Σταύρωση και στη συνέχεια η Α ν ά σ τ  α  σ η  του Θεανθρώπου γεμίσει τις Καρδιές μας με Ειρήνη, Αγάπη, Γαλήνη για την ψυχική μας Αναγέννηση .
                          ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
                    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
                                        ΓΙΑ  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                   ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Ανακοίνωση υποψήφιων συμβούλων Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων από την Όλγα Γεροβασίλη

Η "ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" ανακοίνωσε και τα υπόλοιπα 13 στελέχη της παράταξης, που ολοκληρώνουν το ψηφοδέλτιο για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Μεταφορά του Αγίου Φωτός από την AEGEAN και την Olympic Air


Η AEGEAN, πιστή στα έθιμα και τις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα και αντιλαμβανόμενη την σπουδαιότητα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός, εκτός από τις προγραμματισμένες εμπορικές της πτήσεις , τις οποίες και προτίθεται να καθυστερήσει σε αναμονή του Αγίου Φωτός,  θα επιχειρήσει με δυο έξτρα αεροσκάφη ( όχι εμπορική πτήση ) με σκοπό και μόνο την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς. 
Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς δυο διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο και ένα προς Ιόνιο. 
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη.