Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Θα μπει «λουκέτο» στις ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις



«Θα μπει λουκέτο μόνο στις ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις», τόνισε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται και από τον Καλλικράτη. Το ποιές θα είναι αυτές δεν το γνωρίζει ακόμα το υπουργείο, καθώς από τις 750 δημοτικές επιχειρήσεις, μόνο οι 520 έχουν αποστείλει στοιχεία, ενώ απομένουν 230 για να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση.

Οκτώ κυρίες ξόδεψαν 20.000 ευρώ στη Βαρβάκειο για τους απόρους



Έκπληξη έχει προκαλέσει η κίνηση 8 άγνωστων γυναικών οι οποίες παρουσιάστηκαν στην Βαρβάκειο Αγορά προσφέροντας δωρεάν κρέας και τρόφιμα σε ανήμπορους πολίτες και συνταξιούχους.

Στα επίπεδα του 2009 οι εισπράξεις από τη φορολογία καυσίμων



Στα επίπεδα του 2009 κινούνται οι εισπράξεις από τη φορολογία καυσίμων παρά το γεγονός ότι η φορολογική επιβάρυνση την τελευταία τριετία έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Κόκκινος συναγερμός για την αιθαλομίχλη στις πόλεις - Ούτε σκέψη όμως να ρίξουν το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης



Μόνο έκπληξη δεν πρέπει να προκαλούν τα πρωτόγνωρα φαινόμενα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αν λάβει κανείς υπόψιν τη «βροχή» στοιχείων που αποτυπώνουν την κάθετη πτώση κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης. Πριν από λίγες ημέρες, η Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε ότι το 26,7% των Ελλήνων δεν έχει τη δυνατότητα ικανοποιητικής θέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης: Πάνω από 710.000 αιτήσεις νοικοκυριών



Από τα τέλη Οκτωβρίου έως σήμερα, περισσότεροι από 710.000 φορολογούμενοι υπέβαλλαν αίτηση διεκδικώντας το επίδομα που κυμαίνεται φέτος από 210 έως και 1.050 ευρώ ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη και την επιφάνεια της κατοικίας.

Φορο - έσοδα 1,5 δισ. θα πληρώσουν οι Έλληνες σε μία εβδομάδα



Η Εφορία θα «τραβήξει» από την αγορά το δώρο των Χριστουγέννων καθώς μέσα στις πέντε εργάσιμες ημέρες που απομένουν έως την εκπνοή του έτους το οικονομικό επιτελείο αναμένει εισπράξεις 1,5 δισ. ευρώ.

Σκέψεις για ανασχηματισμό μετά τις γιορτές



Σε ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησής του αμέσως μετά τις γιορτές ενδέχεται να προχωρήσει ο Α. Σαμαράς, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όχι μόνο διαμορφώνουν συνθήκες για ριζικές αλλαγές αλλά τις επιβάλουν.

Το τελευταίο τάνγκο του Ντε Βινσέντι στον ΠΑΣ

Τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνει φεύγοντας από τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ντε Βινσέντι, καθώς υπέγραψε τη νίκη επί του Άρη με 2-1, βάζοντας ένα γκολ και δημιουργώντας το άλλο.
Ο Αργεντινός άσος στην τελευταία του παράσταση στους «Ζωσιμάδες», φρόντισε να αποζημιώσει τους φίλους του ΠΑΣ, οδηγώντας την ομάδα σε μια σημαντική νίκη επί του Άρη. Ο Ντε Βινσέντι ευστόχησε σε πέναλτι στο 51' κι έκανε τη σέντρα στο γκολ του Λίλα στο 73', ενώ είχε ισοφαρίσει στο 56' ο Μανιάς.