Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Καλαμπάκα: Ιερέας ανάμεσα στους συλληφθέντες για εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν εικόνες

Εκτεταμένες έρευνες των Αστυνομικών Αρχών γίνονται στα ορεινά της Καλαμπάκας...Σύμφωνα με το trikalanews.gr σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε πόλεις της Θεσσαλίας, ανάμεσά τους και η Καλαμπάκα για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπορίας εικόνων.
Η οργάνωση φέρεται να πουλούσε εικόνες μεγάλης ιστορικής και θρησκευτικής αξίας, ενώ κάποιες από αυτές είχαν κλαπεί από μοναστήρια.
Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί 5 άτομα ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και Ιερέας,
ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ και φέρεται να λειτουργούσε στην τοπική Κοινότητα Παναγίας Καλαμπάκας.
Για την υπόθεση αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας...

 Πηγή:Newsit.gr

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος αρχαιοκάπηλων. Πιθανόν να προκύψουν εκπλήξεις και για την Ήπειρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε πόλεις της Θεσσαλίας για την εξάρθρωση συμμορίας που ενέχεται σε υποθέσεις εμπορίας εικόνων και άλλων αντικειμένων μεγάλης ιστορικής αξίας. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 5 άτομα.
Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση των ερευνών που διεξάγονται στα πλαίσια της αστυνομικής επιχείρησης.
Πηγή: Ethnos.gr
Δεν αποκλείεται από τα αποτελέσματα της μεγάλης αυτής επιχείρησης να προκύψουν θεαματικά αποτελέσματα και για περιπτώσεις που αφορούν την περιοχή μας.
 Για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα δουλεύει, «αθόρυβα» εδώ και πολύ καιρό υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της περιοχής μας, το οποίο έχει ασχοληθεί έντονα με το θέμα και έχει συνεργαστεί με αρμόδιες υπηρεσίες.



Συναγερμός στη NASA από μυστηριώδες αντικείμενο στον Άρη

Συναγερμός σήμανε στη NASA, όταν οι επιστήμονες εντόπισαν δίπλα στο ρομποτοειδές όχημα Opportunity, που διεξάγει έρευνες στα εδάφη του πλανήτη Άρη, ένα μυστηριώδες αντικείμενο.
Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι βρίσκονται «εντελώς σε σύγχυση» τόσο για την προέλευση όσο και για τη σύνθεση του αντικειμένου που εμφανίστηκε ξαφνικά και το οποίο εξετάζεται επί του παρόντος από διάφορα όργανα μέτρησης του Opportunity.

ΠΑΝΔΗΜΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΦΑ - ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες ήταν όλοι εκεί σήμερα στις 4 το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Περιβλέπτου για να απευθύνουν το στερνό αντίο στον σύζυγο και πατέρα , στο γιό , τον αδελφό τον αγαπημένο συγγενή τον καλό φίλο και τον πολύχρονο συνεργάτη, τον αξιόπιστο συνάδελφο  Θανάση Λέφα.
Τοπικές αρχές , εκπρόσωποι φορέων , οργανώσεων και πολύς κόσμος κατέκλυσαν το ναό και όλους τους άλλους χώρους του προαυλίου και όχι μόνο .
Πολλά τα στεφάνια συγγενών φίλων και φορέων όπως και αρκετοί οι επικήδειοι λόγοι που εκφωνήθηκαν ως μικρό δείγμα της αγάπης και της τιμής ενός ανθρώπου που ακούραστα ως την ύστατη στιγμή του προσέφερε στην πρόοδο και την ανάπτυξη όχι μόνο μέσω των επιχειρήσεών του αλλά και με την πολύχρονη και πολυσχιδή απασχόλησή του στα κοινά.

Η «κραυγή της Ρόζας» και το «τραύμα της Βιάννου» απαιτούν δικαιοσύνη!

                                                Αριστομένης Ι. Συγγελάκης                                                 Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του
                                                           Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των
                                                          Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
«Μια μέρα την είχα δει σε μια μικρή γερμανική πολιτεία, πάνου σε ένα τραπέζι, να μιλάει σε χιλιάδες εργάτες και πεινασμένους. Ήταν αδύναμη, σα ραχητική, φορούσε ένα παλιό σάλι, έτρεμε από το κρύο κι έβηχε. Μα ποτέ δεν θα ξεχάσω την κραυγή που τινάχτηκε από το ανεμικό της στόμα κι ανέβηκε στον ουρανό: «Ελευτερία, φως, δικαιοσύνη. Να χαθούμε, όλοι αδέλφια, για να σώσουμε τη γης!». Νίκος Καζαντζάκης.

Δηλώσεις Προέδρου ΕΣΕΕ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ για την εμπορική κίνηση των καταστημάτων την πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων

"...Οι μικρομεσαίοι έμποροι και εμποροϋπάλληλοι στο λιανικό εμπόριο τη Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ασχολήθηκαν μόνο με τα μαγαζιά και τους πελάτες τους, σεβάστηκαν το νόμο και τις αποφάσεις των συναδέλφων τους, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών συλλόγων, επέλεξε τη σοβαρή και υπεύθυνη εκπροσώπηση, προστατεύοντας την εικόνα της τοπικής αγοράς της πόλης τους.

Διέρρηξε κι έκλεψε καφενείο

Συνελήφθη την 18-01-2014 το βράδυ στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος τα ξημερώματα της 17-01-2014 είχε διαρρήξει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο) στην πόλη της Άρτας, απ’ όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.

Συνελήφθη 24χρονος Αλβανός, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν  περίπου (60) κιλά κάνναβης
Συνελήφθη, χθες (19-01-2014) το πρωί στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου,  24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Η ίδια κατηγορία βαρύνει και έναν ομοεθνή συνεργό του 24χρονου, που αναζητείται από τις αρχές, ενώ τα πλήρη στοιχεία του έχουν ταυτοποιηθεί.

«Μια τεράστια έκρηξη» στο Politheatro

Πρεμιέρα την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 9,15΄μμ για το Politheatro .Η κεντρική σκηνή ανεβάζει το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου
«Μια τεράστια έκρηξη» 
Μια σύγχρονη κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό και πολλές εκπλήξεις!
Η ζωή είναι ένας μικρός παράδεισος, και εμείς αφήνουμε πίσω μας τα παιδικά μας χρόνια για να περάσουμε στην κόλαση της ενηλικίωσης.
Στα πρώτα μας βήματα νιώθουμε ήρωες, εκλεκτοί…οι σωτήρες του σύμπαντος! Φανταζόμαστε το μέλλον μας σαν τον «Πόλεμο των άστρων», γεμάτο ηρωικές πράξεις, αστρικά ταξίδια, πνευματικούς δασκάλους και ντροπαλές πριγκίπισσες .

Καθυστερεί η έλευση της τρόικας



Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα εντός του Φεβρουαρίου αφήνουν στελέχη του Ευρωσυστήματος, σημειώνοντας πως μεγάλο μέρος της προετοιμασίας που πρέπει να προηγηθεί πριν την άφιξη των κ.κ. Πόουλ Τόμσεν, Ματθίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Εφορία: Γλιτώστε τις κατασχέσεις πληρώνοντας προσαυξήσεις και πρόστιμα



Αντιμέτωποι με κατασχέσεις θα βρεθούν χιλιάδες πολίτες, καθώς τα νέα δεδομένα της εφορίας δημιουργούν ασφυκτικό κλοιό για άμεση εξόφληση των χρεών.
Τα αυστηρότατα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις αναμένεται να οδηγήσουν ακόμα και στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, με το δημόσιο να επιδιώκει αφενός την αύξηση των εσόδων και αφετέρου να τονώσει τη φορολογική συνείδηση των πολιτών. Στόχος είναι επίσης και η αποφυγή δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων χρεών, υπό την απειλή των κατασχέσεων.

Προβάδισμα στις ελληνικές επιχειρήσεις για την κατασκευή του TAP - Περί τις 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες θέσεις εργασίας



Προβάδισμα στις ελληνικές επιχειρήσεις, εφόσον πληρούν τις προδιαγραφές, θα δώσει η κοινοπραξία TAP, αναφορικά με τις κατασκευαστικές και βοηθητικές εργασίες για την κατασκευή του αγωγού.

Πρόωρη σύνταξη για 500.000 γυναίκες από τα 52



Σύνταξη από την πέμπτη δεκαετία της ζωής τους χωρίς να επηρεαστούν από την αύξηση των ορίων ηλικίας και κυρίως γλιτώνοντας τις δυσμενείς αλλαγές στον υπολογισμό των ποσών που θα ισχύσουν από το 2015 και μετά μπορούν να κατοχυρώσουν το 2014 οι γυναίκες που είχαν την πρώτη έναρξη της ασφάλισής τους σε ΙΚΑ, Δημόσιο και Ειδικά Ταμεία μισθωτών (ΔΕΚΟ, τραπεζών κ.ά.) μέχρι τις 31/12/1992.

Το ΣτΕ έβγαλε αντισυνταγματικές και τις περικοπές στις αποδοχές των ένστολων



Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, κ.λπ.), που έγιναν σε εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) αντιμετωπίζουν Συνταγματικά προβλήματα.