Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Άδωνις προς τρόικα: Μας λείψατε, αλήθεια σας λέω...



Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη χαρά του ο κ. Γεωργιάδης, όταν μετά από τόσο καιρό απουσίας των τροϊκανών, συναντήθηκε ξανά μαζί τους στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Συμβουλές του ΕΦΕΤ για το Σαρακοστιανό τραπέζι: Ολα όσα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές



Το Σαρακοστιανό τραπέζι λόγω κυριώς της ευπάθειας των εδεσμάτων μπορεί από τα να κάτσει βαρύ μέχρι και να οδηγήσει κάποιον με συμπτώματα δηλητηρίασης στο νοσοκομείο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνει κόμμα για τις ευρωεκλογές -Λέγεται «το Ποτάμι»



Ενα κόμμα ευρωπαϊκό, προοδευτικό, που θα κινείται στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς και θα υπερασπίζεται «τη λογική και το δίκαιο», ετοιμάζει ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος παραιτείται από το Mega και τα Νέα και εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία.

Σε ποια χώρα πληρώνουν τους λιγότερους φόρους;



Παγκόσμιο φαινόμενο αποτελεί το φορολογικό πλαίσιο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με ανάλυση του BBC που επικαλείται στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου ένα παντρεμένο ζευγάρι με παιδιά πληρώνει περισσότερο φόρο από τους ανύπαντρους!

Πρώην πρόεδρος ΜΚΟ: Επαιρνα 9.500 ευρώ μισθό, γιατί αυτό είναι κακό;



Κρατικός οργανισμός και όχι ΜΚΟ ήταν το «Εργο Πολιτών» ,το οποίο είχε επιχορηγηθεί με 7,5 εκατ. ευρώ και δημιουργήθηκε με εντολή του Κώστα Καραμανλή, είπε ο επικεφαλής του Στέλιος Συρμόγλου.

Τριμηνιαία από μηνιαία η υποχρέωση υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων



Τριμηνιαία από μηναία αναμένεται να γίνει η υποχρέωση υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών για τα στοιχεία που εκδίδονται από 1.1.2014.

Έβγαλαν τον σκύλο βόλτα και βρήκαν θησαυρό στον κήπο τους!



Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν μπορούσε να φανταστεί ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια ότι μέσα σε μια μέρα θα γίνονταν εκατομμυριούχοι. Το ζευγάρι, όπως κάθε μέρα, έβγαλε τον σκύλο του για την πρωινή του βόλτα και βρήκε θαμμένα στη σκιά ενός δέντρου, σπάνια χρυσά νομίσματα, αξίας 7.270.608 ευρώ!

Ανοίξτε τις πόρτες: Ξεκινάει η χαρτογράφηση της υγείας των Ελλήνων



Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν υπάρχουν επιδημιολογικές μελέτες αντιπροσωπευτικές του πληθυσμού, που να δίνουν έγκυρα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας των πολιτών. Αυτό το κενό φιλοδοξεί να καλύψει η Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (ΕΜΕΝΟ), συμβάλλοντας έτσι στον σχεδιασμό μιας εθνικής στρατηγικής για την Υγεία.

Στρατηγική της Περιφέρειας Ηπείρου για την προγραμματική περίοδο 2014-2020

  Η τοποθέτηση της              παράταξης               «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την                 Ήπειρο» στην Επιτροπή Διαβούλευσης
Το πρώτο αυτονόητο δεδομένο είναι ότι η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε ουσιαστικό μηδενισμό το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Συνεπώς τα 300 εκατομμύρια ευρώ του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ.) για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 θα μπορούσαν θεωρητικά να αποτελέσουν ένα χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο. Είναι όμως έτσι και στην πραγματικότητα ;
Η επέλαση των νέοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ε.Ε. εκφράζεται ανάγλυφα στο σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ.

ΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (2014-2020) ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι Θεματικοί Στόχοι - Άξονες του νέου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου 2014-2020 παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα Ιωάννινα.

Συνελήφθησαν δύο Ρομά για κλοπή από σπίτι σε χωριό της Πρέβεζας

Αναζητούνται δύο γυναίκες συνεργοί τους
Συνελήφθησαν, χθες (24-02-2014) αργά το βράδυ στην Εθνική Οδό Άρτας – Αντιρρίου (κοντά στο Κομπότι Άρτας), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, δύο ημεδαποί Ρομά (ηλικίας 27 και 19 ετών), ενώ αναζητούνται και δύο γυναίκες συνεργοί τους, κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γ. 2-0: «Θρύλος... Γιουνάιτεντ»

Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός και έβαλε υποθήκη πρόκρισης στους 8 του Champions League, νικώντας τη Μάντσεστερ 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και έκαναν ένα αποφασιστικό... βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού, πανηγυρίζοντας με τα τέρματα των Ντομίνγκεζ (38') και Κάμπελ (55') την πρώτη τους νίκη κόντρα στην ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποκτώντας προβάδισμα (2-0) το οποίο δεν έχει ανατραπεί ποτέ στην ιστορία του Champions League.