Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Απίστευτη ανακάλυψη αστρονόμων! – Νέο εξωπλανητικό σύστημα με επτά πλανήτες δίπλα στη Γη

Βρετανοί και άλλοι Ευρωπαίοι αστρονόμοι εντόπισαν ένα πυκνοκατοικημένο σύστημα που διαθέτει τον αριθμό - ρεκόρ των επτά...εξωπλανητών, οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από ένα άστρο - νάνο, σε απόσταση περίπου 2.500 ετών φωτός από τη Γη.
Το σύστημα του άστρου KIC 11442793 έχει κάποιες ομοιότητες με το δικό μας ηλιακό σύστημα, αλλά και οι επτά εξωπλανήτες περιφέρονται πολύ πιο κοντά στο μητρικό άστρο τους από ό,τι στην περίπτωση των δικών μας πλανητών πέριξ του Ήλιου. Η επταμελής εξωπλανητική «οικογένεια» περιλαμβάνει δύο πλανήτες με μέγεθος περίπου σαν της Γης και πέντε αρκετά μεγαλύτερους.

Γιγάντια κάτοπτρα φωτίζουν χωριό που ήταν στο σκοτάδι!

Το ιταλικό χωριό Viganella είναι ο πρώτος διδάξας στο θέμα του φωτισμού, καθώς από το 2009 ολόκληρη η περιοχή φωτίζεται με κάτοπτρα που ελέγχονται από υπολογιστές. Τη σειρά έχει τώρα το νορβηγικό χωριό Rjukan, που εφαρμόζει το ίδιο σύστημα… φωτισμού, καθώς για 6 μήνες το χρόνο βρίσκεται στο πλήρες σκοτάδι. που αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου, φωτίζουν δύο χωριά στην Ιταλία και στη Νορβηγία.
Ειδικά κάτοπτρα που τοποθετήθηκαν γύρω από τον οικισμό στέλνουν τις ακτίνες του ήλιου εκεί όπου είναι δύσκολο να φτάσουν, καθώς το χωριό βρίσκεται χωμένο σε μια
κοιλάδα. Όλα τα σκοτεινά σημεία λούζονται πλέον στο φως, που φτάνει και στα πιο απόμερα δρομάκια του χωριού. Οι κάτοικοι θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν το φως του ήλιου και το χειμώνα, ενώ ο ενθουσιασμός τους δεν περιγράφεται. Ήλιος είναι αυτός!
perierga.gr
Πηγή:tromaktiko

Σύμφωνη γνώμη (με προϋποθέσεις) Ε.Δ.Α. για την προμήθεια γραμμικού επιταχυντή από το Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη, με προϋποθέσεις,  της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης της προμήθειας γραμμικού επιταχυντή από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η πράξη έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.998.750 ευρώ.

Συνεχίζονται οι δωρεές προς το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο  Καχριμάνη παραδόθηκε  από τον εκπρόσωπο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης κ. Λευτέρη Νέσσερη, κιβώτιο με φαρμακευτικά σκευάσματα για την κάλυψη αναγκών κοινωνικών δομών της περιοχής.
Η Περιφέρεια Ηπείρου ευχαριστεί την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης για την συνεχή συμπαράστασή της στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας και συγχαίρει τα μέλη της για την ανεξάντλητη φιλανθρωπική τους δράση.
Εν τω μεταξύ από τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών διατροφής, ειδών ατομικής υγιεινής και χαρτικών τα οποία διανέμονται σε Συσσίτια και Ιδρύματα μέσω του ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Καλούνται Επιχειρήσεις, Πολυκαταστήματα, Super Market, Σύλλογοι, Αδελφότητες, Ενώσεις, Σωματεία, Εθελοντικές Οργανώσεις και Πολίτες που επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα να προβούν στη συλλογή των παραπάνω ειδών, να επικοινωνούν με τα τηλ: 2651364129 – 2651364128.

 

Δημιουργήθηκε Τομέας του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης  Μπέζας ανακοίνωσε ότι με Απόφαση του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) δημιουργήθηκε Τομέας του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά και η λειτουργία του ξεκινάει στις 18.11.2013. Η ίδρυση του Τομέα ΕΚΑΒ Παραμυθιάς κρίθηκε απαραίτητη για τη καλύτερη υγειονομική ασφάλεια και κάλυψη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σουλίου.
Ο Τομέας ΕΚΑΒ Παραμυθιάς θα λειτουργεί με τη συνδρομή του τοπικού Κέντρου Υγείας και του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου και σε πρώτη φάση θα στελεχωθεί με τέσσερεις (4) διασώστες ενώ έχει διατεθεί ένα (1) ασθενοφόρο προκειμένου να υπάρξει 24ώρη κάλυψη στη περιοχή ευθύνης του.

 

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 15:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με 8 θέματα ημερήσιας διάταξης, τα εξής:
1) Επικύρωση των αποφάσεων – Πρακτικών της 10ης /25-9-2013 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2) Κατάρτιση του Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014.
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

Συνελήφθη 35χρονος στην Άρτα για ναρκωτικά

 
Συνελήφθη, σήμερα (25-10-2013)  λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον Κόμβο Νεοχωρίου, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 35χρονος ημεδαπός, γιατί  μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητό του, βρέθηκε στην κατοχή του  κάνναβη βάρους (9) γραμμαρίων και ένα τσιγαριλίκι.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

 

Συνελήφθη 57χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας ειδών κυνηγίου, για παράνομη κατοχή όπλων

Βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε κοντά στο κατάστημά του και κατασχέθηκαν πέντε κυνηγετικά όπλα τα οποία κατείχε παράνομα
Συνελήφθη χθες (24-10-2013) το πρωί στην Νικόπολη Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 57χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας ειδών κυνηγίου και όπλων,  για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Ειδικότερα,  σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημά του, βρέθηκαν σε αποθήκη κοντά σε αυτό, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, για τα οποία είχε ληγμένες άδειες κατοχής καθώς και ένα ακόμα κυνηγετικό όπλο, με ληγμένη άδεια κατοχής, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος και αναζητείται.

Τι έγραψε στο βιβλίο ο Οικ. Πατριάρχης κατά την επίσκεψη του στο μουσείο του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη

"Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του Κεμάλ Ατατούρκ" έγραψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο βιβλίο επισκεπτών στην πατρική οικία - μουσείο του ιστορικού ηγέτη της κοσμικής Τουρκικής Δημοκρατίας και ευχήθηκε οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του να γίνεται πραγματικότητα όσο περνά ο χρόνος.
Ο κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από ιεράρχες του Πατριαρχείου, έγινε δεκτός από τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Tugrul Biltekin (Τουγρούλ Μπιλτεκίν), ο οποίος στη συνέχεια τον ξενάγησε στις αίθουσες του ανακαινισμένου μουσείου, που φιλοξενούν δημοσιεύματα και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη ζωή του Κεμάλ Ατατούρκ καθώς και το κέρινο ομοίωμα του.

Εκδήλωση αποκαλυπτηρίων προτομής του Μπιζανομάχου Μιχαήλ Στιβαρού την ερχόμενη Δευτέρα

 Ο Δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την οικογένεια του Κύπριου ήρωα Μιχαήλ Στιβαρού ο οποίος έπεσε ηρωικά στις μάχες του Μπιζανίου, τον Δεκέμβριο του 1912, για την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, διοργανώνει εκδήλωση αποκαλυπτηρίων προτομής, την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, μετά το πέρας της παρέλασης και ώρα 13.30, στο παραλίμνιο Πάρκο Κατσάρη (περιοχή Σκάλας).
Ο Μιχαήλ Στιβαρός γεννήθηκε το 1892 στον Πεδουλά της Κύπρου. Αποφοίτησε από το Ημιγυμνάσιο Λεμεσού και από το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1911 και ήρθε στην Αθήνα για να συνεχίσει τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύλληψη 30χρονου Αλβανού με πλαστά έγγραφα

Συνελήφθη, χθες στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.,  ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατά τον έλεγχο της νομιμότητας παραμονής του στη χώρα μας, κατείχε και επέδειξε αλβανικό διαβατήριο με πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου.
Το πλαστό  διαβατήριο κατασχέθηκε από  την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

 

Σύλληψη 60χρονου για κατοχή κάνναβης και οπλοκατοχή

 
Συνελήφθη, χθες (24-10-2013) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 60χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη) και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 60χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
        ποσότητα κάνναβης,  βάρους (36) γραμμαρίων
        ένα (1) κυνηγετικό όπλο,  χωρίς σχετική άδεια
        ένα (1) στιλέτο

Σύλληψη φυγόποινου στα Ιωάννινα

   
Χθες (24-10-2013) το απόγευμα στα Ιωάννινα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 57χρονος ομογενής, γιατί  σε βάρος του  εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης δύο μηνών, για παραβάσεις ΚΟΚ.

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί για κλοπή ξυλείας από επιχείρηση στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κλοπή ξυλείας από επιχείρηση στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας που έγινε  πριν από είκοσι μέρες περίπου.
Ως δράστες της κλοπής ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν προχθές (23-10-2013) το μεσημέρι στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, όπου και ομολόγησαν την πράξη τους. 
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες το βράδυ της 05/06-10-2013 έκλεψαν από επιχείρηση εμπορίας στερεών καυσίμων που βρίσκεται στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, ξυλεία ελιάς συνολικής αξίας (800) ευρώ.

Οι δικαιούχοι νέων αδειών ταξί στις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου

Ολοκληρώθηκαν από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου οι διαδικασίες για την έκδοση νέων αδειών ταξί,  καθώς και για μετατροπή υφιστάμενων αδειών σε ταξί ειδικής μίσθωσης. «Ήταν μια επίπονη, μακρόχρονη  εργασία την οποία έφεραν σε πέρας με επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια οι υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας, εφαρμόζοντας στο ακέραιο το νέο νόμο», τόνισε σε δήλωσή του ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ιωάννης Κατέρης.
Αναλυτικά δικαιούχοι νέων αδειών είναι οι εξής:
Α.  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1. Έδρα - Διοικητική Μονάδα Ασπράγγελων Ζαγορίου: Δικαιούχος για ταξί ειδικής μίσθωσης η «ΛΟΥΤΣΙΑΡΗΣ και Σια Ε.Ε»
 2. Έδρα - Διοικητική Μονάδα Γρεβενιτίου Ζαγορίου: Δικαιούχος για ταξί ειδικής μίσθωσης, με μετατροπή ισχύουσας άδειας ταξί, ο Παναγιώτης Δάλλας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ»

ευχαριστει τH ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ για τηΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ στηριξη της
Tο  Πανελλήνιο  Φιλανθρωπικό  Σωματείο  «ΑΡΤΟΣ  ΔΡΑΣΗ»,  από  την  ίδρυσή  του,  το 1998,  μέχρι  και  σήμερα,  φροντίζει  καθ’ όλη  τη  διάρκεια  του  έτους  για  τη  σίτιση  και την ανθρώπινη υποστήριξη συνανθρώπων μας,  οι οποίοι  αντιμετωπίζουν  σοβαρά  προβλήματα  επιβίωσης.
Το «ΑΡΤΟΣ-ΔΡΑΣΗ - Παράρτημα Ιωαννίνων» εντείνει και αυτό, κατά τον τελευταίο χρόνο, τη δράση του και συνεργάζεται με κάθε φορέα που επιχειρεί να στηρίξει άτυχους συμπολίτες μας, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανέχεια και την κρίση.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας, σε όλη την επικράτεια, κατά την περίοδο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου



Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και εν όψει του φετινού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.
Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.
Ειδικότερα, οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού, προβλέπουν:
  • Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
  • Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Διακοπή κυκλοφορίας από Κόμβο Αμφιθέας –Αγ. Μαρίνα – Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης

Τη διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα  από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 1+925,84 της επαρχιακής οδού 1αΚόμβος Αμφιθέας –Αγ. Μαρίνα – Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης, από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου ανακοινώνει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ιωαννίνων, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής του έργου βελτίωσής της. Η διακοπή της κυκλοφορίας θα διαρκέσει μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Δεκτό αίτημα του Περιφερειάρχη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθαν. Τσαυτάρη στο έγγραφο αίτημα που είχε υποβάλλει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τον Σεπτέμβριο, για σύντμηση του χρόνου παραμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων στους ορεινούς βοσκότοπους. Με απόφαση που υπέγραψε στις 18 Οκτωβρίου 2013, καθόρισε -ειδικά για το τρέχον έτος -το χρόνο παραμονής στους τέσσερις μήνες, λύνοντας έτσι προβλήματα που είχαν προκληθεί με την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους.

Εξέταση ζητημάτων αντιπλημμυρικής προστασίας σε Σπαθαραίους (Π.Ε. Θεσπρωτίας) - Τζάρα (Π.Ε. Πρέβεζας)

Τις περιοχές Σπαθαραίων (Π.Ε. Θεσπρωτίας) και Τζάρας (Π.Ε. Πρέβεζας),  επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μαζί με τους αντίστοιχους Αντιπεριφερειάρχες Θ. Πιτούλη και Στρ. Ιωάννου, όπου εξέτασαν ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Ήδη στην περιοχή των Σπαθαραίων υπάρχει σε εξέλιξη έργο καθαρισμού της αποστραγγιστικής τάφρου, ενώ από την επίσκεψη διαπιστώθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται από πλημμυρικά φαινόμενα και στην περιοχή της Τζάρας.

Επιστημονική Ημερίδα στο Ματσούκι Ιωαννίνων & Λειτουργία Φθινοπωρινού Σχολείου στην Ι.Μ. Βύλιζας

Το Εργαστήριο Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Παν/μίου Ιωαννίνων, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Ματσουκίου «Η ΒΥΛΙΖΑ», την Μοναστηριακή Επιτροπή της Ι.Μ. Βύλιζας και την Ιστορική – Λαογραφική εταιρεία Τζουμέρκων (Ι.Λ.Ε.Τ.), Ημερίδα με θέμα:
«΄Ερευνα, προβολή και διαχείριση του πολιτισμού των μικρών τόπων. Το παράδειγμα του ορεινού πολιτισμού των Τζουμέρκων (15ος – 20ος αι).
Η Ημερίδα διεξήχθη στις 11 Οκτώβρη στο Ματσούκι του Δήμου Τζουμέρκων και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Την παρακολούθησαν 15 μεταπτυχιακοί φοιτητές και κάτοικοι του χωριού.

Υποχρεωτική ηλεκτρονική απογραφή αιγοπροβάτων από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2013

Στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου, πρέπει να προσέλθουν υποχρεωτικά οι κτηνοτρόφοι  στο χρονικό διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως 15η Δεκεμβρίου 2013, προκειμένου να απογράψουν ηλεκτρονικά τα αιγοπρόβατά τους.  Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι αποκλειστική και δεν προβλέπεται να δοθεί παράταση.
Πρόκειται για πράξη (ηλεκτρονικό πρωτόκολλο), που για πρώτη φορά τίθεται σε εφαρμογή  και για τον καλύτερο συντονισμό των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε υπηρεσιακή συνάντηση  - σύσκεψη με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, των Αντιπεριφερειαρχών  και των προϊσταμένων  κτηνιατρικών υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Συνελήφθη 60χρονος για κατοχή ναρκωτικών και όπλων

Την 24-10-2013/15.00 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (38) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (1) κυνηγετικό μονόκαννο όπλο άνευ αδείας, καθώς και (1) στιλέτο.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κλοπή ακτινιδίων στις Συκιές Άρτας

Οι δράστες έκλεψαν 500 κιλά ακτινίδια από  αγρόκτημα, με σκοπό να τα πουλήσουν στην Αλβανία
Συνελήφθησαν χθες (23-10-2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας,  δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας,  ηλικίας 29 και 50 ετών για κλοπή ακτινιδίων και πλαστογραφία.
Ειδικότερα,  μετά από έλεγχο  των αστυνομικών  σε  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, διαπιστώθηκε να έχουν φορτωμένα  πεντακόσια (500) κιλά ακτινίδια.

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Άρτα, για οφειλές στο Δημόσιο

 
Συνελήφθησαν, χθες (23-10-2013) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί (ηλικίας 40 και 34 ετών), για μη καταβολή εργατικών και εργοδοτικών  εισφορών στο Ι.Κ.Α..
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (804.766,56) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Άρτας.

 

 

Συνελήφθη 65χρονος για παράνομη πρόσληψη και απασχόληση αλλοδαπού στην Καμαρίνα Πρέβεζας

Συνελήφθησαν, χθες (23-10-2013) το πρωί στην Καμαρίνα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 65χρονος ημεδαπός κι ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη πρόσληψη αλλοδαπού και παράνομη απασχόληση.
Ειδικότερα, ο 65χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να απασχολεί παράνομα σε κτηνοτροφικές εργασίες, τον 21χρονο που είχε εισέλθει  παράνομα στη χώρα.

 

 

Σύλληψη φυγόποινου στην Άρτα

Χθες (23-10-2013) το πρωί, συνελήφθη από αστυνομικούς του  Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 60χρονος ημεδαπός, γιατί  σε βάρος του  εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης δέκα μηνών, για φορολογικές παραβάσεις.