Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Συνελήφθη στην Κακαβιά, 55χρονος Αλβανός, καταζητούμενος με Εντάλματα και Βουλεύματα, για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπόριο ναρκωτικών

Ο συλληφθείς κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για υπόθεση ανθρωποκτονίας λιμενικού τον Απρίλιο του 1997, όταν επιβαίνοντας σε ταχύπλοο σκάφος με ναρκωτικά, τον τραυμάτισε θανάσιμα πυροβολώντας εναντίον του 
Συνελήφθη χθες (29.11.2013) το πρωί, στην Κακαβιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικούς Τμήματος Κακαβιάς, 55χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας,  καταζητούμενος με τρία (3) Εντάλματα Σύλληψης του Ανακριτή Κέρκυρας και  δύο (2) Βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο 55χρονος συνελήφθη κατά την είσοδο στη χώρα μας, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα διωκόταν, καθώς στις 26.04.1997, στη θαλάσσια περιοχή της Σαγιάδας Θεσπρωτίας επιβαίνοντας σε ταχύπλοο σκάφος, το οποίο ήταν φορτωμένο με ναρκωτικά, πυροβόλησε σε βάρος λιμενικού (με πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov), με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.



ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, κάνει γνωστό ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ.  αύριο Σάββατο 30-11-2013 και την Κυριακή 1-12-2013  αναμένονται  ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Για το λόγο αυτό, εφιστάται η προσοχή των πολιτών και  καλούνται   οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.


Με 47 έργα του ΕΣΠΑ Ηπείρου, εκσυγχρονίζονται οι υποδομές, βελτιώνονται οι υπηρεσίες και ενισχύεται η έρευνα στην Π.Ε. Άρτας

Τα έργα που υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας παρουσιάστηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση που  πραγματοποίησε στο Αρχαιολογικό Μουσείο,  η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για 47 πράξεις, προϋπολογισμού 73,5 εκ. ευρώ, με τις οποίες  εκσυγχρονίζονται οι υποδομές της Π.Ε. Άρτας, βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών της,  δίνονται λύσεις σε  χρονίζοντα προβλήματα και ενισχύεται η έρευνα. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Θεματικός
Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ι. Κατέρης, οι Δήμαρχοι Αρταίων κ. Ι. Παπαλέξης, Ν. Σκουφά  κ. Ευ. Γιαννούλης, αντιδήμαρχοι από τους Δήμους Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Ευ. Γλαβάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι  Ι. Παπαγιάννης, Ι. Παπαγιάννης (Θεοδωριανίτης), Κ. Φώτης,  Π. Μίχας, εκπρόσωποι από τα Επιμελητήρια, υπηρεσιακοί παράγοντες.
 Η παρουσίαση έγινε από την Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής
κ. Ελένη Ρόκου, η οποία στην εισήγησή της, αναφέρθηκε επιγραμματικά και στην συνολική πορεία του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο είναι ύψους 283 εκ. ευρώ.  Σήμερα οι εντάξεις ανέρχονται στο 180,7% του  προϋπολογισμού,  οι συμβάσεις στο 103,5% και οι πληρωμές στο 66,2% αντίστοιχα. Η παρουσίαση των προγραμμάτων Νέα Γη και Νέα Γνώση έγινε από  εκπροσώπους του ΤΕΙ Ηπείρου και των έργων πολιτισμού στην Π.Ε. Άρτας από την προϊσταμένη ΛΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Χριστίνα Μερκούρη.
Ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  ανέφερε  ότι όλες οι προτάσεις που  υποβλήθηκαν από φορείς της Άρτας και πληρούσαν τις προδιαγραφές εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, ευχαριστώντας τους ταυτόχρονα για την, ως τώρα,  συνεργασία που υπήρξε μέσω της Ε.Δ.Α..   «Σήμερα- πρόσθεσε- υπάρχει πρόταση να ενταχθεί στο ΠΕΠ Ηπείρου ο κόμβος Άρτας της Ιόνιας Οδού. Δεν το δεχόμαστε με δυσκολία, γιατί είναι ένα τμήμα της Ιόνιας Οδού, από την ολοκλήρωση της οποίας περιμένουμε να έχουμε ανάπτυξη, ανάλογης αυτής που είδαμε και με την Εγνατία Οδό».