Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση του Δημάρχου με τον Ευρωβουλευτή Θεόδωρο Σκυλακάκη

Με τον ευρωβουλευτή της Δράσης Θεόδωρο Σκυλακάκη συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος. Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως και θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης του τουριστικού τομέα με άνοιγμα σε νέες αγορές του εξωτερικού ενώ αξιοσημείωτη είναι η επισήμανση του ευρωβουλευτή ότι πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα τα έργα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Ευχαριστίες για την εταιρία ΒΙΚΟΣ

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει τις ευχαριστίες του στην εταιρία ΒΙΚΟΣ ΑΕ, για την προσφορά εμφιαλωμένου νερού στην τοπική κοινότητα Μανωλιάσσας.
Ο οικισμός της Μανωλιάσσας, υδρεύεται από υδρομάστευση, όμως λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκε πρόβλημα έλλειψης νερού.
Η εταιρία ΒΙΚΟΣ ΑΕ, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προσέφερε σημαντικές ποσότητες εμφιαλωμένου νερού, το οποίο έχει διανεμηθεί στα νοικοκυριά του χωριού.

 

 

 

 

ΤΑ ΧΑΛΚΕΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΙ Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ

Το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών έχει πάρει φωτιά! Οι πλατείες και τα μνημεία της Εθνικής Αντίστασης σε πόλεις και χωριά γεμίζουν κόσμο.
 Ο σπόρος των αείμνηστων Γιάννη Σταμούλη, Λάκη Σάντα, Γεώργιου Αλέξανδρου Μαγκάκη, Πέτρου Ανταίου είμαστε αλλά και των αειθαλών αγωνιστών της Αντίστασης Μανόλη Γλέζου, Αργύρη Σφουντούρη, Ευάγγελου Μαχαίρα, Στέλιου Ζαμάνου, Χαράλαμπου Ρούπα, Βασίλη Μπρακατσούλα, Χρήστου Τζιντζιλώνη, Στέφανου Ληναίου έχει καρπίσει! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους πρωτοπόρους της Εθνικής Αντίστασης και της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση!

Τιμητική βράβευση του Δημάρχου Παλλήνης κ.Αθανάσιου Ζούτσου από τον ΣΠΑΠ



Τον Δήμαρχο Παλλήνης κ.Αθανάσιο Ζούτσο βράβευσε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), δια του προέδρου του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γεώργιου Πατούλη, για τη συνεργασία και την προσφορά του κατά την διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου.
Η βράβευση έγινε παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ.Νικολάου Δένδια, πλήθους εθελοντών του ΣΠΑΠ, εκπροσώπων της πολιτείας, υπεύθυνων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων μελών του Συνδέσμου, αλλά και
δεκάδων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Ο Δήμαρχος Παλλήνης κ.Αθανάσιος Ζούτσος κατά τη βράβευσή του εξήρε τη φιλία και την καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ, αλλά και όλα τα μέλη του Συνδέσμου, ενώ ήταν ο πρώτος Δήμαρχος από τους βραβευθέντες, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει εγκάρδια τους εθελοντές, για αλληλεγγύη και την ανθρωπιά που προτάσσουν με το έργο τους.
Για τη συνεισφορά του στην προστασία των δασών τιμήθηκαν, ο υπουργός κ.Ν.Δένδιας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Φουντάς, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, οι Δήμαρχοι των 12 Δήμων μελών του συνδέσμου, αλλά και οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων .
Την εκδήλωση άνοιξε με τον απολογισμό, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του
Συνδέσμου ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ. Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, παρουσιάζοντας συγκριτικά γραφήματα των τελευταίων ετών, που έδειχναν ότι με τη συνεργασία των φορέων και την άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την εκδήλωσή τους, το αποτελέσματα είναι θετικά.
Στη εκδήλωση παραδόθηκαν συμβόλαια ομαδικής ασφάλισης στους ενεργούς εθελοντές του Συνδέσμου.

Η Τράπεζα Ηπείρου προχωρεί μέχρι 22 Νοεμβρίου 2013 σε Αύξηση Συνεταιριστικού Κεφαλαίου



«Ξαφνικός θάνατος» για άλλους 1.270 δημοσίους υπαλλήλους εντός του 2013



Άλλοι 1.270 εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα δουν την πόρτα της εξόδου πριν το τέλος του 2013. Όπως δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο στόχος είναι να συμπληρωθεί η μνημονιακή προϋπόθεση των 4.000 απολύσεων.
AnergiaLΣε δημοσιογραφική διάσκεψη μετά το συνέδριο, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε μια λεπτομερή αποτίμηση της θέσης με την οποία κατεβαίνει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο υπουργός, μόλις την επόμενη εβδομάδα το θέμα της πρώτης φάσης της κινητικότητας θα κλείσει οριστικά ως προαπαιτούμενο για τη δόση του Ιουλίου, καθώς ο αριθμός των 12.500 υπαλλήλων θα έχει συμπληρωθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Άδικη» χαρακτηρίζουν τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων 24 βουλευτές της ΝΔ



Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων, κατέθεσαν 24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον βουλευτή Πέλλας Iορδάνη Τζαμτζή.
Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν «άδικη» τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων, όπως αυτή προβλέπεται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου, και μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «η υπερφορολόγηση θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας».
Όπως ενημέρωσε μάλιστα τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο επικεφαλής των ερωτώντων βουλευτών, το πρωί της Τετάρτης ομάδα των βουλευτών θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να του αναπτύξουν διεξοδικά τα προβλήματα που ανακύπτουν από το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων.

Οπισθοχώρηση μετά τις αντιδράσεις




Λίγες ώρες πέρασαν από τη στιγμή που κατατέθηκε η ερώτηση 24 βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αναφορικά με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων και το Υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να αποσύρει συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου.
Κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά και έπειτα από την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, δεν θα φορολογηθούν οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη, όπως θερμοκήπια, στάνες, αποθήκες γεωργικών μηχανημάτων.

Πονόλαιμος; H μαγική συνταγή με… μουστάρδα που ανακουφίzει



Η περίοδος αυτή, με τα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας, είναι ιδανική για κρυώματα και ιώσεις. Πονόλαιμος, πονοκέφαλος, καταρροή είναι μόνο μερικά από τα ενοχλητικά...συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάζετε. Ο πονόλαιμος όταν επιμένει είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός. Τι μπορείτε να κάνετε; Μα φυσικά να φτιάξετε μόνες σας σπιτικές, φυσικές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να τον αντιμετωπίσετε.

Πέντε ΜΥΘΟΙ για τη χοληστερίνη που σίγουρα έχετε ακούσει!




Είστε βέβαιοι ότι όλα τα λίπη αυξάνουν τη χοληστερίνη; Μήπως δεν τρώτε αυγά επειδή θεωρείτε ότι κάνουν κακό;
Διαβάστε πέντε...μύθους σχετικά με τη χοληστερίνη που ίσως δεν γνωρίζατε!
Τα παιδιά δεν έχουν υψηλή χοληστερόλη
Λάθος! Σύμφωνα με μελέτες, η αθηροσκλήρωση, η στένωση δηλαδή των αρτηριών που οδηγεί σε καρδιακές παθήσεις, μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των οκτώ ετών.
Η χοληστερόλη είναι μόνο κακή
Λάθος! Σε φυσιολογικές τιμές είναι απαραίτητη για διάφορες διεργασίες του οργανισμού μας. Συγκεκριμένα είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ορισμένων ορμονών, όσο και για την προστασία των μεμβρανών των κυττάρων.

Τι μπορείτε να φάτε αν κάνετε δίαιτα και πεινάτε!


Αν κάνετε δίαιτα, σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές που νιώθετε έντονα το αίσθημα της πείνας.
Τι μπορείτε να φάτε, όμως, προκειμένου να μην...
έχετε τύψεις ότι χαλάσατε τη δίαιτα, αλλά και να σταματήσετε να πεινάτε;
Η εύκολη απάντηση είναι μία μπάρα δημητριακών. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι τέτοιου είδους σνακ, μπορεί μεν να περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες, που δεν μας φορτώνουν με επιπλέον θερμίδες, δεν μας χορταίνουν όμως.
Προτιμήστε, λοιπόν, τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη μας χορταίνει περισσότερο, ενώ, παράλληλα, έχει και λίγες θερμίδες.

Τέθηκαν εκτός ΕΟΠΠΠΥ δύο γιατροί στην Ήπειρο για υπερσυνταγογράφηση




Εκτός ΕΟΠΥΥ οδηγήθηκαν 59 γιατροί σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και δύο γιατροί της Ηπείρου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πρόκειται για έναν γιατρό στο Νομό Ιωαννίνων κι έναν δεύτερο στο Νομό Θεσπρωτίας.
Από τον πρώτο έλεγχο που είχε γίνει, είχαν διαπιστωθεί πέντε περιπτώσεις γιατρών με υπερβολικά μεγάλο αριθμό συνταγογραφήσεων ή εξετάσεων. Και οι πέντε κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις.

Σε αργία 2 γιατροί του Νοσοκομείου Φιλιατών


Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε χθες ο γυναικολόγος που συνελήφθη στο Νοσοκομείο Φιλιατών, την ώρα που είχε πάρει φακελάκι από ηλικιωμένη ασθενή, προκειμένου να τη χειρουργήσει.
Ο γιατρός μετά την απολογία του, είχε αφεθεί ελεύθερος από τον Εισαγγελέα, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η προανάκριση και να οριστεί τακτική δικάσιμος.
Με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών, ο εν λόγω γιατρός από χθες Τρίτη τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων, απόφαση που θα ισχύσει για έναν μήνα.
Παράλληλα ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, όπου εκεί πλέον ο γυναικολόγος είναι αντιμέτωπος με την τιμωρία της αυτοδίκαιης αργίας.