Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ο «Εξωραϊστικός Σύλλογος Μετσόβου» τίμησε τον Άγιο Νικόλαο – Μπασδάνη, τον εκ Μετσόβου

Γράφει ο Βασίλης
 Κωνστ.Σχίζας
                                                                                        Οι απόδημοι Μετσοβίτες της Αττικής, οι οποίοι είναι οργανωμένοι στον Πολιτιστικό τους φορέα, τον «Εξωραϊστικό Σύλλογο Μετσόβου», τίμησαν με κάθε σεβασμό την μνήμη τού εκ Μετσόβου Νεομάρτυρος  Αγίου Νικολάου –
Μπασδάνη.
 Μετσοβίτες και πολλοί φίλοι τού Μετσόβου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του άοκνου προέδρου και ανθρωπιστή γιατρού Αποστόλου Μπίσα και παραβρέθηκαν στην Ιερά Ακολουθία τού Αγίου, η οποία τελέστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 11 Μαΐου 2014, στο παρεκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνος της «Φοιτητικής  Εστίας Βαρόνου Μιχαήλ Τοσίτσα» στην Κάτω Κηφισιά Αττικής.

Τα 12 προϊόντα που πρέπει να τα αγοράζετε πάντα βιολογικά



Αν χρειαζόσασταν ακόμα ένα λόγο για να επιλέξετε τα βιολογικά προϊόντα για μια καλύτερη, πιο υγιεινή διατροφή, μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Environmental Research, έρχεται να σας τον προσφέρει.

Δείτε πόσο αλάτι πρέπει να τρώμε για να είμαστε υγιείς



Η μειωμένη διατροφική πρόσληψη νατρίου (βασικού συστατικού του αλατιού) έχει συσχετισθεί σήμερα με μείωση του κινδύνου για εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων



Αλλάζουν όλα με το νέο έτος στον υπολογισμό των συντάξεων με αποτέλεσμα να μειώνονται τα ποσά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι.
Ο υπολογισμός διαφέρει από ταμείο σε ταμείο με το ΙΚΑ να υπολογίζει τις αποδοχές των καλύτερων πέντε ετών ετών της τελευταίας δεκαετίας Για τον υπολογισμό λαμβάνεται υπόψη η δεκαετία που ξεκινά το προηγούμενο έτος από αυτό που υποβάλλεται η αίτηση και την ευθύνη για την επιλογή των ετών την έχει το Ταμείο.

Ολα όσα αλλάζουν από τον Ιούνιο στις αγορές μέσω Ιντερνετ -Πώς θα γίνονται οι επιστροφές και τι πρέπει να πληρώνει ο καταναλωτής



Αλλάζει το τοπίο στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης με ρυθμίσεις που προωθεί και θα εφαρμοστούν από τις 13 Ιουνίου, προσπαθεί να εξασφαλίσει τη μέγιστη ασφάλεια στις συναλλαγές αλλά και να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή διασφάλιση στην ποιότητα του εμπορεύματος.

Σεισμός 5 Ρίχτερ ταρακούνησε Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα και όλη την Ήπειρο

- Ανάστατοι οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους τα ξημερώματα
- Ο σεισμός είχε επίκεντρο κοντά στα σύνορα με την Αλβανία και έγινε αισθητός σε όλη την Ήπειρο
- Συναγερμός στις υπηρεσίες, δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές. Ξημερώματα χτύπησε ο Εγκέλαδος στην Ήπειρο σκορπώντας ανησυχία στους κατοίκους. Ο σεισμός ήταν ισχυρός και είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε.

Τον Άγιο Νικόλαο εκ Μετσόβου-Μπασδάνη τιμά ο Σύλλογος των εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών, θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 17 Μαΐου 2014 και ώρα 8:30 το πρωί, ανήμερα της εορτής του πολιούχου Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου–Μπασδάνη, Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στο Κάστρο.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER» ΑΠΟ ΤΗΝ «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»

H Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. με τον διακριτικό τίτλο «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» ως φορέας υλοποίησης και διαχείρισης του τοπικού προγράμματος του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) “Προσέγγιση LEADER” για επιλεγμένες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων & Θεσπρωτίας προέβη στις 05 Φεβρουαρίου 2014 στην 3η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να υποβάλλουν τις επενδυτικές τους προτάσεις μετά από σχετική παράταση που δόθηκε έως τις 30 Απριλίου 2014.

Προτάσεις και θέσεις της ΕΣΕΕ για την ανάπτυξη των οδικών μεταφορών

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης στην διάρκεια των εργασιών της σεμιναριακής εσπερίδας με θέμα «Προετοιμαζόμαστε για την Ανάπτυξη στις Οδικές Μεταφορές»,  που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Logistics Conference 2014, κατέθεσε τις θέσεις της ΕΣΕΕ για την ανάπτυξη του διαμετακομιστικού εμπορίου.

Το 12th Preveza Jazz Festival ΕΡΧΕΤΑΙ!!!

Η Πρέβεζα ανανεώνει το ραντεβού της με τη δημιουργική μουσική για 12η συνεχή χρονιά. Το φετινό Preveza Jazz Festival θα πραγματοποιηθεί στις 30, 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2014. Συμμετέχουν μουσικά σχήματα από Ελλάδα, Ισραήλ, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Τουρκία.
 Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ώρα έναρξης: 21.00.

Συνελήφθησαν δύο Ρόμα για διάρρηξη εξοχικής κατοικίας στο Πυρί Θεσπρωτίας

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, περίπτωση διάρρηξης εξοχικής κατοικίας, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 06 έως 07.05.2014 στο Πυρί Θεσπρωτίας.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της διάρρηξης δύο ημεδαποί, ένας 34χρονος και ένας 21χρονος Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για  κλοπή.

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Ηγουμενίτσα για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, προχθές  το βράδυ στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 17χρονος ημεδαπός και ένας 27χρονος ομογενής, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη). 

Συνελήφθη 26χρονος Αλβανός έμπορος ναρκωτικών στους Νεγράδες Ιωαννίνων με 300 κιλά χασίς

Ο δράστης μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο περίπου -300- κιλά κάνναβης
Σήμερα (11-05-2014) τα ξημερώματα στους Νεγράδες Ιωαννίνων, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
  Στο πρόσφατο παρελθόν, η Γιουγκοσλαβία ήταν ένα κραταιό κράτος. Φρόντισαν όμως, οι «σύμμαχοί» μας να διαμελίσουν αυτή την γειτονική μας χώρα. Έτσι, το 1992 «κατάφεραν» να δημιουργήσουν την απόσχιση τεσσάρων από τις έξη συνιστώσες δημοκρατίες της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν τα νέα κράτη, της Σλοβενίας, της Κροατίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της ΠΓΔΜ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «Συμμαχίας Ηπειρωτών»

«Η αυτοδιοικητική δημοκρατική συμπαράταξη βρίσκεται εδώ. Με όραμα και σχέδιο, με τόλμη και αποφασιστικότητα, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και με μόνο στόχο να υπηρετήσει τον ηπειρωτικό λαό και τα συμφέροντα της Ηπείρου. Για να ξεκολλήσει επιτέλους η περιοχή μας από την τελευταία θέση των περιφερειών της Ευρώπης».