Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Εκκενώνονται ολόκληρα χωριά στον κάμπο της ΆρταςΔεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα από τις πλημμύρες σε χωριά του κάπου της Άρτας και επειδή η στάθμη του νερού ανέβηκε επικίνδυνα και έφτασε στα πρώτα σπίτια χωριών στην περιοχή, κρίθηκε αναγκαίο να γίνει εκκένωση κατοικιών αλλά και χωριών στους Κεραμάτες, το Νεοχώρι, τις Συκιές, το Λουτρότοπο, το Κομμένο και την Ακροποταμιά.

ΠΡΕΒΕΖΑ-"Πνίγηκε" και η Αμμουδιά,από τα ορμητικά νερά του ΑχέρονταΣοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σημειώθηκαν στα χωριά του Φαναρίου Πρέβεζας.
Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στα χωριά Καστρί, θέμελο και Σταυροχώρι.

Η Ευρώπη «ψάχνεται» απέναντι στον ΤσίπραΕίναι προφανές ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν περίμεναν ότι από τις πρώτες ημέρες η κυβέρνηση Τσίπρα θα δήλωνε ανοιχτό πόλεμο στην Τρόικα και στη λιτότητα και ταυτόχρονα θα απαιτούσε κούρεμα του χρέους. Μέρκελ, Ολάντ και Σουλτς έκαναν επειγόντως δείπνο κορυφής για να συντονίσουν τη στάση των δανειστών απέναντι στην "απειλή" Τσίπρα.

Συστάσεις για την προστασία του πληθυσμού από την αφρικανική σκόνη από το υπουργείο ΠεριβάλλοντοςΣε συστάσεις για την προστασία του πληθυσμού εξαιτίας των υψηλών επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων λόγω της έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα, προέβη το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η κακοκαιρία γκρέμισε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας στην ΑρταΤα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Ηπειρο κατέστρεψαν το ονομαστό Γεφύρι της Πλάκας, ένα από τα γνωστότερα πέτρινα γεφύρια στην Ελλάδα που θεωρούνταν η ωραιότερη γέφυρα των Βαλκανίων και η τρίτη στην Ευρώπη.