Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Επιταγές voucher: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται από 2.400€ – 2.700€

Τι είναι οι επιταγές voucher;
Διαβάστε ποιοι άνεργοι δικαιούνται από 2.400€ έως 2.700€ και ποια είναι η απόφαση του υπουργού εργασίας.
Το υπουργείο Εργασίας, με απόφαση του υπουργού Γιάννη Βρούτση, δίνει προθεσμία έως τις 31 Ιανουαρίου σε 18.900 νέους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών για να ενεργοποιήσουν τα voucher (επιταγές εισόδου) στην αγορά εργασίας που έμειναν αδιάθετα έως τις 31 Οκτωβρίου.
Δικαιούχοι των επιταγών voucher είναι οι επιλαχόντες από τις λίστες των άνεργων νέων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε δύο προγράμματα, για συνολικά 35.000 θέσεις σε επιχειρήσεις (έμειναν αδιάθετα 8.900 voucher) καθώς και στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού (10.000 θέσεις από τις οποίες απορροφήθηκαν 3.000).

Αυτοί είναι οι τρεις λόγοι, για να μην ξαναφάτε ποτέ τηγανητές πατάτες!

Οι λατρεμένες τηγανητές πατάτες έχουν παγκοσμίως πολύ κακή φήμη, αλλά εξίσου πολύ καλή γεύση για να σε πείσουν να τις… αποχωριστείς Σίγουρα, μία τροφή που είναι τηγανητή δεν είναι σε…. καμία περίπτωση υγιεινή, ωστόσο οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε να εθελοτυφλούμε και να πέφτουμε συχνά – πυκνά με τα μούτρα στην αμαρτία… Δυστυχώς ,υπάρχουν πολύ σοβαροί λόγοι που κανείς από εμάς δεν πρέπει να καταναλώνει τηγανητές πατάτες.
Σύμφωνα με έρευνα, το τηγάνισμα σε μία πατάτα, την μετατρέπει άμεσα σε ανθυγιεινή «βόμβα» πού μπορεί να προκαλέσει με την πάροδο του χρόνου καρκίνο, καρδιαγγειακά προβλήματα και διαβήτη.

101 πράγματα που μπορώ να κάνω ΤΩΡΑ για να βοηθήσω να πέσει η Κατοχική Ευρώ-Χουντάρα…


     Του Σ. Κατσούλη
    Ξυπνώ από τον λήθαργο…
1 ΣΤΑΜΑΤΩ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. Ενημερώνομαι από τα μικρότερα ….κανάλια και το διαδίκτυο, γνωρίζοντας όμως, ότι το ψέμα και η παραπληροφόρηση είναι πλέον παντού γύρω μας.
2 ΣΤΑΜΑΤΩ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. Ενημερώνομαι από τα μικρότερα έντυπα και το διαδίκτυο, γνωρίζοντας όμως, ότι το ψέμα και η παραπληροφόρηση είναι πλέον παντού γύρω μας.
3 ΣΤΑΜΑΤΩ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΜΕΣΩΣ ΟΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, είτε αυτά είναι στατιστικά στοιχεία ή άλλες πληροφορίες. Ελέγχω τα στοιχεία πριν τα αποδεχτώ.
4 ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
5 Κλείνω τον υπολογιστή ΤΩΡΑ και βγαίνω έξω να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μου. Η επανάσταση ΔΕΝ θα γίνει από το διαδίκτυο!

Θα «καεί» η γούνα μας – Και πρόστιμο σε όσους ανάψουν τζάκι αν δεν είναι η σειρά τους!

Την επιβολή χρηματικού προστίμου στους «παραβάτες» του… δακτυλίου στα τζάκια αποφάσισε να επιβάλει το υπουργείο περιβάλλοντος, μετά και τα τελευταία... κυβερνητικά σχέδια για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης και της υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η κοινή υπουργική απόφαση, που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των έκτακτων επεισοδίων αιθαλομίχλης, συνδέει την απαγόρευση για τα τζάκια και τις ξυλόσομπες  με την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση, παραπέμποντας σε ελέγχους και σε επιβολή προστίμων από κλιμάκια υπαλλήλων των Περιφερειών και από το σώμα των Επιθεωρητών και από το σώμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Τα «γυρίζει» η Γερμανία – Ανοίγει παράθυρο νέου κουρέματος για την Ελλάδα

Παράθυρο σε νέο κούρεμα για την Ελλάδα και παρά τις μέχρι πρότινος αρνήσεις της Γερμανικής πλευράς φαίνεται πως ανοίγει μετά...την απρόσμενη συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Σε συμφωνία επί του θέματος φαίνεται πως κατέληξαν οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Πρόκειται για μία συμφωνία για το περίγραμμα της περιβόητης ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης, βάσει της οποίας θα είναι ένας οργανισμός που θα συνδέεται με το Ecofin, και όχι με την Κομισιόν, που θα αποφασίζει για το πότε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα πρέπει να κλείσει.

ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΣΙ ΜΕ 37-77 ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Τη νίκη με 37-77, την 5η σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα, πανηγύρισε ο ΑΓΣΙ  στην Κέρκυρα, με αντίπαλο τον Ιόνιο.
Η ομάδα των Ιωαννίνων μπήκε από την αρχή του παιχνιδιού δυνατά και με πολύ καλή άμυνα έφθασε να προηγείται στο πρώτο δεκάλεπτο με 7-20.
Στο δεύτερο, η ψαλίδα στο σκορ (23-45) άνοιξε ακόμη περισσότερο, με τον ΑΓΣΙ να έχει πολύ σωστές επιλογές στην επίθεση, μιας και όλοι οι παίκτες βρέθηκαν σε πολύ καλή ημέρα.
Στην επανάληψη, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε και με «μπροστάρηδες» στο σκοράρισμα τους Κοντό και Πανταζή η ομάδα των Ιωαννίνων προηγήθηκε με 29-62 στο 30΄ και έκλεισε το ματς στο 37-77.

Μις Υφήλιος η 25χρονη Γκαμπριέλα Ίσλερ από την Βενεζουέλα

Η Μις Βενεζουέλα Γκαμπριέλα Ίσλερ στέφθηκε Μις Υφήλιος στο Crocus City Hall της Μόσχας, καθώς ξεχώρισε από τις 85 διαγωνιζόμενες...
Το στέμμα της Μις Υφήλιος παρέδωσε στην 25χρονη Ίσλερ από το Μαρακέι, η περυσινή κάτοχος του τίτλου, η Αμερικανίδα Ολίβια Κούλπο.
Η Ίσλερ θα ταξιδεύει για τον επόμενο χρόνο σε όλο τον κόσμο, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό Μις Υφήλιος και μία φιλανθρωπική οργάνωση της επιλογής της.
Η νικήτρια ρωτήθηκε από τους κριτές του διεθνούς διαγωνισμού ομορφιάς «ποιός είναι ο μεγαλύτερος φόβος της και πως σχεδιάζει να τον ξεπεράσει» .
«Ο φόβος δεν είναι κάτι αρνητικό. Πρέπει να ξεπεράσουμε όλους τους φόβους μας και αυτό με τη σειρά του θα μας κάνει δυνατότερους. Μόλις ξεπεράσουμε τους φόβους μας, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση» απάντησε.
Πρώτη αναπληρωματική "Μις Υφήλιος" εξελέγη η "Μις Ισπανία" Πατρίθια Γιουρένα Ροντρίγκες και η "Μις Ισημερινός" Κονστάντζα Μπάεζ δεύτερη αναπληρωματική. Η "Μις Φιλιππίνες", η οποία θεωρείτο ότι θα βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις δεν κατάφερε τελικά να μπει στην πρώτη τριάδα.
Πηγή:tromaktiko

 

Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος

Τη συγκέντρωση έχει καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «σταματάμε την καταστροφή, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, να τους διώξουμε».
Μίλησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «θεσμική εκτροπή» στο θέμα της ΕΡΤ, ενώ παράλληλα, τόνισαν πως η κυβέρνηση χάρισε στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών καναλιών τη δημόσια περιουσία των ψηφιακών συχνοτήτων.
Παρόντες και εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ενώ απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών με κεριά αναμμένα κρατούσαν πανό «η καθαριότητα στους ιδιώτες, οι καθαρίστριες στο δρόμο» μπροστά από τα κάγκελα του Άγνωστου Στρατιώτη.
Η λεωφόρος Αμαλίας, όπως και οι οδοί  Όθωνος και Βασιλέως Γεωργίου Α' έχουν κλείσει λόγω των συγκεντρωμένων, ενώ κλειστός παραμένει ο σταθμός του Μετρό της πλατείας Συντάγματος με απόφαση της αστυνομίας.
Πηγή:Ethnos.gr

 

Κικίλιας: Στο θέμα της ΕΡΤ χάσαμε

                                                                                          «ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ»
Αιχμές για το θέμα της ΕΡΤ άφησε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη συζήτηση, στη Βουλή, της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Κικίλιας, αφού επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για την πολιτική της στάση καλώντας την, έστω και τώρα, όπως είπε, να συμβάλει μαζί με την κυβέρνηση Σαμαρά στην εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας, απευθυνόμενος στην κυβερνητική παράταξη ανέφερε:
«Το σίγουρο, κύριοι συνάδελφοι της πλειοψηφίας, είναι ότι στο θέμα της ΕΡΤ χάσαμε. Αν είναι σωστές οι πληροφορίες μου, φτάσαμε από τα τρία κανάλια, που είχαμε, σε ένα, με κόστος 240 εκατ. ευρώ. Κάτι δεν πάει καλά».