Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Νέο "σούπερ-χάπι" μειώνει σημαντικά πίεση και χοληστερίνη



Ένα νέο «σούπερ-χάπι» που περιέχει συνδυασμό τριών φαρμάκων για την καρδιά, βελτιώνει σημαντικά την πίεση και την χοληστερόλη, αναφέρουν επιστήμονες από την Αυστραλία. Το χάπι περιέχει συνδυασμό ενός ευρέως χρησιμοποιούμενου φαρμάκου για την αρτηριακή πίεση, μία στατίνη για τη μείωση της χοληστερόλης, καθώς και ασπιρίνης για πρόληψη των θρομβώσεων.

Μια έρευνα που φέρνει τα πάνω-κάτω για τους χορτοφάγους



Οι χορτοφάγοι συνήθως εμφανίζονται πεπεισμένοι, ότι τα διατροφικά προγράμματα που ακολουθούν έχουν μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία τους, συγκριτικά με εκείνους που καταναλώνουν κρέας. Σύμφωνα όμως με πρόσφατη έρευνα, οι χορτοφαγικές δίαιτες συνδέονται με χαμηλότερους δείκτες υγείας και ποιότητας ζωής.

Τέσσερα νέα προγράμματα για 35.000 άνεργους ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ



Tα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης που πρόκειται να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.Ο πρόεδρος του οργανισμού, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, προανήγγειλε την έναρξη των τεσσάρων προγραμμάτων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 4ου Forum εργασίας του ΟΑΕΔ, το ερχόμενο Σάββατο.

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΑΓΙΟΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία συνήλθε υπό την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος, εκτός άλλων, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, αποφασίστηκε η Αγιοποίηση του Γέροντα Παϊσίου και η κατάταξή του στο Αγιολόγιο της Ανατολικής Ορθοδόξου εκκλησίας. 
Η πρόταση προς Αγιοποίηση του Γέροντα Παϊσίου, μαζί με αυτή του Γέροντα Πορφυρίου, είχε γίνει προ δεκαετίας  απόλυτα τεκμηριοποιημένη υπό  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ναυπάκτου Αγίου Βλασίου κ. κ. Ιεροθέου, ο οποίος κατάγεται από τα Ιωάννινα .
Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται να γίνει, εκτός απροόπτου, σήμερα από την Αρχιγραμματεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

                                                                                                                     Του Τάσου Βασιλείου*
   
                   Για τη Δημοκρατική Αριστερά  η αιρετή Περιφέρεια:
 είναι θεσμός με ουσιαστικό ρόλο (διεκδίκηση αρμοδιοτήτων-πόρων, αξιόπιστη διαχείριση , ισοτιμία πολιτών, εξωστρέφεια, κοινωνική πολιτική, τοπική ανάπτυξη, ενίσχυσης αυτενέργειας πολιτών).
Είναι αποκέντρωση και μεταφορά όλων των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων. Η μεταφορά αρμοδιοτήτων πρέπει να γίνεται με ταυτόχρονη μεταφορά πόρων και φυσικά σωστή διαχείρισή τους.
Αυτονόητος ο έλεγχος  της οικονομικής αποδοτικότητας και κοινωνικής αποτελεσματικότητας  των δαπανών.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΒΑΡΙΤΣΑΣ (ΚΑΛΑΜΑ) ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Σ.Ε.

 Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 28/4/2014, συζήτησε διεξοδικά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου, Δυτ. Μακεδονίας περί έγκρισης  των  περιβαλλοντικών  όρων του σχεδιαζόμενου από την ΔΕΗ και την ιδιωτική εταιρεία «ΤΕΡΝΑ» υδροηλεκτρικού φράγματος στην περιοχή ΑΒΑΡΙΤΣΑ Θεσπρωτίας του ποταμού ΚΑΛΑΜΑ.

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ για το σοβαρότατο θέμα της λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού Ιωαννίνων

Σχετικά με την διαχείριση της αφυδατωμένης ιλύος που παράγεται στις Εγκαταστάσεις Καθαρισμού Αποβλήτων Ιωαννίνων, μετά την διακοπή λειτουργίας του ΧΑΔΑ Δουρούτης, έπρεπε να βρεθεί λύση.
Πρόκειται για μία ενέργεια αρκετά δαπανηρή και η προσπάθεια ήταν να περιορισθεί το κόστος και να υπάρξουν αποδεκτά νομικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα, στο δυνατότερο χαμηλότερο κόστος.