Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ


ΙΧ: Η Κινέζα της τρόικας βάζει φόρο σε όσους κατέθεσαν πινακίδες



Μια νέα πρόταση, στα όρια του παραλόγου, έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα στο τραπέζι από την τρόικα. Είναι η φορολόγηση με εφάπαξ ποσό των κατόχων Ι.Χ. που έχουν παραδώσει τις πινακίδες τους στην εφορία, αλλά και πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν δηλώνουν γάμο, θάνατο ή απώλεια αστυνομικής ταυτότητας μέσα σε διάστημα 10 ημερών.

Ψάχνουν φτηνά νεκροταφεία στην επαρχία για να θάψουν νεκρούς!



Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει τους συγγενείς νεκρών να αναζητούν οικονομικά νεκροταφεία για να μεταφέρουν τα οστά των προσφιλών τους προσώπων. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που αναφέρει ότι αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να μεταφέρουν τα οστά των νεκρών από τα νεκροταφεία της Λάρισας σε νεκροταφεία χωριών και μικρότερων δήμων όπου η διατήρηση των οστών είναι πιο οικονομική και σε αρκετές περιπτώσεις δεν καταβάλλεται τέλος.

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-1



Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορούσε κάλλιστα να είχε προηγηθεί με δύο τέρματα στο πρώτο πεντάλεπτο αν εκμεταλλευόταν τα αστεία λάθη της άμυνας του Παναθηναϊκού. Και πάνω που μιλάμε για λάθη, ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά θύμισε τον... κακό Παναθηναϊκό παλαιότερων αγώνων, όπου η άμυνά του ήταν εύθραυστη και τα λάθη κάτι το συνηθισμένο.

Ιστορίες σπατάλης και τρέλας στο Δημόσιο -Πάρτι 33.000 ευρώ, κουβανέζικα πούρα και «χρυσά» μπόνους σε αριστούχους



Θα μπορούσαν να ανήκουν στη φαντασία ή να έχουν θέση μόνο στη μεγάλη οθόνη, στο σενάριο ταινίας. Είναι όμως η τραγική πραγματικότητα στο Ελληνικό Δημόσιο, όπου οι έλεγχοι φέρνουν στο φως απίστευτες ιστορίες σπατάλης.

Δημοσκόπηση Alco - Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ (19,1%) για τις ευρωεκλογές - Με 8,8% το ΠΟΤΑΜΙ έρχεται τρίτο - Τέταρτη η ΧΑ



Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 35%, ο Αλέξης Τσίπρας με 28% και κανέναν από τους δύο αναφέρει το 32%.

Άπάτη στο Facebook με το εξαφανισμένο Boeing. Προσοχή!



Οι hackers και οι spamers είναι πολύ έξυπνοι και εκμεταλλεύονται την κάθε ευκαιρία. Έτσι η εξαφάνιση της πτήσης MH370, της Malaysian Airlines δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη και άρχισαν να εμφανίζονται διάφορες απάτες στο facebook.

Η Αρχαία Ελλάδα στον κινηματογράφο



Ο κινηματογράφος, και ιδιαίτερα το Χόλιγουντ, λατρεύει τις περιπετειώδεις ιστορίες ανδρείας, επικής δόξας και ηρωικών κατορθωμάτων.
Επόμενο λοιπόν είναι να ανατρέχει συχνά στην πλούσια ελληνική ιστορία και μυθολογία, προκειμένου να αντλήσει θέματα για τις επικές και γεμάτες δράση υπερπαραγωγές του (άλλοτε παραμένοντας πιστό στην ιστορία και τα γεγονότα, άλλοτε πάλι όχι, κάτι που άλλωστε αποτελεί χαρακτηριστικό του αμερικανικού κινηματογράφου).

Ποινή για 180.000 αιώνιους φοιτητές. Δίδακτρα "πρόστιμο" αντί διαγραφής



Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας στέλνει τους αιώνιους φοιτητές στη διαγραφή, ο Οργανισμός αντιπροτείνει εναλλακτικό σενάριο, τουλάχιστον σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής.

Ανοίγει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 10.000 ανέργων -Ποιες είναι οι προϋποθέσεις



Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ανοίγει από τη Δευτέρα (17/3). Αφορά την επιδότηση επιχειρήσεων με 54 εκατ. ευρώ για θέσεις εργασίας για άτομα από 30 έως 66 ετών στον ιδιωτικό τομέα.

Σοκολάτα για την κατάθλιψη, την καρδιά, την χοληστερίνη, τον ύπνο, την δίαιτα, την σεξουαλική διάθεση αλλά και κατά του καρκίνου. Μύθοι και αλήθειες

   
Η σοκολάτα θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά φυσικά προϊόντα. Δίνει ενέργεια, είναι τονωτική και αποτελεί πλούσια πηγή ζωτικότητας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο αλλά και ένα πλήθος από βιταμίνες όλων των κατηγοριών. 

   των Αλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D, 
                                                  Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή          μορ.  Βιολόγος
Η σοκολάτα θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά φυσικά προϊόντα. Δίνει ενέργεια, είναι τονωτική και αποτελεί πλούσια πηγή ζωτικότητας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο αλλά και ένα πλήθος από βιταμίνες όλων των κατηγοριών.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί σε ρόλο ελεγκτών ΕΟΠΥΥ. Εξώδικο προς τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Οι νοσοκομειακοί γιατροί σε ρόλο ελεγκτών ΕΟΠΥΥ. Περιμένουν στην ουρά 400 ασθενείς .
Αποδυναμώνονται μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.
Με αποφάσεις των διοικητών των νοσοκομείων, ορίζονται νοσοκομειακοί γιατροί ως ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μέχρι να λειτουργήσουν οι υγειονομικές επιτροπές του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να μην απασχολούνται με το κλινικό τους έργο στα νοσοκομεία όπου υπηρετούν, αλλά ως γιατροί που πρέπει να ελέγξουν δικαιολογητικά και παραστατικά ασθενών προκειμένου να εγκρίνουν δαπάνες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Τι να τρώτε μετά το σουβλάκι για να μην παίρνετε ούτε γραμμάριο

Θα θέλατε να τρώτε πίτσα, σουβλάκια ή σοκολάτες και να μην παχαίνετε; Αν ναι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, χάρη στους επιστήμονες, είναι δυνατό!
Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λουντ, στη Σουηδία, ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση ενός υπερ-σνακ, μας προστατεύει από τα περιττά κιλά, όταν καταναλώνουμε τροφές με πολλά λιπαρά!
Ποιο είναι αυτό;

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ


«ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΡΙΣΗ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ – EUROPE DIRECT – ΗΠΕΙΡΟΥ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στα πλαίσια των ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ της 25ης Μαΐου 2014 οργανώνουν εκδήλωση με Θέμα : 
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΚΡΙΣΗ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 

Τεράστιες «μαύρες τρύπες» στα οικονομικά του Δήμου Ιωαννιτών και τα έτη 2011,2010 και 2009

Στην Εισαγγελία παραδόθηκε από το Δήμαρχο Ιωαννίνων ο πλήρης φάκελος με όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από τον έλεγχο στην οικονομική υπηρεσία για τα έτη 2011, 2010 και 2009.
Η απόφαση για τον έλεγχο είχε ληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή, μετά την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου και στη συνέχεια από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων

Την ερχόμενη Δευτέρα στις επτά το απόγευμα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων νε 69 θέματα στην ημερήσια διάταξη
1. Επαναλειτουργία Εστιατορίου – Αναψυκτηρίου «ΟΑΣΗΣ»:
     α. Έγκριση προτάσεων Διοικητικού Συμβουλίου  της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας  Ακινήτων Ιωαννίνων (ΔΗΑΝΕΤΑΙ) για τους ειδικούς όρους λειτουργίας και τη  διαχείριση της ΟΑΣΗΣ.

Επιστολή του Τούρκου Πρέσβη για την αεροπορική σύνδεση

Το έντονο ενδιαφέρον της Τουρκικής Πρεσβείας για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και την ενίσχυση του τουρισμού επαναλαμβάνει ο Τούρκος Πρέσβης με επιστολή του προς το δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο.

Ο Τούρκος διπλωμάτης επαναλαμβάνει ότι το ενδιαφέρον για την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων παραμένει σταθερό και μεγάλο, όμως η πρωτοβουλία αυτή σκοντάφτει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 
                                              ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
                                                                                  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Ε.Φ.Ε.Ε.Ι.)
Εφιστούμε την προσοχή όλων των Φορολογουμένων, αλλά και των Συναδέλφων για την υποβολή Βεβαιώσεων Αποδοχών Μισθωτών Υπηρεσιών, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Εμπορικών Επιχειρήσεων οι οποίες και πρέπει να υποβληθούν αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.), βάση της ΠΟΛ 1039/2014 έως τις 28 – 03 – 2014 (επισημάνεται ότι η υποβολή των Βεβαιώσεων έχει αποσυνδεθεί από την υποβολή των Οριστικών Δηλώσεων οι οποίες λήγουν στις 30 – 04 και 31 – 05).

Επιλογή του υποψήφιου δημάρχου Αρταίων, επικεφαλής του ψηφοδελτίο​υ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                         
Μετά την ανακοίνωση του υποψήφιου Δημάρχου Αρταίων, Ηλία Καραμπίκα, να μην συνεχίσει ως επικεφαλής του αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, για απόλυτα σεβαστούς σοβαρούς προσωπικούς λόγους, συνεδρίασε το Συντονιστικό της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και συζήτησε για τις επόμενες ενέργειες.
Εκφράστηκε ομόφωνα η στήριξη και αλληλεγγύη στον μέχρι σήμερα επικεφαλής της παράταξής μας, του οποίου η παρουσία και δράση έχει κερδίσει την εκτίμηση όλης της Αρτινής κοινωνίας.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΪΜΟΥ ΣΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ​Σ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ !


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μας μετέφεραν, το λιγνιτικό εργοστάσιο παραγωγή της ΔΕΗ σήμερα βγήκε από το δίκτυο λόγω κόστους !
Για όσους δεν γνωρίζουν, λόγω της οριακής τιμής όταν η παραγωγή κάποιου εργοστασίου ξεπεράσει το όριο κόστους ρεύματος βγαίνει από το δίκτυο ώστε να αγοραστεί ρεύμα από τον φθηνότερο παραγωγό.