Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Συνάντηση της Ευρωβουλευτού Νίκης Τζαβέλα με τον Υφυπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ κ Daniel Poneman

Τον αγωγό TAP, το θέμα της Ελληνικής ΑΟΖ και εισαγωγές αερίου από τις ΗΠΑ εισηγήθηκε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Τζαβέλα σε συζητήσεις που είχε με τον Υφυπουργό Ένεργειας κ Daniel Poneman και μέλη του Κογκρέσου.
 Η κα Τζαβέλα βρίσκεται στη Ουάσινγκτον ως κεντρική ομιλήτρια, από πλευράς Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), για τη κοινή ενεργειακή πολιτική μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ και τις τελευταίες εξελίξεις στην ενέργεια.

Από την Κυριακή τα ξημερώματα η θερινή ώρα

Από την Κυριακή 30 Μαρτίου τίθεται σε εφαρμογή η θερινή ώρα.

Στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μια ώρα μπροστά και θα δείξουν 04.00.
Στις 26 Οκτωβρίου 2014 θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας πίσω στη χειμερινή ώρα.

Συνάντηση της Αντιδημάρχου Π. Τσίλη με τους επιμορφωτές

Με τους επιμορφωτές- εκπαιδευτές που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ιωαννιτών, συναντήθηκε η αρμόδια αντιδήμαρχος Παρασκευή Τσίλη.
Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, η αντιδήμαρχος ενημέρωσε για το σκοπό και τους στόχους του προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκων,  για τη  μέχρι σήμερα λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης  και κατέθεσε σκέψεις και προτάσεις για επέκταση των προγραμμάτων στις  δημοτικές ενότητες για την καλλίτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων – ωφελουμένων από τις πλέον απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Τάκη Τσίγκα

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και η Δημοτική Αρχή εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το θάνατο του Τάκη Τσίγκα.
Ο Τάκης Τσίγκας υπήρξε ένας μεγάλος αγωνιστής της δημοκρατίας με σημαντική αντιδικτατορική δράση.
Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τα συλλυπητήρια της, στην οικογένεια του Τάκη Τσίγκα και την οδύνη της για τον πρόωρο χαμό ενός σπουδαίου Γιαννιώτη.
-         Θλίψη για το χαμό του Λάκη Παππά
Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τη θλίψη της για το χαμό του Ηπειρώτη καλλιτέχνη Λάκη Παππά. Ο Λάκης Παππάς υπήρξε ένας πρωτοπόρος καλλιτέχνης, που με τη δράση και την πορεία του ανέδειξε το ελληνικό τραγούδι και σφράγισε μία ολόκληρη εποχή.


ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η ανοιχτή εκδήλωση της Χειρονομίας Αντιεξουσιαστικής Κίνησης με τίτλο: «Όψεις της κρατικής τρομοκρατίας: Διώξεις αγωνιστών, καταστολή κινημάτων, εξόντωση κρατουμένων» ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ (Σικελιανού 3) . Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Βαγγελιώ Σωτηροπούλου (Πρωτοβουλία Αντίστασης και Αλληλεγγύης) και ο Νίκος Γιαννόπουλος (Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα).
ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Την Παρασκευή 28 Μαρτίου ο Φώτης Κουβέλης στα Γιάννινα


«Τι πρέπει να γνωρίζει ο Καταναλωτής για τα Τρόφιμα»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων/Enterprise Europe Network-Hellas και η Δομή Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων,  
                                      σας προσκαλούν

                                   στην ημερίδα με θέμα:
          «Τι πρέπει να γνωρίζει ο Καταναλωτής για τα Τρόφιμα»
την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014
και ώρα 18:30μ.μ.
 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων (Αραβαντινού 5ε, Ιωάννινα).

Παράσταση για τον Κώστα Κρυστάλλη, από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή "βορείως"

Στις 1 και 2 Απριλίου θα παρουσιαστεί στο θέατρο ΚΑΜΠΕΡΕΙΟ η παράσταση που ετοίμασε η Δημοτική Θεατρική Σκηνή "βορείως" του Δήμου μας για τον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, με τον τίτλο: 
"...δι' αυτόν τον προορισμόν..."
                                           Κ.Δ. ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ
                                                Ηπειρώτης πρόσφυξ
  
                                                                   Ποιητής

«Στοπ» σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών εν αγνοία του οφειλέτη



Το Δημόσιο δεν μπορεί να προβαίνει σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω οφειλών, εάν προηγουμένως δεν έχει ενημερωθεί ο οφειλέτης, προκειμένου να μπορεί να ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέτρα ενώπιον των δικαστηρίων ή να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του, αποφάσισε η πενταμελής σύνθεση του ΣΤ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη απόφασή της.

Ποια χόμπι μας κάνουν εξυπνότερους



Όλοι έχουμε ένα αγαπημένο χόμπι, ένα πάθος, μια δραστηριότητα που μας αρέσει να κάνουμε στον ελεύθερό μας χρόνο. Σε άλλους αρέσει το κολύμπι, άλλοι προτιμούν να παίζουν σκάκι, ενώ άλλοι απλά να απολαμβάνουν μια ωραία ταινία στον καναπέ του σπιτιού τους.

Διέσχισε τον ισθμό της Κορίνθου με το αεροπλάνο του μήκους 6,6 μέτρων



Ο Péter Besenyei, ένας μύθος των ουρανών και εμπνευστής του πρωταθλήματος Red Bull Air Race.
Ο ίδιος, διέσχισε την Τετάρτη τη μήκους 6,4 χλμ. Διώρυγα της Κορίνθου με το αεροπλάνο του πραγματοποιώντας έναν μοναδικό άθλο, αλλά και κάνοντας ένα πολυετές όνειρό του πραγματικότητα.

Σε ποια τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ θα μειωθούν οι θέσεις και σε ποια θα αυξηθούν



Eντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός των θέσεων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, ο οποίος κατά πληροφορίες θα κυμανθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, δηλαδή στις 70.000. Ωστόσο, οι θέσεις θα «αναδιανεμηθούν» με σκοπό να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς. Ετσι, αναμένεται να είναι λιγότερες αυτές σε σχολές που οδηγούν στο Δημόσιο  ή έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Δωρεάν κατασκήνωση για τα παιδιά 35.000 ανέργων-χαμηλόμισθων -Οροι και προϋποθέσεις για μια θέση στο πρόγραμμα



Τη δυνατότητα να κάνουν δεκαπενθήμερες διακοπές σε παιδικές κατασκηνώσεις, θα έχουν το ερχόμενο καλοκαίρι 35.000 παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων εργαζομένων, που ο ασφαλιστικός τους φορέας δεν τους καλύπτει αυτό το έξοδο.

Δεν πλήρωσαν την Εφορία 2,5 εκατ. φορολογούμενοι -Ποιοι είναι οι τόκοι και τα πρόστιμα που τρέχουν



Στα ταμεία των Εφοριών δεν έφτασαν για τον Ιανουάριο τα αναμενόμενα έσοδα, αφού περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους, ποσό που αγγίζει περίπου το 1 δισ. ευρώ.

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, που είχε ως σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη χώρα



Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα που μετέφερε αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία, στo πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών  του Τμήματος Αλλοδαπών  και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.