Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Μαζική ήταν η συμμετοχή εργαζομένων, σωματείων, φορέων και αλληλέγγυων στην πορεία διαμαρτυρίας η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 26 Ιουνίου, το απόγευμα, με αφετηρία την ΕΡΑ Ιωαννίνων και τον πεζόδρομο της Νικολάου Παπαδοπούλου.
Σε σύσκεψη που ακολούθησε επαναβεβαιώθηκε η διάθεση των συμμετεχόντων να αγωνιστούν ενάντια στη βαρβαρότητα των απολύσεων, της ανεργίας, της διαθεσιμότητας, της στέρησης βασικών δημόσιων φυσικών αγαθών όπως το νερό, τις κατασχέσεις, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Τονίστηκε ακόμη η ανάγκη για την υπεράσπιση του ηλεκτρικού ρεύματος ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού για όλους καθώς και η ανάγκη για πάλη ενάντια στις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία στο νομό Ιωαννίνων.
Οι συμμετέχοντες δηλώνουν τη στήριξη τους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους του νομού ενάντια στην αξιολόγηση κι όπου αλλού επιχειρείται στο δημόσιο με στρεβλές και αναξιοκρατικές μεθόδους.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Ιουλίου, με συγκέντρωση, στον πεζόδρομο της Νικ. Παπαδοπούλου, στις 8.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων

Την Τετάρτη στη μία και μισή το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται 28 θέματα, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν υπηρεσιακό χαρακτήρα.

Παραδόθηκαν στους δικαιούχους οι πρώτοι λαχανόκηποι

Οι πρώτοι πενήντα πέντε λαχανόκηποι παραδόθηκαν σήμερα σε αντίστοιχους δικαιούχους ενώ από τον ΟΚΠΑΠΑ, ο οποίος αναπτύσσει τη σχετική δράση, έχουν διαμορφωθεί άλλα 250 τεμάχια που μπορούν να δοθούν για καλλιέργεια ύστερα από σχετική αίτηση.
Οι δημοτικοί λαχανόκηποι, λειτουργούν στο Σταυράκι, στην περιοχή του Βοιδολίβαδου.
Σήμερα, παρουσία του
Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου, του νέου Δημάρχου Θωμά Μπέγκα, του προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππου Τσουμάνη, δημοτικών συμβούλων, του προέδρου της δημοτικής ενότητας, κατοίκων κι άλλων έγιναν τα εγκαίνια.
Η συγκεκριμένη είναι η τελευταία δράση που αναπτύσσεται κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο, από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Πνευματικό Μνημόσυνο υπέρ του εκδημήσαντος στο Αιώνιο Φως, Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεου Κιλίφη :Ομιλητής ήταν ο Βασίλειος Σχίζας του Κωνσταντή


Ο αείμνηστος π.Τιμοθεος Κιλίφης
 Ο μακαριστός ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Πεντέλης,  με εγνωσμένη   κοινωνική δράση και προσφορά,  πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Κιλίφης ήταν επίλεκτο μέλος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων καθώς και άλλων πνευματικών σωματείων.
Εκδήμησε προς το Αιώνιο Φως, τον Δημιουργό, την 2α Μαρτίου 2014, ενώ κατέλειπε «μνήμην αγαθήν» και  πλούσιο συγγραφικό έργο ιστορικού, εθνικοπατριωτικού, θρησκευτικού και  λογοτεχνικού περιεχομένου.   
Ο αείμνηστος «Κοσμοκαλόγερος» αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης
με τον Βασίλειο Σχίζα, σε παλαιότερη φωτογραφία
Με πρωτοβουλία του δημάρχου  Πεντέλης Δημητρίου  Στεργίου- Καψάλη, ως ελάχιστο δείγμα τιμής στον ανθρωποκαλόγερο που άφησε τοπικά και εθνικά αξιοζήλευτο ίχνος διαδρομής ζωής, πραγματοποιήθηκε Πνευματικό Μνημόσυνο, την Κυριακή 29 Ιουνίου ε.έ.  στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης. Προηγουμένως  τελέστηκε, σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς κανόνες, ιερατικό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Αγ. Σεραφείμ – Προφήτη Ηλία στην 
Πεντέλη.

Σε απόγνωση χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιτίας της βαριάς φορολογίας που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα μιας ιδιοκτήτριας πρατηρίου υγρών καυσίμων από τον Αμπελώνα Λάρισας, που, όπως καταγγέλλει, καλείται να πληρώσει φόρο ύψους 6.500 ευρώ την ώρα που τα καθαρά εισοδήματά της δεν ξεπερνούν τις 14.000 ευρώ.

Έλληνες επιστήμονες βρήκαν εφαρμογή που ενημερώνει τι ώρες τσιμπάνε τα κουνούπια ανά περιοχή

Διαδικτυακή εφαρμογή, που ανέπτυξαν επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο προβλέπει τις ώρες δραστηριότητας των κουνουπιών ανά περιοχή στην Ελλάδα (http://www.conops.gr/weather ).

Πώς θα απαλλαγείτε από το λίπος στο πρόσωπο



Υπάρχουν πολλές μέθοδοι και συμβουλές για να χάσετε τα περιττά κιλά και να περιορίσετε το λίπος στο σώμα σας και ειδικά την περιοχή της κοιλιάς, αλλά τι γίνεται με το λίπος που συσσωρεύεται στο πρόσωπο;

Το κοτόπουλο από το φαστ-φουντ απεδείχθη... παναρισμένη πετσέτα!



Μια μητέρα από το Νιούκαστλ της Βρετανίας έπαθε σοκ όταν την ώρα που έτρωγε με τον γιο της κοτόπουλο, το οποίο είχε αγοράσει από εστιατόριο γρήγορου φαγητού, ανακάλυψε ανάμεσα στις κοτομπουκιές μια... παναρισμένη, τηγανιτή πετσέτα!

Τέλος η αγωνία -Ανακοινώνονται οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων



Σήμερα δόθηκε τέλος στην αγωνία των υποψηφίων καθώς από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων που έδωσαν φέτος οι υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ .
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών δηλαδή τα ποσοστά των αριστούχων ανά μάθημα και εκείνων που έγραψαν κάτω από τη βάση.

Σε ισχύ από 1η Ιουλίου ο νέος νόμος για την ασφάλιση οχημάτων - Ολες οι αλλαγές



Από την Τρίτη 1η Ιουλίου θα τεθούν σε εφαρμογή από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες οι διατάξεις του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου 4261/14 ο οποίος και ορίζει το νέο πλαίσιο που θα διέπει την ασφάλιση των αυτοκινήτων.