Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

"Πάνω από 5 εκατ. ευρώ μίζες επί ΝΔ για ASRAD και υποβρύχια 214"

             
                                                                  ΝΕΟ "ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ" ΑΠΟ Π.ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
"Στο κάδρο" των παράνομων προμηθειών βάζει και την περίοδο του "σεμνά και ταπεινά" της κυβέρνησης της ΝΔ μετά το 2004, επιχειρηματίας Παναγιώτης Ευσταθίου ο οποίος ομολόγησε κατά την απολογία του πως οι μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα συνεχίστηκαν και μετά το 2005, ωστόσο, ο πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας ATLAS αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει χρηματίσει πολιτικά πρόσωπα.
Ο 83χρονος μεσάζοντας κάνει λόγο για συνολικές μίζες 10 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν για το σύστημα VSHORADS, ASRAD και το πρόγραμμα των υποβρυχίων Type 214.

Συνελήφθη στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης

                             
                                                           ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΑΠΟ
                                                             ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Συνελήφθη στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης, μετά την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη και όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως άφηνε να εννοηθεί στις τηλεοπτικές του παρεμβάσεις.

"Μαύρα μαντάτα" για ΝΔ σε 3 έρευνες- Σε ποιους νομούς πάει για 1ο κόμμα η ΧΑ

           
                                               O A.ΣΑΜΑΡΑΣ ... ΚΗΡΥΞΕ
                                               ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ!
Την προεκλογική εκστρατεία του Μαΐου κήρυξε σήμερα, ημέρα επίσημης ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Και - τι ... πρωτότυπο και ... καθόλου αναμενόμενο - κήρυξε την προεκλογική με το ίδιο ακριβώς δίλημμα που είχε πάει στις εκλογές του Ιουνίου του 2012: "Οι ψηφοφόροι έχουν να επιλέξουνε μεταξύ εντός και εκτός Ευρώπης"!
Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται: Να χρησιμοποιείται μια εθνική προσπάθεια για κομματικούς λόγους.
Αλλά γιατί τέτοιο άγχος από τον Α. Σαμαρά; Τρεις δημοσκοπήσεις ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, οι δύο "μη ανακοινώσιμες", κοινώς για εσωτερική χρήση.
Και στις 3 η ΝΔ κυμαίνεται μεταξύ της κακής επίδοσης και της καταβαράθρωσης ανάλογα με την εταιρεία που την πραγματοποιεί.
Τα ποσοστά του κόμματος στην απόλυτη πρόθεση ψήφου έχουν πέσει κάτω από το 20%, στις δύο δημοσκοπήσεις και στις τρίτη κάτω από 18% με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται μεταξύ 23 και 25%.
Τρίτο κόμμα εμφανίζεται ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και στις τρεις, αλλά στην τρίτη, η διαφορά με τη ΝΔ είναι μικρότερη από τέσσερις μονάδες με έναν μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστών.
Την ίδια στιγμή στην Α' Αθηνών, άλλοτε "κάστρο" της ΝΔ, το κόμμα δεν λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου σε καμία έρευνα πάνω από 25%!
Το ίδιο συμβαίνει και στην Β' Θεσσαλονίκης.
Το μεγάλο ναυάγιο σημειώνεται στην Β' Αθηνών, όπου η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ "γράφει" διψήφιο νούμερο.

Αυτοκίνητο ξέφυγε από το δρόμο και ανατράπηκε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού

Σήμερα τις πρωινές ώρες 52χρονος που κινούνταν, με το αυτοκίνητό του,  στη 2η Επαρχιακή οδό Ιωαννίνων (προς Τζουμέρκα) και στο σημείο συμβολής της  με την 3η  κοντά στο Κουτσελιό,  για άγνωστο λόγο εξετράπη της οδού , ανατράπηκε σε παρακείμενο αγρό με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο οδηγός που τραυματίσθηκε σοβαρά μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο ενώ τα αίτια του ατυχήματος ερευνά η Τροχαία .

Τη θεσμοθέτηση των υπαίθριων αγορών προανήγγειλε ο Τσαυτάρης

Τη θεσμοθέτηση των «υπαίθριων αγορών» (Farmer Market) προανήγγειλε σήμερα από τη Χαλκιδική ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ για την ακαρπία, αναγνώρισε ότι… «το θέμα των επιπτώσεων από το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι άγνωστο ακόμα και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μελετηθεί πιο βαθιά και να μην επαναπαυτούμε».
Ειδικότερα, ο υπουργός μιλώντας για τις υπαίθριες αγορές που στήνονται, τόνισε ότι η λειτουργία τους ευνοεί τους παραγωγούς που μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους απευθείας και φυσικά και τους καταναλωτές, που τα αγοράζουν πιο φθηνά, αφού δεν υπάρχουν οι ενδιάμεσοι σταθμοί.

Συνελήφθη στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων 25χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας μας τέσσερις παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθη, χθες (10-01-2014) νωρίς το πρωί στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του  Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία  για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, ο 25χρονος  κατελήφθη από τους αστυνομικούς  να μεταφέρει με το  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις  ομοεθνείς του (έναν 26χρονο άνδρα και τρεις γυναίκες, ηλικίας 20, 34 και 17 ετών), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Συνελήφθη 47χρονος έμπορος ναρκωτικών στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του πάνω από -125- κιλά κάνναβης

Μεσημεριανές ώρες χθες (10-01-2014) στο Καλπάκι Ιωαννίνων, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 47χρονος ημεδαπός, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Αναλυτικότερα, στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, βρέθηκαν στο πορτ – παγκάζ και στα πίσω καθίσματα (96) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (125.850) γραμμαρίων.

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα εμπόρων ναρκωτικών που διακινούσε κάνναβη από την Αλβανία στη χώρα μας


Συνελήφθησαν ως μέλη του κυκλώματος, εννέα (9) άτομα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας
Κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (κλειστού τύπου) πάνω από (321) κιλά κάνναβης καθώς και ένα πιστόλι μάρκας TOKAREV
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ύστερα από μεθοδική έρευνα, εξάρθρωσαν οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής  ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στη χώρα
μας.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Σερρών διοργανώνει ηπειρώτικο αντάμωμα, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις Σέρρες.

Πάγωσαν οι καταρράκτες του Νιαγάρα!


                                                                                   Ευαγγελία Αναστασάκη
Η κακοκαιρία που πλήττει εδώ και μέρες τις ΗΠΑ, πρωτοφανής για τα χρονικά της χώρας, δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε τον Νιαγάρα, όπως άλλωστε και όλες τις υδάτινες επιφάνειες στις Πολιτείες.

Μυστική δημοσκόπηση κόλαφος για Ν.Δ. στην Αθήνα



ΔΕIΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ                        ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Μυστική δημοσκόπηση «κόλαφος» για το Δήμο της Αθήνας έχει φτάσει στα χέρια της ηγεσίας της Ν.Δ. και πλέον αρχίζουν να αντιλαμβάνονται στο Μέγαρο Μαξίμου πώς στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και στις Ευροεκλογές θα υποστούν συντριβή.
Οι φερόμενες ως υποψηφιότητες της Όλγας Κεφαλογιάννη, του Νίκου Δένδια και του Άδωνη Γεωργιάδη συγκεντρώνουν μονοψήφια ποσοστά. Μόνο η υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη «πιάνει» ένα 10%, αλλά η ηγεσία της Ν.Δ. δεν τον υποστηρίζει καθώς εμφανίζεται ως «αντάρτης» σε πολλά νομοσχέδια της κυβέρνησης.
Η εφιαλτική αυτή εικόνα για τη Ν.Δ. δείχνει πώς το κόμμα που κυβερνά χάνει ακόμη και το προπύργιο της που ήταν η Α’ Αθηνών. Δεν μιλάμε για άλλες εκλογικές περιφέρειες. Εκεί τα ποσοστά των κομμάτων της κυβέρνησης είναι τραγικά.

Μηχανισμό για να μην ξεχνούν οι γονείς τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο προτείνει Βέλγος



Ένας βέλγος οικογενειάρχης, ευαισθητοποιημένος από τους θανάτους παιδιών που οι γονείς τους τα είχαν «ξεχάσει» μέσα στα αυτοκίνητά τους για ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο, επινόησε ένα σύστημα προειδοποίησης που θα επιτρέπει να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες τραγωδίες.

Διάγνωση καρκίνου σε λίγες ώρες



Κι όμως, ζήτημα ωρών θα είναι στο σύντομο μέλλον η διάγνωση του καρκίνου, καθώς και η αναγνώριση του είδους που έχει κάθε ασθενής, ώστε να ξεκινάει αμέσως την κατάλληλη θεραπεία. Αυτό τουλάχιστον, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες, που στηρίζονται στην ανακάλυψη μιας νέας εξέτασης.

Στα μέσα του 2015 η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΓΓΠΣ



Σε 18 μήνες αναμένεται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Μυστικό όπλο για τη σωτηρία του κλίματος οι μύκητες



Οι νέες τεχνολογίες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, ωστόσο για να κερδίσουν την μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή οι μελλοντικές γενιές θα πρέπει να στρατολογήσουν έναν εξολοκλήρου οργανικό σύμμαχο: τους μύκητες.

iOptic: Έξυπνοι φακοί επαφής χαρίζουν βιονική όραση


Η Innovega παρουσίασε στη CES 2014 τους νέους high-tech φακούς επαφής της με την ονομασία iOptic, σχεδιασμένους να σου χαρίζουν τη βιονική όραση του Superman…
Οι επαναστατικοί φακοί επαφής σου παρέχουν ικανότητα εστίασης σε κοντινά και μακρινά αντικείμενα σε επίπεδα πολύ ανώτερα του φυσιολογικού ματιού (κάτι αντίστοιχο με τους τηλεσκοπικούς φακούς επαφής με δυαντότητα 2.8x οπτικού ζουμ που είδαμε στο παρελθόν).

Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ



Το διάστημα μόλις δύο ημερών θεώρησε επαρκές η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να θέσει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο που φέρνει ριζικές αλλαγές στις παροχές πρωτοβάθμιας υγείας των Ελλήνων πολιτών, αλλά και στις ζωές χιλιάδων γιατρών και εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.

Γκάφα ολκής: Αποσύρουν την αύξηση στα τσιγάρα επειδή εξαιρέθηκαν τα πούρα



Με εντολή Στουρνάρα αποσύρθηκε τελικά άρον άρον η τροπολογία για την αύξηση στην τιμή των τσιγάρων. Αιτία... η εξαίρεση που προβλεπόταν για πούρα και πουράκια, παρ' όλο που αναγραφόταν ρητώς τόσο στην τροπολογία όσο και στη σχετική εγκύκλιο που επίσης αποσύρθηκε !

Ισχυρός σεισμός κοντά στη Ζάκυνθο - Κουνήθηκε όλη η Δ. Πελοπόννησος


Μεγάλης έντασης σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί του Σαββάτου στο Ιόνιο, 18 χλμ βορειοανατολικά της Ζακύνθου. Ο σεισμός είχε ένταση 4,7 ρίχτερ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και 4,8 ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός αναστάτωσε τους κατοίκους της Ζακύνθου ενώ έγινε αισθητός σε όλη τη δυτική Πελοπόννησο.
Από τη σεισμική δόνηση δεν έχουν καταγραφεί ζημιές.
Τον αρχικό σεισμό, ακολούθησαν μετασεισμοί μέχρι 3,1 ρίχτερ.
 Πηγή:Newsit.gr

«Παγώνουν» τα οικογενειακά επιδόματα -Φρένο ως το καλοκαίρι



Στον «πάγο» μπαίνουν τα οικογενειακά επιδόματα ως το καλοκαίρι. Η καταβολή τους σταματά μέχρι να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις, ώστε να ελεγχθεί το κατά πόσο πληρούνται τα εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια για τη φετινή χρονιά

Απίστευτη φωτογραφία: H NASA φωτογράφησε το «χέρι του Θεού»


Μπορεί η πονηριά του Ντιέγκο Μαραντόνα να του έχει… κατοχυρώσει τη φράση το «χέρι του Θεού», όμως, στη NASA βρήκαν το… ορίτζιναλ χέρι του Θεού σχηματισμένο από αστεροειδείς στο διάστημα!
Σύμφωνα με τους αστρονόμους, στην παρακάτω τρομερή φωτογραφία αυτό που απεικονίζεται και θυμίζει ακτινογραφία χεριού, είναι τα... απομεινάρια ενός αστέρα που εξερράγη πριν 17.000 έτη φωτός μακριά.

Ραχήλ Μακρή: «Σταματήστε την αφαίμαξη της αγοράς. Μην στερείτε κάθε ελπίδα από τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Οι ελληνικές επιχειρήσεις οδηγούνται σε λουκέτο από την έλλειψη ρευστότητας. Η συγκυβέρνηση, όχι μόνο έχει «στεγνώσει» την αγορά, μειώνοντας δραματικά το εισόδημα και...την αγοραστική δύναμη των πολιτών αλλά με τους συνεχείς φόρους καθιστά την επιχειρηματικότητα αδύνατη.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καταργεί την δυνατότητα πληρωμής και αποπληρωμής 13.000 μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Οι αρμοδιότητες του Ινστιτούτου ΕΙΕΑΔ, του αρμόδιου φορέα για τα ανωτέρω προγράμματα, θα εξαφανιστούν μαζί με τον επικείμενο θάνατο του φορέα.
Το μέλλον των εργαζομένων δεν ενδιαφέρει τους κυβερνώντες. Η ρευστότητα των επιχειρήσεων τους αφήνει παγερά αδιάφορους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παρουσίαση «καλής εικόνας» στην Τρόικα.