Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Εξετάσεις φαρμακοποιών για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος



Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η τελευταία προθεσμία για την κατάθεση δικαιολογητικών στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου των υποψηφίων φαρμακοποιών για τις εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου Οκτωβρίου 2013, είναι η Δευτέρα 14-10-2013. Τελευταία προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι η Παρασκευή 18-10-2013. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 29-10-2013.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:

Οδεύουν προς υλοποίηση πράξεις που είναι ενταγμένες στο ΕΣΠΑ



Πράξεις που αφορούν έργα και προμήθειες που είναι ενταγμένες στο ΕΣΠΑ, προωθούνται προς υλοποίηση, καθώς με έγγραφα που απέστειλε προς τους φορείς υλοποίησης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής για τις κατά περίπτωση διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αναλυτικά:

Δήλωση Περιφερειάρχη για την εκτροπή του Αχελώου



Στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ιερά Μονή Σέλτσου του Δήμου «Γ. Καραϊσκάκης», παραβρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Σε συζητήσεις που είχε με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων, μεταξύ άλλων όπως και σε προηγούμενες επισκέψεις του σε Βουργαρέλι και Αθαμάνιο, τέθηκε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της λειτουργίας του έργου που αφορά την εκτροπή του Αχελώου και ειδικότερα του φράγματος της Μεσοχώρας.

Σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:

«Αποτελεί  εθνικό έγκλημα το γεγονός ότι ένα έργο που μπορεί να αλλάξει την τύχη της ορεινής περιοχής που εκτείνεται στις Π.Ε. Άρτας, Καρδίτσας και Τρικάλων, παραμένει επί χρόνια δέσμιο καθυστερήσεων και αβελτηρίας της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία έχει ξοδέψει τεράστιους οικονομικούς πόρους για την κατασκευή του.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων



Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις επτά το απόγευμα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται πενήντα  θέματα μεταξύ των οποίων και τα εξής:


ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ Κ/Φ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Ν.Π.Δ.Δ.

1. Έγκριση της αριθ. 15/204/24-07-2013 απόφασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών με θέμα: «Ισολογισμός έτους 2012 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών»

Εισηγητής: κ. Μωυσής Ελισάφ, Πρόεδρος

2.   Έγκριση της αριθ. 15/206/24-07-2013 απόφασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης με θέμα «Εισήγηση για σύνταξη του τμήματος του “Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης” (ΟΠΔ) του Δήμου Ιωαννιτών που αφορά τη σύνταξη του πίνακα 5Γ “Στοχοθεσία Οικονομικών Αποτελεσμάτων των Ν.Π.Ι.Δ.  Ο.Τ.Α.”».

Εισηγητής: κ. Μωυσής Ελισάφ, Πρόεδρος

3.   Έγκριση της αριθ. 6/25/23-07-2013 απόφασης της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης – Ενημέρωσης Ιωαννίνων, με θέμα: «Έγκριση Ισολογισμού έτους 2012 της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης – Ενημέρωσης Ιωαννίνων»

Εισηγητής: κ. Θωμάς Γκλίναβος, Πρόεδρος

4.   Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας ως προς τις αρμοδιότητες του γραφείου Οικονομικής Υπηρεσίας – Προμηθειών (αρθ. 4)

Εισηγητής: κ.Φιλ. Φίλιος, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

5.   Τροποποίηση της Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με αριθ. 4/2012 (Αντικατάσταση μέλους στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας»)

Εισηγητής: κ.Φιλ. Φίλιος, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.