Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ικανοποίηση απο τον ΑΓΣΙ για το Β΄κλειστό



Τα ευχάριστα νέα που ανακοίνωσε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομάδας μας ο κ. Αλέκος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, αναμφίβολα δημιουργούν προσδοκίες, οτι σε σχετικά εύλογο χρονικό διάστημα θα λυθεί το βασικότερο πρόβλημα του ΑΓΣΙ, του μπάσκετ και του αθλητισμού σε σάλα -γενικότερα- στην περιοχή μας, δηλαδή η απουσία ενός μόνιμου και σύγχρονου χώρου προπόνησης (και διεξαγωγής αγώνων φυσικά), που θα αποφορτίσει το γηρασμένο και δύσχρηστο -πλέον- κλειστό του ΕΑΝΚΙ.

Συνάντηση του συντονιστικού της Ο.Μ. Δήμου Νικ. Σκουφά του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας



Η συντονιστική επιτροπή της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Νικολάου Σκουφά πραγματοποίησε, μετά από αίτημά της, συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά. Στη συνάντηση τέθηκαν επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός πλήθυσμός της περιοχής.

Η Κοπή της Πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου


Το  Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, ο Σύλλογος  Ηπειρωτών Γαλατσίου έκοψε την Πίτα  του στην κατάμεστη από Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου, αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών Γαλατσίου.

«Θέσεις της ΕΣΕΕ για το ενιαίο σύστημα επιστροφής ΦΠΑ που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση»



Η ΕΣΕΕ σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή οργάνωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων UEAPME συμμετέχει στη διαδικασία προτάσεων για ένα κοινό σύστημα επιστροφής ΦΠΑ - “Standard VAT Return” σύμφωνα με την Οδηγία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 2006/112/EC, που απαιτεί τον σχεδιασμό μιας ενιαίας δήλωσης για την διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των μικρομεσαίων των κρατών μελών της ΕΕ.

Εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων



Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, το ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή, και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνουν εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα "Β. Πυρσινέλλας" του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Συνάντηση εργασίας για το έργο "Cult.Routes"



Η εναρκτήρια συνάντηση εργασίας (kick off meeting) του έργου «Cross-border Cultural Routes» («Cult.Routes»), στο οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» και συμμετέχουν επίσης, από την Ελλάδα, ο Δήμος Ιωαννιτών και από την Ιταλία η Περιφέρεια της Απουλίας, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Φότζια και ο Οργανισμός Διοργάνωσης Εκθέσεων της Φότζια.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ




Το σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα για τη «μεταρρύθμιση» στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προοιωνίζει την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των ήδη ταλαιπωρούμενων πολιτών.
Κλείνουν τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ και είναι άγνωστο πόσα από αυτά θα παραμείνουν στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Μπαίνουν σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα 8.500 εργαζόμενοι με αβέβαιο μέλλον, ενώ οι γιατροί των πολυϊατρείων υποχρεώνονται σε έξοδο, εκβιαζόμενοι να επιλέξουν μια σχέση εργασίας που καμία σχέση δεν έχει με αυτή του ΕΣΥ.

Σύλληψη 52χρονου στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών για εμπορία ναρκωτικών, με κατάσχεση (72) κιλών κάνναβης



Αναζητείται συνεργός του, ο οποίος στην προσπάθεια του να διαφύγει, πραγματοποίησε οπισθοπορεία με το αυτοκίνητο, τραυματίζοντας ελαφρά αστυνομικό
Συνελήφθη σήμερα (22-01-2014)  νωρίς το πρωί, στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών  Ηγουμενίτσας, ένας 52χρονος ημεδαπός,  κατηγορούμενος για εμπορία ναρκωτικών ενώ αναζητείται συνεργός του.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3% σε νέα δημοσκόπηση



Κατά 3% ποσοστιαίες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα το «Ποντίκι».

Στον «πάγο» οι μεταβιβάσεις ακινήτων λόγω του νέου φόρου υπεραξίας



Στην αναμονή βρίσκονται χιλιάδες μεταβιβάσεις ακινήτων εξαιτίας της αδυναμίας των συμβολαιογράφων, λόγω κενών στη νομοθεσία, να υπολογίσουν τον νέο φόρο υπεραξίας 15% που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014. Ο φόρος υπεραξίας επιβάλλεται στους πωλητές ακινήτων και προκύπτει από τη διαφορά της τιμής κτήσης και την τιμή πώλησης του ακινήτου.

Επιδότηση σε ανέργους για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση




Η επιδότηση ύψους 10.000 ευρώ αφορά ανέργους έως 35 ετών και είναι το πρώτο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων ελευθέρων επαγγελματιών του ΟΑΕΔ.

«Εξέγερση» στο ΠΑΣΟΚ για τη διάλυση του κόμματος!



Σε τροχιά ραγδαίων και απρόβλεπτων εξελίξεων έχει βάλει στο ΠΑΣΟΚ η οριστική –όπως όλα δείχνουν- επιλογή του Β. Βενιζέλου να παραδώσει τα κλειδιά του ιστορικού Κινήματος που ίδρυσε ο Αντρέας στην Κίνηση των «58» και στην «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη» που ανακοίνωσαν ότι συγκροτούν οι θεματοφύλακες του σημιτισμού!

Economist: Η σκιά της κοινωνικής έκρηξης "στοιχειώνει" την Ελλάδα



Την εκτίμηση του Economist ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις χώρες με τον υψηλότερο κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης, γεγονός το οποίο απέδωσε στο έβδομο συνεχιζόμενο έτος ύφεσης της οικονομίας, μετέφερε ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού The Economist Ντάνιελ Φράνκλιν (Daniel Franklin) κατά τη διάρκεια παρουσίασης της ετήσιας έκδοσης του βρετανικού ομίλου «Ο Κόσμος το 2014» για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Περίοδος χάριτος ήταν και πάει: Αλλαγέςκαι στην ασφάλιση των αυτοκινήτων



"Σφίγγει" η διαδικασία ασφάλισης αυτοκινήτου και κλείνει η περίοδος χάριτος του ενός μήνα από τη λήξη και μέχρι να πληρωθεί το νέο ασφαλιστήριο, με την προώθηση της εγκυκλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, με στόχο να διαμορφωθούν προδιαγραφές ασφάλισης που θα αντιστοιχούν στις αντίστοιχες προδιαγραφές στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Και τώρα πρόστιμα 1.000 ευρώ -Σαρωτικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα



Στην αναζήτηση των περίπου 800.000 οχημάτων που εκτιμάται ότι είναι ανασφάλιστα προχωράει το υπουργείο Οικονομικών και πλέον έρχονται πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες τους.

Το απόλυτο μπάχαλο με τις αποδείξεις -Τι αλλάζει με supermarket και καύσιμα



Σπασμωδικές κινήσεις, που φανερώνουν για μια ακόμα φορά έλλειψη σχεδιασμού και στόχευσης, κάνει το υπουργείο Οικονομικών, αναδεικνύοντας αυτή τη φορά ως... μείζον θέμα το νέο πλαίσιο συλλογής αποδείξεων από μισθωτούς και συνταξιούχους.