Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Σεισμός 3.4 ρ. σήμερα στην Ήπειρο

Σεισμική δόνηση εντάσεως 3.4 βαθμώβν της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή σήμερα στις 11.45 το πρωί στην Ήπειρο. Το επίκεντρο  ήταν 33.3 χιλιόμ.ΒΔ από τα Ιωάννινα και το εστιακό βάθος 10 χιλιόμ. Ζημίες δεν αναφέρθηκαν
  Σεισμός Πληροφορίες
 Προέλευση Ώρα
12/12/2013 10:21:45 (GMT)
 Μέγεθος
M 3.4
 Γεωγραφικό πλάτος
39.6767 ° N
 Γεωγραφικό μήκος
20.4616 ° E                                                                                                      
 Εστιακό Βάθος
10 χιλιόμετρα
 # Αφίξεων
60
 Τοποθεσία
25,5 χιλιόμετρα ΒΑ της Ηγουμενίτσας
33,3 χιλιόμετρα ΒΔ από τα Ιωάννινα
340,2 χιλιόμετρα ΒΔ της Αθήνας
 Λύση τύπου
αυτόματο

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ιωαννιτών για το 2014


Στα 133 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Ιωαννιτών για το 2014. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης και αποτελεί πλέον εργαλείο δουλειάς για το Δήμο.
Ο προϋπολογισμός αποτυπώνει την τεράστια προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών να σταθεί όρθιος απέναντι στη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων και να διασφαλίσει τη λειτουργία του σε μία εποχή συνεχούς περικοπής πόρων και οικονομικής αφαίμαξης.

Συνελήφθη 49χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στο Κομπότι Άρτας




   Ο 49χρονος καλλιεργούσε σε κτήμα δεκαεπτά (17) δενδρύλλια
Συνελήφθη χθες (10-12-2013) το απόγευμα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας  Άρτας, ένας 49χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.

Συνελήφθη 36χρονος για ναρκωτικά




Την 11-12-2013/14.00 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός, γιατί σε    έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το, ιδιοκτησίας του και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (9,9) γραμμάρια κοκαΐνης.

Σύλληψη δύο ανηλίκων Ρομά για κλοπή



Συνελήφθησαν, χθες (10-12-2013) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ανήλικοι ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 17 και 16 ετών, ενώ αναζητείται και ένας 29χρονος ημεδαπός συνεργός τους,  σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι δύο ανήλικοι δράστες μπήκαν από παράθυρο στο σπίτι 72χρονης ημεδαπής στα Ιωάννινα, έγιναν αντιληπτοί όμως από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή.

Σύλληψη διωκόμενου στην 'Αρτα



Την 11-12-2013/13.00 στην Άρτα, συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημ-κείου Αθηνών, για παράβαση «Περί υγειονομικού ελέγχου επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος» και για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών στο Τ.Ε.Β.Ε., με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης (9) μηνών και χρηματική ποινή 500 €.

Επιταχύνεται ο ρυθμός με τον οποίο λιώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική



Οι πάγοι της δυτικής Ανταρκτικής λιώνουν σήμερα με ταχύτερο ρυθμό απ' ό,τι είχε παρατηρηθεί το 2010, σύμφωνα με τις έρευνες που έκανε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ΕΟΔ).

Ενημέρωση της ΕΣΕΕ πριν τις χριστουγεννιάτικες αγορές»



Ο Έλληνας καταναλωτής συνηθίζει πλέον να ενημερώνεται επαρκώς, προκειμένου να αγοράσει ένα προϊόν ή μία υπηρεσία που τον ενδιαφέρει. Συνήθως, η ενημέρωση γίνεται είτε με μία βόλτα στις βιτρίνες, είτε ψηφιακά, μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων, ενώ η τελική αγορά πραγματοποιείται από φυσικά καταστήματα. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία οι 7 στους 10 Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου ψάχνουν συχνά πληροφορίες στο Internet και στη συνέχεια επισκέπτονται τα εμπορικά καταστήματα, κυρίως όταν πρόκειται για αγορές ένδυσης και υπόδησης.

Καθιερώνεται εθνικό πρόγραμμα Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών



Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΕΠΑΥ), το οποίο περιλαμβάνει τους εθνικούς στόχους ανάπτυξης, εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις του εθνικού χωροταξικού Σχεδιασμού στο πλαίσιο πάντοτε της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθιερώνεται με σχετικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛ. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ


Πληροφορήθηκα ότι έφτασε και στο Νοσοκομείο της Άρτας το έγγραφο της ονομαστικής καταγραφής των υπαλλήλων που υπηρετούν σε θέσεις ΔΕ Οδηγών Ασθενοφόρων και ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Στο έγγραφο ζητείται επιπλέον να προσδιοριστεί, αν κάποιοι από αυτούς εξαιρούνται, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 125 του Ν.4199/13,  δηλαδή του νόμου της διαθεσιμότητας.
   Πληροφορούμαι, επίσης, ότι άμεσα θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα καταργεί τους συγκεκριμένους κλάδους (ΔΕ Οδηγών Ασθενοφόρων και ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων) και θα οδηγεί στην διαθεσιμότητα-απόλυση τους εργαζόμενους.

Το υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους πολίτες να καταγγέλλουν τη διαφθορά



Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως το υπουργείο προστατεύει τόσο τους πολίτες όσο τους υπαλλήλους που κάνουν ερωτήσεις, που εκφράζουν ανησυχίες ή κάνουν αναφορές -καταγγελίες

Ξημερώματα Σαββάτου η τελευταία βροχή αστεριών του 2013



Νέα «βροχή» διαττόντων αστέρων, των Διδυμίδων, που θα είναι η τελευταία του έτους, θα είναι ορατή από τις περισσότερες περιοχές του πλανήτη μας, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη νύχτα της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου προς το ξημέρωμα του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου.

Κομισιόν: Δεν κουρεύονται οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ



Δεν υπάρχει περίπτωση με κανένα νομικό πλαίσιο σημερινό ή μελλοντικό να γίνει κούρεμα καταθέσεων στην ΕΕ για ποσά κάτω των 100.000 ευρώ σπεύδει να διευκρινίσει ο αρμόδιος επίτροπος Χ. Αλμούνια, μετά από το θόρυβο που προκάλεσαν χθεσινά δημοσιεύματα.

Απελευθερώνεται η κίνηση των ΙΧ με υγραέριο -Στόχος να μειωθεί το κόστος κατά 70%



Ανοίγει και τυπικά ο δρόμος για περαιτέρω μείωση στο κόστος χρήσης των αυτοκινήτων και φορτηγών μετά την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου από το υπουργείο Υποδομών που απελευθερώνει υπό όρους την αεριοκίνηση στην Ελλάδα.

18.000 αιτήσεις για 390 θέσεις εργασίας στον ΟΤΕ



Πάνω από 18.000 βιογραφικά απέστειλαν οι ενδιαφερόμενοι στον ΟΤΕ προκειμένου να αξιολογηθούν για την κάλυψη 390 θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με στελέχη του οργανισμού που επικαλείται η "Καθημερινή", ο αριθμός των βιογραφικών που είχε αποσταλεί μέχρι την περασμένη Δευτέρα δημιουργούσε μια αναλογία περίπου 50 υποψηφίων για κάθε θέση εργασίας.

«Κοινή γλώσσα» για τους πλειστηριασμούς αλλά όχι συμφωνία



Παρατείνεται το 2014 η προστασία πρώτης κατοικίας. Αδιευκρίνιστες οι προϋποθέσεις. Άμεσα στη Βουλή το ν/σ για ακίνητα. Ανοικτά μένουν τα θέματα για ΕΑΣ και ΦΠΑ εστίασης.