Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

π. Μωϋσής, ο αγιορείτης

του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου
Κοιμήθηκε εν Κυρίω την 1 Ιουνίου ε.έ. ο γνωστός σε όλους μας, αγαπητός και σεβαστός π. Μωϋσής ο Αγιορείτης, στην Καστοριά, όπου δέχθηκε πλουσιοπάροχα την αγάπη του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και την αυτοθυσία της συνοδείας του, και όπως πάντα την φιλοστοργία του υποτακτικού του π. Χρυσοστόμου, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια ο φύλακας άγγελός του, με την καλωσύνη του και τον αυθεντικό τρόπο συμπεριφοράς του. Όλοι αυτοί που υπηρέτησαν τον Γέροντα Μωϋσή θα λάβουν τον δίκαιο έπαινο και την ευλογία του Θεού, γιατί υπηρέτησαν έναν σύγχρονο όσιο ασκητή, έναν μάρτυρα του Χριστού, έναν ομολογητή της πίστεως, έναν ιεραπόστολο αληθινό, έναν διδάσκαλο αυθεντικό.

Εκδήλωση για την «Πράσινη» Επιχειρηματικότητα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Χρηματοδότηση

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέλος τουEnterprise Europe Network-Hellas, διοργανώνει Εκδήλωση με τίτλο: “«Πράσινη» Επιχειρηματικότητα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Χρηματοδότηση»” που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 και ώρα 18:00 έως 20:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Grand Serai» (Δωδώνης 33, Ιωάννινα).

Ποιους ξηρούς καρπούς να τρώτε για να μην αρρωσταίνετε!



Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όλοι οι ξηροί καρποί λειτουργούν ευεργετικά για την υγεία μας.
Ωστόσο, υπάρχει μία συγκεκριμένη κατηγορία, η οποία υπόσχεται να σας κρατήσει υγιείς, να διώξει το αίσθημα πείνας και να τροφοδοτήσει τον οργανισμό σας με όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Δείτε τι μπορεί να σας στερήσει έως και 5 χρόνια ζωής



Νέα έρευνα από τη Mayo Clinic δείχνει ότι υπάρχει ένας παράγοντας κινδύνου που επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, στερώντας τους έως και 5 χρόνια ζωής.

Συνελήφθη στο Πετούσι Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης ένας ακόμη από τους δράστες της ένοπλης ληστείας, που διαπράχθηκε πριν από 10 ημέρες περίπου στα ΕΛ.ΤΑ. Καναλλακίου



Συνελήφθη στο χωριό Πετούσι Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας ακόμη από τους δράστες της ένοπλης ληστείας, που διαπράχθηκε την 06-06-2014 στο κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) στο Καναλλάκι Πρέβεζας.

Τρεις ημέρες για να τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις στην εφορία



Μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουνίου καλούνται όλες οι επιχειρήσεις που δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις (υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ κλπ) να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους.

Τέλη κυκλοφορίας: Τι αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση



Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού και καταβολής των τελών κυκλοφορίας οχημάτων.

Επιστροφή ΦΠΑ σε μια εβδομάδα για τις επιχειρήσεις- Τι προβλέπει το νέο σύστημα



Το υπουργείο οικονομικών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων επεξεργάζεται το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα επιστροφών ΦΠΑ σε επιχειρήσεις με σκοπό να αποδίδεται ο φόρος μέσα μόλις μία εβδομάδα.

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. παγίδευσε τον σατανιστή και απέτρεψε τον δεύτερο φόνο -Τα ψεύτικα προφίλ στο facebook και το μοιραίο λάθος



Με μια καλοστημένη επιχείρηση μέσω social media και κυρίως του facebook κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίσει και να συλλάβει, εν τέλει, τον 22χρονο Αλέξανδρο Παπαγεωργίου για τον φρικτό φόνο μιας 41χρονης άστεγης στην Γλυφάδα.