Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Παρουσίαση ψηφοδελτίο​υ Π.Ε. Άρτας από την Όλγα Γεροβασίλη

                ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Όλγα Γεροβασίλη και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Γιολδάσης, σας καλούν την Παρασκευή 11/4/14 και ώρα 1 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου "Μακρυγιάννης" (Πριοβόλου 11, Άρτα), στην παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων Π.Ε. Άρτας με την παράταξη "ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ"

Τρείς Αλβανοί συνελήφθησαν στην Άρτα γιατί ξάφρισαν διάφορα αντικείμενα από χώρο στάθμευσης φορτηγών του Δήμου

Στην περιφερειακή οδό Άρτας, συνελήφθησαν (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, γιατί από χώρο στάθμευσης των φορτηγών και απορριμματοφόρων του Δήμου Αρταίων, αφαίρεσαν (4) μπαταρίες φορτηγών, (10) Η/Υ, (2) πλυντήρια, (1) ψυγείο, (3) τηλεοράσεις και διάφορα άλλα χάλκινα και μεταλλικά αντικείμενα, συνολικού βάρους (200) κιλών και χρηματικής αξίας (2.500) €.   

Συνελήφθησαν δύο φυγόποινοι στα Ιωάννινα και στην Κακαβιά Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστική απόφαση και ένταλμα σύλληψης.

Ανακοίνωση υποψηφίων συμβούλων Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων

Η "Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου" ανακοινώνει σήμερα το πλήρες ψηφοδέλτιό της για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Συγκροτείται από στελέχη που έχουν ήδη μακρά διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και νέα που διακρίνονται στον επαγγελματικό - επιχειρηματικό τους χώρο, συστρατευόμενα σε έναν και μοναδικό στόχο που είναι η ανάπτυξη της Ηπείρου. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των υποψηφίων στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, ενώ η επίσημη παρουσίαση του συνόλου του ψηφοδελτίου θα γίνει μετά τις εορτές του Πάσχα.

Παρουσίαση υποψηφίων από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 και ώρα 11:30 πμ. στην ταβέρνα «Αριστογεύσεις» (Ντάγκας) στην Ελεούσα , στην πρώτη παρουσίαση υποψηφίων του ψηφοδελτίου μας για τις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Η παρουσίαση θα γίνει από τον υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Ζίτσας Χρυσόστομο Βούζα.
Η εκλογική επιτροπή
της Συμμαχίας πολιτών

Τηλ:2651061411 &6934784135

«Αποποινικοποίηση οφειλών ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ, ζητάει η ΕΣΕΕ»

Ως γνωστόν, η ΕΣΕΕ και ο εμπορικός κόσμος της χώρας εδώ και χρόνια έχουν θέσει στην προμετωπίδα των αιτημάτων τους την αποποινικοποίηση των οφειλών για ίδιες εισφορές των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ.  Για τον λόγο αυτό, η ΕΣΕΕ απέστειλε στον Πρωθυπουργό καθώς και στους Υπουργούς Εργασίας και Δικαιοσύνης επιστολή με την οποία προτείνει να καταργηθεί επιτέλους αυτό το επαχθές μέτρο, να πηγαίνει δηλαδή ένας έμπορος στην φυλακή επειδή έχει προς το ταμείο οφειλές, που –ούτως ή άλλως- αφήνουν τον ίδιο και την οικογένειά του, χωρίς ασφάλιση, χωρίς σύνταξη και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Υψηλοί τόνοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων για το θέμα ανταλλαγής του κτιρίου του Επιμελητηρίου με οικόπεδο του Δήμου

Η ανταλλαγή του κτιρίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, στην οδό Αραβαντινού, με οικόπεδο του Δήμου, ίδιας αντικειμενικής αξίας, ήταν ένα από τα βασικότερα θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Προσφορά αλληλεγγύης

Εφτακόσιες δωροεπιταγές, αξίας 20 ευρώ η καθεμία, παρέδωσε αντιπροσωπεία διευθυντικών στελεχών των πολυκαταστημάτων «ΑΒ Βασιλόπουλος» στον δήμαρχο Ιωαννίνων και τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ, προκειμένου να ενισχυθούν οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Αποφάσεις της Ο. Ε. για τη μονάδα Α.Σ.Α, για έργα αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο, αντιπλημμυρικής προστασίας

Αποφάσεις για τη μονάδα Α.Σ.Α., για έργα συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο, αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και για παρεμβάσεις συντήρησης και συμπλήρωσης του πρασίνου στο σύνολο του Εθνικού Δικτύου της Ηπείρου,  έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Συλλογή φαρμάκων από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δράσης του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου, την Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 (από τις 10:00 έως τις 14:00), θα πραγματοποιηθεί συλλογή φαρμάκων και φαρμακευτικού υλικού στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, στην πόλη της Ηγουμενίτσας (στην πλατεία Δημαρχείου) με την συνεργασία του Ερασιτέχνη ΠΑΣ  ΓΙΑΝΝΙΝΑ, της φαρμακευτικής Εταιρείας HELP και του ΣΚΑΪ (χορηγός επικοινωνίας).

Την Μεγάλη εβδομάδα η απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα. Πότε ανοίγει η αίτηση



Την Μεγάλη Δευτέρα ή το πολύ την Μεγάλη Τρίτη θα εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα που θα καθορίζει αναλυτικά τα κριτήρια και το ποιοι θα το πάρουν καθώς και πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις στο taxisnet.

Εντατικοί έλεγχοι σε τρόφιμα και αμνοερίφια -Σαρώνουν την αγορά ενόψει Πάσχα



Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενόψει του Πάσχα, θέτει σε εφαρμογή σχέδιο δράσης που αφορά σε εντατικούς ελέγχους στον τομέα του κρέατος των αμνοεριφίων, με πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας, της ασφάλειας των τροφίμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας -Εκρηξη παγιδευμένου ΙΧ



Ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας σημειώθηκε στις στις 5.55 το πρωί της Πέμπτης, όταν εξερράγη παγιδευμένο -με 75 κιλά εκρηκτικών- αυτοκίνητο επί της οδού Αμερικής, μεταξύ των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου, έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Φορτίστε το κινητό σας σε 30 δευτερόλεπτα!

Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε έρθει αντιμέτωποι με το φρικτό συναίσθημα που σας κυριεύει όταν ενώ ετοιμάζεστε να φύγετε από το σπίτι, συνειδητοποιείτε ότι η μπαταρία του κινητού σας είναι έτοιμη να… αδειάσει;
Ρισκάρετε να αργήσετε για μερικά πολύτιμα λεπτά φόρτισης; Αλλά και πάλι πως θα τη «βγάλετε» ολόκληρη μέρα χωρίς e-mail, Facebook, Instagram, twitter και Candy Crush;

ΒΡΕΘΗΚΕ ο γηραιότερος άνθρωπος στη Γη - ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ πόσο χρονών είναι...!

Ένας Ινδός, ο Μαχάστα Μουράσι όχι μόνον υποστηρίζει αλλά και έχει επίσημα χαρτιά που αναγράφουν ως ημερομηνία γέννησής του την 6η Ιανουαρίου του 1835.
Αυτό εφόσον είναι αληθές δεν τον καθιστά μόνον το γηραιότερο άνθρωπο στη Γη αλλά και αυτό που έζησε περισσότερα χρόνια, μετά τον Μαθουσάλα που έφτασε σύμφωνα με τον θρύλο τα 969 χρόνια και τον Νώε στα 950.

Νέα ριζοσπαστική προτάση στο δήμο Πάργας με έδρα το Καναλάκι από τους νέους

Το αληθινό ποτάμι του Αχέρωντα που κατεβαίνει στην Πάργα
Οι νέοι του δήμου Πάργας ενωμένοι από την περιοχή της Πάργας μέχρι την περιοχή του Φαναρίου και της Λούτσας.
Για ένα δήμο, ο οποίος εκτίνετε από την Πάργα, τον ποταμό Αχέρων μέχρι το Κούγκι και το Σούλι και από την άλλη μεριά από το Σούλι , το Καναλάκι μέχρι την Λούτσα μαζί με το τελευταίο χωριό του δήμου.

Νέα Παραλαβή τροφίμων για τις άπορες οικογένειες της Π.Ε. Πρέβεζας

Στράτος Ιωάννου: «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αναλογικά προγράμματα αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Έχουμε διανείμει πάνω από 7.500 κιβώτια για την ανακούφιση άπορων οικογενειών και συνεχίζουμε»

Ανακοίνωση για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας αγροτικών μηχανημάτων

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου, αρμόδια για την χορήγηση των αδειών κυκλοφορίας των αγροτικών μηχανημάτων στον Νομό,  ανακοινώνει τα εξής:
Οι ενδιαφερόμενοι έμποροι εισαγωγής μεταχειρισμένων γεωργικών μηχανημάτων και οι αγρότες που εισάγουν μόνοι τους από το εξωτερικό μεταχειρισμένους γεωργικούς ελκυστήρες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με 28 θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 03-04-2014 συνεδριάσεως.

Την Ηπειρωτική κουζίνα θα προβάλλει το BBC

Από Τετάρτη 26 έως και Παρασκευή 30 Μαρτίου 2014, κατόπιν αιτήσεως τους, φιλοξενήθηκαν σε περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου εκπρόσωποι του Βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού BBC. Συγκεκριμένα, οι Chris Denham, David Pritchard και Fiona Pritchard περιέτρεξαν διερευνητικά –  και κατόπιν υποδείξεών τους – περιοχές των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας, με απώτερο σκοπό τη συλλογή πληροφοριών και ερεθισμάτων γαστρονομικού περιεχομένου σε συνάρτηση με την τοπική ιστορία και παράδοση.

Ημερίδα Περιφέρειας Ηπείρου- ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ" για την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων

Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο ΕΛΓΟ –«ΔΗΜΗΤΡΑ» διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Πιστοποίηση Αγροτικών Προϊόντων στο πλαίσιο της Νέας ΚΑΠ: Προοπτικές και ευκαιρίες για τα προϊόντα της Ηπείρου», που θα  πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 και ώρα 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα.

Συνελήφθη 33χρονη Αλβανίδα, η οποία μαζί με τον 34χρονο σύζυγό της, που αναζητείται, εμπλέκονται σε διακίνηση ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων

Η 33χρονη χρησιμοποιούσε τα ανήλικα παιδιά της για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Κατασχέθηκαν  περίπου (90) γραμμάρια ηρωίνης
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων δράσεών τους για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες το βράδυ, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Ανατολής Ιωαννίνων, όπου συνέλαβαν μία 33χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία μαζί με τον 34χρονο ομοεθνή σύζυγό της που αναζητείται, εμπλέκονται σε διακίνηση ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

 Στην Επαρχιακή Οδό Θεσπρωτικού – Θεριακησίου Ιωαννίνων (περιοχή Αχλαδέας),  σημειώθηκε  τροχαίο ατύχημα, όταν  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 63χρονη ημεδαπή και στο οποίο επέβαινε και μία 96χρονη γυναίκα, εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και τελικά έπεσε σε χαράδρα.

«Ματωμένα φεγγάρια»: Έρχεται το τέλος του κόσμου;

Η αρχή ενός κοσμικού φαινομένου, το οποίο κάποιοι χριστιανοί έχουν συνδέσει με το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε, θα σημειωθεί την εβδομάδα που διανύουμε!
Και αυτό δεν είναι άλλο από το «Tetrad» ή αλλιώς την εμφάνιση των τεσσάρων ματωμένων φεγγαριών, η οποία - σύμφωνα με τους ειδικούς - αποτελεί προάγγελο εξαιρετικά σημαντικών γεγονότων!