Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Εντυπωσιάζουν οι αγώνες του Πρωταθλήματος Θαλασσίου Σκί στα Γιάννινα

Στον κατάλογο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι εντάχθηκε από σήμερα το κανάλι της Αμφιθέας, το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις και χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους καλύτερους υγρούς στίβους παγκοσμίως.
Η κωδική ονομασία στον διεθνή κατάλογο είναι «amfioan» από τα αρχικά των ονομάτων της Αμφιθέας και των Ιωαννίνων.
Το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι συνεχίζεται κανονικά κι έχει αγκαλιαστεί με θέρμη από τους Γιαννιώτες, οι οποίοι τόσο στην Αμφιθέα όσο και στη Λιμνοπούλα παρακολουθούν ένα εντυπωσιακό θέαμα.
Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιούν οι τελικοί όλων των κατηγοριών και θα γίνουν οι απονομές των μεταλλίων.

ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΚΑΙ ΞΕΦΕΥΓΕ Ο ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ «ΜΑΪΜΟΥ»;

Είχαμε μια ενδιαφέρουσα  συζήτηση (στο διαδίκτυο) για το πολύ αυτό σημαντικό θέμα με αναμφιβόλου εντιμότητας, ήθους και κύρους άτομο σχετικό με τα ορειβατικά θέματα  από την οποία προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για εκείνον που παρίστανε τον ειδικό και δήλωνε μάλιστα και Πρόεδρος εθελοντικής οργάνωσης ενώ απειλούσε θεούς και δαίμονες όταν δεν …ενισχύονταν από την Πολιτική προστασία και δεν προβαλλόταν το …έργο του.
Το "μπουμπούκι" αυτό που κάνει το διασώστη, είχε παρουσιαστεί προ πενταετίας περίπου στον ορειβατικό σύλλογο Ιωαννίνων και παρίστανε τον ειδικό σε θέματα αναρρίχησης, διάσωσης κλπ.
Έφαγε αρκετά λεφτά από ορειβάτες με το πρόσχημα ότι θα τους αγόραζε σε χαμηλές τιμές ακριβό εξοπλισμό!
Μια μέρα συνελήφθη για απάτες που είχε κάνει στην Αθήνα και κλείσθηκε στις φυλακές αλλά όχι για πολύ.
Φαίνεται ότι τρίτωσε το κακό.
 Φοβούνται όμως ότι σύντομα θα είναι πάλι έξω!
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι επειδή είχε πείσει τον Ορειβατικό ότι είναι ειδικός σε πάρα πολλά θέματα (μεταξύ άλλων, τους συστήθηκε και ως εκπαιδευτής της ΕΜΑΚ!) είχαν  οργανώσει και μια εκδήλωση στην οποία θα μιλούσε για τη σωστή χρήση του ορειβατικού εξοπλισμού.
Ο σκοπός του φυσικά ήταν να πείσει τον κόσμο να του δώσει χρήματα για παραγγελίες...
Η εκδήλωση δεν έγινε διότι  είχε δημοσιευθεί στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει κάποιος από την Αθήνα την αστυνομία η οποία τον συνέλαβε λίγο πριν αρχίσει την ομιλία του!
Τότε έμαθαν για το ποιόν του! (κάποιον βρήκαν και μίλησε αντ' αυτού την τελευταία στιγμή).
 Φυσικά! Πολλοί ορειβάτες του είχαν κάνει τότε μήνυση.
Πρέπει να αναφερθεί  και κάτι άλλο όμως:
Στην αρχή, πριν τον πάρουν χαμπάρι, ο Ορειβατικός τον είχε βραβεύσει!!!
Κατέβηκε πρώτος σε μια χαράδρα τότε που σκοτώθηκε ο Λαγός στο Μιτσικέλι.
 Μετά, τον διέγραψαν!!!

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΛΙΟΣΙΩΝ


Σύλληψη 43χρονου για κατοχή κάνναβης


Συνελήφθη, σήμερα (06-09-2013) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 43χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους (20,6) γραμμαρίων.

Σύλληψη 24χρονης για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη χθες (05-09-2013) το πρωί στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, 24χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της 24χρονης, παρουσία δικαστικού λειτουργού,   βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
        πέντε (5) φυτά κάνναβης σε γλάστρες, ύψους από (0,80) έως (1,20) μέτρα.
        μία μεταλλική συσκευασία με κάνναβη, βάρους (2) γραμμαρίων.
        Ένα (1) χάπι άγνωστης προελεύσεως, το οποίο κατείχε χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
Παράλληλα, αναζητούνται δύο ημεδαποί άνδρες, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα διέμεναν στο ίδιο σπίτι με την 24χρονη.

Το πολύχρωμο καλοκαίρι της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κόνιτσας, μόλις ολοκληρώθηκε.



Συνολικά 680 παιδιά συμμετείχαν στις 32 δράσεις ανάγνωσης και δημιουργικότητας που διοργανώθηκαν από τη Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με το Future Library, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μιλήσαμε για τα χρώματα και την ιστορία τους, γίναμε για λίγο ηθοποιοί και πρωταγωνιστήσαμε στο φωτο-κόμικ μας, ζωγραφίσαμε τοίχους, μαγειρέψαμε χωρίς φωτιά, παίξαμε επιτραπέζια παιχνίδια, τραγουδήσαμε και χορέψαμε, “γνωρίσαμε” μεγάλους ζωγράφους, παίξαμε
κουκλοθέατρο, μιλήσαμε για τη διαφορετικότητα και το ρατσισμό, “ταξιδέψαμε” παρέα με τον “Οδυσσέα”, σκεφτήκαμε οικολογικά, φτιάξαμε καπέλα, κρύψαμε ζωάκια στις σκιές τους, “συνομιλήσαμε» με φαντάσματα, μάθαμε να φτιάχνουμε κόμπους και παίξαμε τους cowboys...μα πάνω από όλα διαβάσαμε πολλά, πάρα πολλά βιβλία!!! Ο ενθουσιασμός, τα γέλια και οι φωνές των μικρών μας φίλων μας, η χαρά με την οποία συμμετείχαν σε όλες τις δράσεις και οι ανεμελιά τους μας γέμισαν ικανοποίηση και σιγουριά ότι τελικά: “ΣΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ” !!!

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ στα ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ 2013

Άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτες αφίξεις στο Κανάλι Πρέβεζας στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (6-8 Σεπ 2013, www.festival-newn.gr), που έγινε πραγματικότητα χάρις στην ενημέρωση όσων ενδιαφέρονταν με τους χορηγούς επικοινωνίας.
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ οργανώνει η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, με την τεχνογνωσία του ΑγρΟραμα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων-ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ 2013, τονίζοντας την αναγκαία σύνδεση της τοπικής αγροτικής παραγωγής με τον τοπικό πολιτισμό (γαστρονομία, αυτάρκεια κλπ). Το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου εντάσσεται στο νέο θεσμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ 2013».