Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Απόβαση Ελλήνων επιστημόνων στο Κατάρ



Μπορεί οι Καταρινοί αξιωματούχοι να προσελκύουν τα φώτα της δημοσιότητας σε κάθε τους επίσκεψη στην Ελλάδα, ποιος όμως γνωρίζει ότι αφανείς ήρωες της ραγδαίας ανάπτυξης του εμιράτου είναι και πολλοί Ελληνες; Περίπου τρεις χιλιάδες συμπατριώτες μας έχουν μετακομίσει στο Κατάρ, καθιστώντας την ελληνική κοινότητα υπολογίσιμη, αλλά και εξαιρετικά δημοφιλή χάρη στο δυνατό brand name της Ελλάδας στον αραβικό κόσμο.

Στο παρά 5΄ οι οδηγίες συμπλήρωσης των φετινών φορολογικών δηλώσεων



Οδηγίες και διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης εξέδωσε, έστω και καθυστερημένα, το υπουργείο Οικονομικών. Πέντε ημέρες πριν ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη για την υποδοχή των φορολογικών δηλώσεων, τα προβλήματα είναι πολλά και ενδεχομένως να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στους φορολογουμένους.

Boeing 777: Εξαφανίστηκε σκοπίμως – Ολα δείχνουν αεροπειρατεία




Μία εβδομάδα έχει περάσει από τη στιγμή που η πτήση 370 της Malaysia Airlines χάθηκε από τα ραντάρ και ακόμη δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της. Οσο οι αρχές όμως αναζητούν το εξαφανισμένο Boeing 777, νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Ναγίμπ Ραζάκ, αλλάζουν τα δεδομένα.

Περισσότερος από μισός τόνος κάνναβης εντοπίστηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κοντά στην Κόνιτσα Ιωαννίνων




 
Συνελήφθη, χθες (14-03-2014) νωρίς το απόγευμα, στο 77ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης (περιοχή Νικάνορα Κόνιτσας), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 54χρονος Έλληνας, μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, που είχε οργανώσει τη μεταφορά και εμπορία πάνω από μισού τόνου κάνναβης.

Συλλήψεις φυγόποινων στα Ιωάννινα και στην Άρτα



Συνελήφθη χθες (14-03-2014) αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του  Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί  σε φυλάκιση έξι (6) ετών, για άμεση συνέργεια στη λαθρεμπορία και χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που τελέστηκαν στα Ιωάννινα την 08-10-2003.

Η καθυστερημένη αντιμετώπιση του εγκεφαλικού κόβει χρόνια



Τον κώδωνα του κινδύνου στην έγκαιρη αντιμετώπιση του εγκεφαλικού κρούει μια νέα αυστραλοφινλανδική επιστημονική έρευνα σύμφωνα με την οποία 15 λεπτά καθυστέρησης αφαιρούν από τον ασθενή περίπου ένα μήνα υγιούς ζωής χωρίς αναπηρία.

Χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα σε off-shore εταιρείες



Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά ότι οι «ιερές αγελάδες» της εφοπλιστικής ελίτ αξίζουν περισσότερο από χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που οδηγούνται σε βάθος χρόνου στην απόλυση. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που υπερψηφίστηκε την Πέμπτη στη βουλή για τους δημοσίους υπαλλήλους, είχε ενταχθεί τροπολογία που χαρίζει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ και είχαν επιβληθεί σε off-shore εταιρείες.

O νέος ψυχρός πόλεμος μόλις άρχισε -Ρωσική επίδειξη πυγμής στην Κριμαία: «Κατέβασαν» αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος



Παρά τις εκατέρωθεν δηλώσεις περί του αντιθέτου όλες τις προηγούμενες μέρες, ο νέος ψυχρός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας έχει πλέον αρχίσει. Οι Αμερικανοί έστειλαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να κατασκοπεύσουν τις ρωσικές θέσεις στην Κριμαία, όμως σε μία νέα επίδειξη αποφασιστικότητας η  Μόσχα απάντησε αστραπιαία: Τα ρωσικά ραντάρ ηλεκτρονικού πολέμου κατέβασαν το αμερικανικό αεροσκάφος, με το μήνυμα προς τη Δύση να είναι σαφές: Μην παίζετε μαζί μας, είμαστε αποφασισμένοι για όλα!

Ενας ωκεανός κρύβεται στα έγκατα της Γης: Ανακάλυψη διαμαντιού ανατρέπει τα δεδομένα



Μία ανακάλυψη που είναι πιθανό να λύσει το πρόβλημα της λειψυδρίας του πλανήτη έκαναν πρόσφατα ερευνητές στη Βραζιλία. Πρόκειται για ένα μικρό ακατέργαστο διαμάντι, το οποίο κρύβει μέσα του μυστικά από τα έγκατα της Γης.