Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η μικρή Μαρία σε γλέντι στον καταυλισμό

Ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο που αποκαλύπτει τη ζωή και μια ακόμα πτυχή της εκμετάλλευσης της μικρής Μαρίας, του κοριτσιού που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα έρχεται στο φως της δημοσιότητας
Το στιγμιότυπο δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail στην ηλεκτρονική της έκδοση, ενώ όπως αναφέρεται έχει τραβηχτεί πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.
Στην εικόνα φαίνεται η μικρή Μαρία, με ροζ φόρμα και τα μαλλιά της πιασμένα να χορεύει στην πίστα, μαζί με ένα ζευγάρι, το οποίο ωστόσο δεν είναι εκείνο με το οποίο ζούσε η 4χρονη.
Η ξανθιά κοπέλα που εμφανίζεται  είναι η 21χρονη Μ.Δ., κόρη του αρχηγού της φυλής. «Η μητέρα της την έστειλε μαζί μας στην πίστα. Της άρεσε να χορεύει, δεν της συμπεριφέρονταν άσχημα», αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail.
Εν τω μεταξύ ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα προκειμένου να απολογηθεί το ζευγάρι που κρατούσε το τετράχρονο κορίτσι σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα.
Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση.

 Σήμερα δόθηκαν  στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο αθίγγανων, που παρουσιάζονταν ως γονείς της τετράχρονης.
Η δημοσιοποίηση γίνεται κατόπιν εντολής εισαγγελέα, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση εντοπισμού της ταυτότητας του κοριτσιού.
Με τους «γονείς» της 4χρονης Μαρίας, λίγο πριν βρεθούν ενώπιον του ανακριτή, να υποστηρίζουν πλέον ότι το παιδί τους το έδωσε μια Βουλγάρα, Ελληνική Αστυνομία και Interpol «υφαίνουν» ένα τεράστιο «δίχτυ» ερευνών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Επίσκεψη του Δημάρχου Ιωαννίνων στα Μάρμαρα

Την τοπική κοινότητα Μαρμάρων επισκέφθηκε την Κυριακή ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα ποιότητας ζωής Νίκος Γκόλας και ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης.
Στα Μάρμαρα συναντήθηκαν με το Τοπικό Συμβούλιο και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ολυμπιάδας όπου συζήτησαν θέματα που απασχολούν την περιοχή.
Μεταξύ των άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη βελτίωση των υποδομών του παιδικού σταθμού που ξεκίνησε φέτος τη λειτουργία του, η διαγράμμιση του οδικού δικτύου, η βελτίωση του τομέα καθαριότητας, η τοποθέτηση πινακίδων στους δρόμους του οικισμού Ολυμπιάδας και οι επισκευές στο γήπεδο.
Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα ξεκινήσουν άμεσα και θα βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα στην περιοχή.

 

 

 

 

 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων

Με 35 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο (Τρίτη) στις επτά το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, μεταξύ των άλλων θα εκφράσει τις απόψεις του σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Η ημερήσια διάταξη επισυνάπτεται.
ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Εισηγητής: κ. Αθαν. Μανταλόβας, Αντιδήμαρχος
1.       Αναμόρφωση προϋπολογισμού κληροδοτήματος «Ελ. Ζωγράφου» έτους 2013
2.      Έγκριση διενέργειας προμήθειας ζωοτροφών
3.      Επιστροφές ποσών ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων και ψήφιση πίστωσης
4.      Καθορισμός αμοιβής ορκωτού ελεγκτή λογιστή για την εκκαθάριση των Δημοτικών  Επιχειρήσεων: «Κέντρο Μελέτης Ηπειρωτικής Βαλκανικής Μουσικής Παράδοσης» και «Αναπτυξιακής επιχείρησης Δήμου Ανατολής».
5.      Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 686/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί  «καθορισμού τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2013».
6.      Έγκριση επιστροφής ποσού 88.324,90€ του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» στη Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων και διάθεση πίστωσης.

Γιορτή τσίπουρου στο Κουτσελιό τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου


Συγκροτήθηκαν σε σώμα όλα τα Δ.Σ. των Σ.Πο.Σ. της Παμποντιακής ΟμοσπονδίαςΣυγκροτήθηκαν σε σώμα όλα τα Δ.Σ. των Σ.Πο.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος έπειτα απο τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 σε όλη την Ελλάδα. Οι θητείες των Δ.Σ. είναι τριετείς.
Τα νέα Δ.Σ. έχουν ως εξής:
Σ.Πο.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
- Πρόεδρος: Μαυρίδου Χρύσα, (Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου Ν. Ροδόπης "Η Κερασούντα και το Γαρς")
- Αντιπρόεδρος: Κεσαπίδης Ιωάννης, (Σύλλογος Ποντίων Δράμας "Οι Κομνηνοί")
- Γεν. Γραμματέας: Νικολάου Στυλιανός (Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας "Ο Εύξεινος Πόντος")
- Ταμίας: Κυριακίδου Νίνα (Σύλλογος Ποντίων Δωρικού "Ακρίτες Κομνηνοί")
και μέλη οι:
- Γαβριηλίδης Νεκτάριος (Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης)
- Καρυπίδης Αλεξάνδρος (Σύλλογος Ποντίων Κρηνίδων "Το Βυζάντιο")
- Κυριακίδης Χρήστος (Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροχωρίου "Παναγία Σουμελά")
- Τσολίδης Σάββας (Σύλλογος Ποντίων Νέας Καρβάλης και Λεύκης)
- Περσίδης Ευστάθιος Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Μαυροκορδάτου Δράμας "Άγιος Γεώργιος"