Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Κατατίθεται ρύθμιση για τα δάνεια του ΟΕΚ



Λύση στο πρόβλημα 97.343 οικογενειών εργαζομένων, που έχουν λάβει στεγαστικά τραπεζικά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και δυσκολεύονται να τα εξυπηρετήσουν, δίνει νομοθετική ρύθμιση, που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

ΚΕΔΕ: Ποιες έδρες προσδοκούν οι παρατάξεις & ποια είναι τα τρία σενάρια για το νέο πρόεδρο



Τις 30 από τις 31 έδρες (σ.σ. την 31η καταλαμβάνει ex officio ο Γ. Καμίνης ως δήμαρχος Αθηναίων)  στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος διεκδικούν πέντε παρατάξεις. Εκλέκτορές του κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ οι 325 δήμαρχοι και οι 175 δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν από τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ).

Ηλεκτροσόκ στο Δημόσιο: Ποιοι χάνουν 35 ως 100 ευρώ το μήνα



Την ώρα που επικρατεί ένα αλαλούμ όσον αφορά την εξίσωση στα μισθολογικά και τις απολύσεις στο Δημόσιο, έρχονται και οι μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα, ενώ αναμένεται και η κατά 40% μείωση θέσεων διευθυντών και προϊσταμένων.

Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων δικαιούνται έκπτωση ΕΝΦΙΑ -Ολα τα κριτήρια



Το βράδυ της Τετάρτης δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που καθορίζει τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να λάβουν την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται για δύο αποφάσεις. Η πρώτη αφορά στην έκπτωση που προβλέπεται για τους κενούς και μη ηλεκτροδοτούμενους χώρους και η δεύτερη στις εκπτώσεις προς ιδιοκτήτες οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

«Κλείδωσαν» ρύθμιση οφειλών και μείωση της έκτακτης εισφοράς -Αναλυτικά οι δόσεις



Αφού πέρασε από... σαράντα κύματα, η πολυσυζητημένη ρύθμιση οφειλών σε εφορίες και ταμεία κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, με πρόβλεψη άμεσης εφαρμογής, δηλαδή από τον Νοέμβριο.