Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Δείτε για ποιο λόγο αυτός ο ΑΝΔΡΑΣ δεν πρόκειται να ΑΠΑΤΗΣΕΙ τη γυναίκα του ΠΟΤΕ!

Ένας πραγματικά… δυνατός γάμος!
Ονομάζεται Mihail Sucharev, είναι αθλητής αλλά έχει αποφασίσει να μετακομίσει στη γενέτειρα της συζύγου του για να την υποστηρίξει.Ο λόγος που δεν τολμά να απατήσει τη γυναίκα του;
Η συμπαθητική νυφούλα λέγεται Αnna Glushko και είναι η πιο δυνατή γυναίκα της Ρωσίας.
 Στις φόρμες της μπορεί να τραβήξει με τα χέρια της 14 τόνους!!!

Πηγή:Yahoo OMG

 

«Γιαλαντζί» αντάρτες οι γαλάζιοι βουλευτές...

Τρίβουν τα χέρια τους στην κυβέρνηση, καθώς η χθεσινοβραδινή σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με τους γαλάζιους βουλευτές κατέληξε σε «φιάσκο» για μερίδα των δήθεν αντιδρώντων βουλευτών της ΝΔ.
Στο κυβερνητικό επιτελείο πιστεύουν ότι αυτό που καταδείχθηκε είναι πως παρά τους «τσαμπουκάδες» μερίδας των βουλευτών, οι οποίοι ζήτησαν αλλαγές στο νόμο για τα ακίνητα, η πραγματικότητα είναι ότι ελάχιστα επικίνδυνοι κρίνονται για την κυβερνητική σταθερότητα.
Είναι όπως το έλεγε σήμερα κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας με την φράση: «Σκύλος που γαβγίζει, δεν δαγκώνει!».

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Εύβοιας, διοργανώνει Ηπειρώτικο Αντάμωμα, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 13.00

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Εύβοιας, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, ώρα 13.00' το μεσημέρι, καλεί τους Ηπειρώτες και τις Ηπειρώτισσες της Εύβοιας, τις φίλες και τους φίλους της Ηπείρου και της Ηπειρώτικης Μουσικής, σε ένα γνήσιο παραδοσιακό αντάμωμα,  στο κέντρο ''Ποσειδώνια'', στην Χαλκίδα.
Θα διασκεδάσουμε και χορέψουμε  γνήσια, ηπειρώτικα και παραδοσιακά, με ηπειρώτικη κομπανία, που θα έλθει από τα Γιάννενα.
Να μην λείψει κανείς.
Το Δ.Σ. του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Εύβοιας.
Την πρώτη της δημόσια εκδήλωση θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 17.30 το απόγευμα  στο Δημαρχείο του Βόλου , η «Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων», με θέμα :  «Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνική πολιτική».
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν: 
-      Η στρατηγική  κατεύθυνση της «Πρωτοβουλίας των 5» σε  θέματα κοινωνικής πολιτικής
-      Οι τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης
-      Τα εμπόδια που συναντούν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής

Αντιπροσωπεία της «Διάδραση» στον Δήμαρχο

Τον δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της παράταξης «Διάδραση» που μετέχει στις εκλογές του ΤΕΕ- Τμήματος Ηπείρου.
Οι υποψήφιοι της παράταξης συζήτησαν με τον δήμαρχο θέματα που απασχολούν την περιοχή και το ΤΕΕ και σε πολλά απ’ αυτά υπήρξε ταύτιση απόψεων.
Και από τις δύο πλευρές επισημάνθηκε ότι η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Τεχνικού Επιμελητηρίου πρέπει να είναι συνεχής και προς όφελος της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει δείξει στην πράξη την διάθεσή της για συνεργασία κι αυτό θα συνεχίσει να πράττει.

 

 

 

Εγκρίθηκε ο προυπολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου χωρίς πόρους από τους επενδυτικούς ΚΑΠ

Τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2014, ενέκρινε στη συνεδρίαση της Τετάρτης το Περιφερειακό Συμβούλιο.
«Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου προϋπολογισμού, είναι ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν πόροι από τους επενδυτικούς Κ.Α.Π.» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  τονίζοντας ότι η κατάσταση σε πολλές Περιφέρειες είναι πολύ δύσκολη, καθώς δεν έχουν άλλους πόρους. «Αν δεν δοθούν κονδύλια- συνέχισε-  υπάρχουν Περιφέρειες που δεν έχουν να αγοράσουν αλάτι για το οδικό δίκτυο ενόψει της χειμερινής περιόδου.  Σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, που πρόεκυψε από το 2011  όταν (οι τότε αρμόδιοι)   είχαν μεριμνήσει να διατεθούν στις Περιφέρειες πιστώσεις μόνο για λειτουργικούς, και όχι επενδυτικούς ΚΑΠ, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας των Περιφερειών, και το άγχος είναι έντονο για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Επτά Κυριακές ανοιχτά τα καταστήματα στην Άρτα έπειτα από απόφαση της Π.Ε. Άρτας

Την απόφαση με την οποία ρυθμίζεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στην Π.Ε. Άρτας, υπέγραψε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς. Με την απόφαση δεν προβλέπεται η λειτουργία των καταστημάτων, πέραν αυτών που έχουν οριστεί με τον ισχύοντα Νόμο 4177/2013.
Αναλυτικά οι Κυριακές που ορίζονται για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι οι εξής:
-         την πρώτη Κυριακή από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου στις τακτικές εκπτώσεις
-         την πρώτη Κυριακή από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου στις τακτικές εκπτώσεις
-         την πρώτη Κυριακή από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου στις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους
-         την πρώτη Κυριακή από το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου στις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους
-         τις δύο (2) Κυριακές πριν από την ημερομηνία των Χριστουγέννων
-         την Κυριακή των Βαΐων

Βρέθηκε «δίδυμος» εξωπλανήτης της ΓηςΓια πρώτη φορά οι αστρονόμοι βρήκαν ένα εξωπλανήτη που είναι σχεδόν «δίδυμος» της Γης, αφού έχει περίπου το ίδιο μέγεθος και την ίδια μάζα, ενώ φαίνεται να είναι εξίσου βραχώδης και περιεκτικός σε σίδηρο.
Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είχαν βρεί εξωπλανήτες που είτε είχαν περίπου το μέγεθος της Γης, είτε τη μάζα της, είτε τη βραχώδη σύστασή της. Όμως ο εν λόγω εξωπλανήτης είναι ο πρώτος που συνδυάζει όλα μαζί αυτά τα «γήινα» χαρακτηριστικά.
Από την άλλη, παρόλα αυτά, αποτελεί ένα μυστήριο για τους επιστήμονες, καθώς περιφέρεται αδιανόητα κοντά στο άστρο του (μόνο στο ένα εκατοστό της απόστασης Γης - Ήλιου). Σύμφωνα με τους αστρονόμους, ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης «κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει», καθώς καμία θεωρία δεν προβλέπει την τωρινή τροχιά του, σχεδόν κολλητά με το άστρο του.

Κρητικός κατασκεύασε πρωτοποριακό τρίκυκλο που κινείται... με ήλιο!


Ο μεγάλος νικητής του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας MESUP αναδείχτηκε ο Κρητικός Μηχανολόγος Μηχανικός κ. Μανόλης Τσικανδυλάκης. Η επιχειρηματική πρόταση του κ. Τσικανδυλάκη, η οποία και του χάρισε το βραβείο ήταν η Κατασκευή Υβριδικών Ηλιακών Τρικύκλων Μοτοποδηλάτων ή αλλιώς Sunnyclist, το οποίο και έκανε την εμφάνιση του στους δρόμους του Ηρακλείου.Ο κύριος Τσικανδυλάκης μίλησε στο prismanews.gr σχετικά με την ιδέα κατασκευής του Sunnyclist, την αφορμή της εμπνεύσεως του και τους μελλοντικούς του σκοπούς.
Συγκεκριμένα είπε ότι η ιδέα για την κατασκευή του Sunnyclist ξεκίνησε πριν 3 χρόνια με αφορμή μια κουβέντα με έναν φοιτητή, ο οποίος ήθελε να φτιάξει ένα ηλιακό δίκυκλο ποδήλατο ως εργασία στην σχολή του.
"Τότε σκέφτηκα ότι ένα δίκυκλο ηλιακό ποδήλατο δεν είναι εφικτό, καθώς το ηλιακό πάνελ χρειάζεται χώρο. Ήθελα, λοιπόν, να κατασκευάσω ένα οικολογικό, αυτόνομο όχημα, αλλά να προωθώ και την ποδηλασία την ίδια στιγμή. Δεν είχε γίνει προσπάθεια να φτιαχτεί κάτι τέτοιο. Η ιδέα μου εξελίχτηκε σε ένα υβριδικό, ηλιακό όχημα, τρίκυκλο, τριθέσιο μοτοποδήλατο"!
Ποιά είναι όμως τα πλεονεκτήματα του Sunnyclist για τον χρήστη του και το περιβάλλον; Σύμφωνα με τον κ. Τσικανδυλάκη το όχημα μπορεί να διανύσει 17.000 χλμ. τον χρόνο δίχως να μπει στην μπρίζα.
Βασικά είναι αυτόνομο, ούτε μπρίζα χρειάζεται, ούτε καύσιμα. Έχει μεγάλη αυτονομία και η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί από τον ήλιο μέσα σε μια μέρα, δήλωσε ο κ. Τσικανδυλάκης.

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου ''Η 'Ηπειρος'' , τίμησε το 'Επος του 40 και την ''Γυναίκα της Πίνδου''
 Το ΕΠΟΣ του 40 και την προσφορά στον Αγώνα στα βουνά της Ηπείρου ενάντια στον Ιταλό κατακτητή, της Ηπειρώτισσας, γυναίκας, μάνας και αδελφής, τίμησε με εκδήλωση - αφιέρωμα τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 20123, στη κεντρική πλατεία ''Γαρδένια'' του Δήμου Ζωγράφου Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου ''Η 'Ήπειρος''. Μια εκδήλωση από αυτές που κρίνονται πετυχημένες και μένουν χαραγμένες για πολύ, στην μνήμη των ανθρώπων που την παρακολούθησαν.
Είναι γεγονός ότι οι εκδηλώσεις της Ηπειρωτικής αποδημίας του Ζωγράφου, που
είναι πολυπληθείς, μια και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων οι Ηπειρώτες του συγκεκριμένου Δήμου ξεπερνούν τις 10.000, είναι και ποιοτικές, αλλά και πετυχημένες και καταγράφονται ως σημαντικά γεγονότα στην πολιτιστική ζωή της περιοχής.
Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά με την εκδήλωση αυτή.

5 κόλπα για να βγαίνετε τέλεια στις φωτογραφίες!

Λοιπόν το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να σας φανεί κάπως κενό, ανόητο και χωρίς λόγο και αιτία, αλλά είμαστε σίγουρες ότι όλες θα το διαβάσετε! Με την εξάπλωση των social media, το κακό με τις φωτογραφίες έχει παραγίνει, και δυστυχώς για εμάς, ανεβαίνουν όλες σε facebook, twitter και Instagram συνήθως κάνοντάς μας ρεζίλι!
Και μπορεί να υπάρχουν αρκετές γυναίκες που βγαίνουν θεές, ναι είναι αυτές που πάνε για ποτό και βγάζουν 55 φωτογραφίες, σε όλες τις πιθανές πόζες και στάσεις, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία πάσχει από το σύνδρομο Chandler Bing, έχω δηλαδή φωτοαγένεια, με αποτέλεσμα ακόμα και εξαιρετικής εμφάνισης να είναι, να βγαίνουν χάλια! Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε κάποια κολπάκια, για να μη φαίνεστε σαν... εξωγήινη όταν έρχεστε αντιμέτωπη με το φακό!
1. Μάγουλα, φρύδια, χείλια: Αυτά είναι τα σημεία κλειδιά! Μη νομίζετε ότι οι γυναίκες που βγάζουν ωραίες φωτογραφίες τα περιποιούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή, αλλά τα έχουν περιποιηθεί τόσο καλά πριν βγουν, που δε χρειάζεται καμία επιδιόρθωση! Σιγουρευτείτε ότι τα μάγουλά σας είναι ροδαλά, όχι σε υπερβολικό βαθμό, και τα χείλη σας υγρά, τόσο όσο, αθάνατο λιπ γκλος, το οποίο φυσικά το έχετε απλώσει ένα δευτερόλεπτο πριν το κλικ. Ένα άλλο σημείο που παίζει τεράστιο ρόλο, είναι τα φρύδια τα οποία πρέπει να είναι γεμάτα και καλοσχηματισμένα. Ένα κακό φρύδι είναι ικανό να καταστρέψει όχι μόνο μια φωτογραφία αλλά και ένα πρόσωπο!
2. Μαλλιά: Καλώς ή κακώς, αν δεν είσαι επαγγελματίας ή δεν πιάνει το χέρι σου πολύ, τα μαλλιά από ένα σημείο και μετά, ειδικά αν υπάρχει ζέστη και κάπνα, θα φριζάρουν, θα χάσουν τον όγκο και τη φόρμα τους και γενικότερα θα γίνουν χάλια! Το μυστικό λοιπόν βρίσκεται στην τσαντούλα σας όπου εκεί έχετε μια μικρή βούρτσα με σκληρή τρίχα και περνάτε τα ωραία σας μαλλάκια λίγο πριν φωτογραφηθείτε! Υπερβολή; Πρώτον, δεν θα σας δει κανείς και δεύτερον μιλάμε για μία μόνο... βουρτσιά! Είναι ικανή να διορθώσει κάπως την κατάσταση!

Σύλληψη 47χρονου για κλοπή μοτοσικλέτας

Συνελήφθη, χθες (29-10-2013) το βράδυ στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 47χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 28-10-2013 από την περιοχή της Άρτας.
Ανωτέρω μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 23χρονης Αλβανίδας για κλοπή

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονης υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.
Ειδικότερα, η 23χρονη την 25-10-2013 στα Ιωάννινα, αφαίρεσε από σακάκι 77χρονου ημεδαπού, το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ και το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας.

Σύλληψη δύο νεαρών για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (29-10-2013) το μεσημέρι στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 και 31 ετών, γιατί στην κατοχή τους και σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (14) γραμμαρίων.

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι Ρομά στο Λούρο Πρέβεζας, οι οποίοι προσπάθησαν με τη χρήση βίας να κλέψουν τη μοτοσικλέτα από 27χρονο

Επίσης, συνελήφθη και  ο 36χρονος πατέρας των δύο ανηλίκων για παραμέληση εποπτείας
Συνελήφθησαν άμεσα, χθες (29-10-2013) το απόγευμα στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ανήλικοι ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 17 και 14 ετών,  οι οποίοι  προσπάθησαν να ληστέψουν  27χρονο ημεδαπό.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στη δημοτική οδό του Λούρου – Ωρωπού, οι δύο δράστες οι οποίοι κινούνταν με Ι.Χ. Φορτηγό, αφού αρχικά ακινητοποίησαν δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε 27χρονος ημεδαπός, στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας και με σιδερένιο αντικείμενο,  προσπάθησαν να αποσπάσουν την μοτοσικλέτα, όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, επειδή από το σημείο διερχόταν άλλο όχημα και ο παθών κατάφερε να διαφύγει.

Σύλληψη 33χρονου για κατοχή κάνναβης

Χθες (29-10-2013) το βράδυ στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών Πρέβεζας, 33χρονος ημεδαπός, γιατί  στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Απάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Κυριάκου Γεροντόπου​λου στο υπόμνημα της Πανηπειρωτ​ικής Συνομοσπον​δίας Ελλάδος, για το ιδιοκτησια​κό καθεστώς στη Βόρειο ΉπειροΠαράσταση Καραγκιόζη στο Politheatro

Το Politheatro φιλοξενεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και για δύο παραστάσεις, το πρωί στις 11:30πμ και το απογευμα στις 4:30μμ το θέατρο σκιών του Δημήτρη Καραμαγκιόλα. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την χαρά να απολαύσουν τον Καραγκιόζη και την παρέα του με το έργο
‘Ο Καραγκιόζης και το Φάντασμα’
Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα 1 του Πολυθεάματος.
Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2651003492 – 6955416236
e-mail : politheatro2@gmail.com

 

 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη και την υποστήριξη του αγροδιατροφικού μας τομέα. Πεποίθησή μας είναι ότι σε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, πρωτεύοντα ρόλο έχει να διαδραματίσει η αγροδιατροφική μας παραγωγή, η οποία σήμερα ίσως αποτελεί την μοναδική ελπιδοφόρα προοπτική για την Ήπειρο.
Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη αποτελεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα της Περιφερειακής Αρχής, «που φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί τα ιδιαίτερα κοινωνικά, πολιτισμικά και παραγωγικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας, που αποτελούν ταυτόχρονα και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, με στόχο την καταξίωση των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δεν επηρεάζεται το πρόγραμμα της Ηπείρου από τις ανακατανομές κονδυλίων του ΕΣΠΑ

Τη βεβαιότητα πως το Π.Ε.Π. Ηπείρου δεν θα επηρεαστεί από τις ανακατανομές κονδυλίων στο ΕΣΠΑ και τα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων,  εξέφρασε  ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  με αφορμή σχετική ερώτηση.  Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Από πλευράς Υπουργείου γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να βρεθούν πόροι από το σημερινό ΕΣΠΑ για να γίνουν οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι.  Αυτό θα έχει και επιπτώσεις, σε επίπεδο χώρας.

Απόφαση Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για στεγαστική συνδρομή για ανακατασκευή - επισκευή κτιρίων πληγέντων από το σεισμό της 22ας Σεπτεμβρίου 2013

Με απόφαση (4274/Α321/7 Οκτωβρίου 2013) που υπέγραψε ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, καθορίστηκαν οι προθεσμίες και οι διαδικασίες χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση και επισκευή κτιρίων πληγέντων από σεισμό στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων. 

Θετικές εξελίξεις για τις δομές εκπαίδευσης της ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Ρυθμίσεις για ζητήματα που έχει θέσει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, για τη Γαλακτοκομική Σχολή, το πρότυπο Αγρόκτημα και την πιστοποίηση προϊόντων της Ηπείρου, προωθεί ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σ. Χαρουτουνιάν, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε προς τον Περιφερειάρχη.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αύξηση των εισακτέων στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, προκειμένου να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει από όλες σχεδόν τις περιοχές της Ηπείρου.

Προτάσεις Περιφερειάρχη Ηπείρου για την αξιολόγηση των σχεδίων που κατατέθηκαν στο πρόγραμμα ΜμΕ

Το ζήτημα του προγράμματος ενίσχυσης των ΜμΕ, μέσω του ΕΣΠΑ, αποτέλεσε το θέμα της συνάντησης που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων, η οποία του μετέφερε προβληματισμούς που υπάρχουν, ως προς την ένταξη των επενδυτικών σχεδίων στο πρόγραμμα.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους επιχειρηματίες για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες, καθώς και για τις προτάσεις που κατέθεσε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για την τελική αξιολόγηση των σχεδίων, λαμβάνοντας υπόψη  στατιστικά στοιχεία από τις βαθμολογίες  αυτών που έχουν κατατεθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Συγκεκριμένα,  όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης, η πρόταση, που παρέθεσε στον Υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη και στον Γ. Γ. κ. Γ. Γιαννούση- η οποία και αντιμετωπίζεται θετικά-  είναι να ενταχθούν όλα τα σχέδια στο πρόγραμμα,   εφόσον συγκεντρώνουν μια βαθμολογία που θα οριστεί ως βάση και με την προϋπόθεση να έχουν υλοποιήσει  συγκεκριμένο ποσοστό έργου, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος,  εξ ιδίων πόρων (είτε με τραπεζικό δανεισμό). 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνάντηση Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνημε τον ευρωβουλευτή Θ. Σκυλακάκη

Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, επισκέφτηκε σήμερα ο Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «ΔΡΑΣΗ» κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης. Μεταξύ άλλων στη συνάντηση, στην οποία παραβρισκόταν και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, συζητήθηκαν θέματα αξιοποίησης των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανάδειξης του φυσικού πλούτου και στήριξης του πρωτογενούς τομέα.