Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε ένα ακόμα κύκλωμα που μετέφερε παράνομους αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) διακινητές  και επτά (7) μετανάστες, οι οποίοι θα κατέβαλλαν για τη μεταφορά τους συνολικά (5.000) ευρώ
Εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές ένα ακόμα κύκλωμα που μετέφερε, με νταλίκα,  παράνομους αλλοδαπούς από την χώρα μας στην Ιταλία.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (21-12-2013) αργά το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά με τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας και της Ο.Π.Κ.Ε. Ιωαννίνων, τέσσερις άνδρες, υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας  41, 48, 36 και 48 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, η οποία σκοπό είχε την διακίνηση και την προώθηση παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Ευχές από τη "ΔΩΔΩΝΗ" και στήριξη του έργου της "Κιβωτού του κόσμου" στην Πωγωνιανή

Η Διοίκηση της «ΔΩΔΩΝΗΣ»  αντί ευχετήριων καρτών για τις γιορτές όπως και πέρυσι θα διαθέσει χρηματικό ποσό σε ίδρυμα της Ηπείρου.

Εφέτος αποφασίστηκε το ποσό να προσφερθεί για τα παιδιά και τη στήριξη του έργου της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή, Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί για λαθρεμπόριο καπνού

Συνελήφθησαν χθες (21-12-2013) το απόγευμα στο 58ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Γενικής Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 45 και 49 χρονών, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας.

Σύλληψη 20χρονου για κλοπή περιπτέρου

Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, σήμερα τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 20χρονος ημεδαπός,  γιατί διέρρηξε  αποθηκευτικό χώρο περιπτέρου και αφαίρεσε διάφορα προϊόντα.

Επιπρόσθετα, στην κατοχή του βρέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχε κλέψει λίγο νωρίτερα μέσα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Ιωάννινα

Συμπλοκή μεταξύ Πακιστανών

Χθες (21-12-2013) το βράδυ ενημερώθηκε το R/T κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας ότι μεταφέρθηκαν στα επείγοντα περιστατικά με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 22, 20 και 27 ετών, οι οποίοι έφεραν τραύματα από μαχαίρι, ύστερα από συμπλοκή που έλαβε χώρα στις Κεραμάτες Άρτας.
Οι τραυματισθέντες νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Σύλληψη 32χρονου Ρομά για κλοπή

Συνελήφθη την 20-12-2013 το μεσημέρι, από   αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας,  ένας 32χρονος ημεδαπός Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την προηγούμενη ημέρα είχε κλέψει από σπίτι στο Κομπότι Άρτας μικρό χρηματικό ποσό ενώ την ίδια ημέρα είχε εισέλθει και σε άλλο σπίτι στο ίδιο χωριό, χωρίς τελικά να αφαιρέσει κάτι.

Σύλληψη Παλαιστίνιου με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

Συνελήφθη χθες το βράδυ κοντά στο ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, 18χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, γιατί κατά τη διάρκεια ελέγχου, κατείχε και επέδειξε πλαστή ταυτότητα Γερμανίας, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Σύλληψη 27χρονου Σύριου με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

Συνελήφθη την 19-12-2013 το βράδυ κοντά στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, 27χρονος υπήκοος Συρίας, γιατί κατά τη διάρκεια ελέγχου, κατείχε και επέδειξε πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης προμηθεύτηκε την πλαστή ταυτότητα από την περιοχή της Αττικής,  αντί του χρηματικού ποσού των (300) ευρώ.







Συνελήφθη στα Γιάννινα 36χρονος για αρπαγή τσάντας

 Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων περίπτωση αρπαγής τσάντας  35χρονης  ημεδαπής, που έγινε προχθές (20-12-2013) το μεσημέρι στα Ιωάννινα.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε αφαιρέσει από την 35χρονη, η οποία περπατούσε πεζή, την τσάντα της, που περιείχε το πορτοφόλι και προσωπικά της έγγραφα.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.



Ευχές της Πανηπειρωτ​ικής Συνομοσπον​δίας Ελλάδος


Τα 35χρονα του Ηπειρωτικού Συλλόγου γιόρτασαν οι Ηπειρώτες του Βielefeld

Με λαμπρότητα και μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα εορτάστηκαν τα 35χρονα του Ηπειρώτικου Συλλόγου Bielefeld. Από πλευράς της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης παρευρέθη ο πρόεδρός της κ. Σπύρος Κωσταδήμας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε ο πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου κ. Δημήτριος Ντόκος ο οποίος αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στα 35 χρόνια του Συλλόγου και την προσφορά στους Ηπειρώτες του Bielefeld έπλεξε εγκώμιο στην ΄Ηπειρο και στους Ηπειρώτες για όσα πρόσφεραν στην ΄Ηπειρο και στην Ελλάδα γενικότερα.

Ο Χριστουγεννιάτικος μποναμάς της κυβέρνησης

"Χριστουγεννιάτικος μποναμάς" για την ελληνική οικογένεια αποτελούν ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ακόμα και για την πρώτη κατοικία. 
   Η κυβέρνηση με δυο νομοσχέδια που το ένα συμπληρώνει το άλλο:
      - μονιμοποιεί το χαράτσι στα ακίνητα,
      - φορολογεί για πρώτη φορά αγροτεμάχια, 
      - υποτιμά της αξία της ιδιωτικής περιουσίας και
      - παραδίδει απροστάτευτα τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στα «νύχια» των τραπεζών.

Συνελήφθησαν στην Πρέβεζα, δύο γυναίκες Ρομά 41 και 39 χρονών οι οποίες για να κλέψουν από σπίτι 63χρονης προσπάθησαν να την υπνωτίσουν με αναισθητική ουσία

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, περίπτωση κλοπής από σπίτι 63χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα το βράδυ της 26-10-2013, στην πόλη της Πρέβεζας.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστιδες της κλοπής, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 41 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων  έχουν ήδη εκδοθεί  εντάλματα σύλληψης για τρεις περιπτώσεις ληστειών με τη χρήση υπνωτικών φαρμάκων σε βάρος ηλικιωμένων στην περιοχή του Βόλου ενώ φωτογραφίες τους έχουν δοθεί στη δημοσιότητα (σχετικό το από 19-12-2013  Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας).

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην πολιτιστική εκδήλωση της Π. Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών για τους Ηπειρώτες Εθνικούς Ευεργέτες

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, από πολίτες που απήλαυσαν μια υψηλής ποιότητας πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ηπειρωτών των Δήμων: Νέας Ιωνίας, Λυκόβρυσης, Αμαρουσίου, Πεύκης, Μελισσίων, Χαλανδρίου και Παπάγου.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί η μοναδική προσφορά των Ηπειρωτών- Ευεργετών στη χώρας μας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης στην ομιλία του εξήρε το έργο των ευεργετών με καταγωγή προερχόμενη από την Ήπειρο στη στήριξη και την ανάπτυξη της χώρας και τόνισε, μεταξύ άλλων: «Οι εθνικοί ευεργέτες με τις δωρεές και τα κληροδοτήματά τους στήριξαν γενναιόδωρα και την ιδιαίτερη πατρίδα τους, αλλά προ πάντων το Εθνικό Κέντρο.

Η Ήπειρος ανέδειξε τους σημαντικότερους εθνικούς ευεργέτες δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό φαινόμενο.
Οι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες ήταν άνθρωποι με ήθος, ανθρωπιά και ιδανικά που πρόσφεραν πολλά στη Μητέρα Πατρίδα. Η συνεισφορά τους ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη, τόσο κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821, όσο και κατά τα πρώτα δύσκολα χρόνια της οργάνωσης του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.
Τιμούμε σήμερα τους Ηπειρώτες Ευεργέτες που διαχρονικά και ποικιλότροπα υπηρέτησαν με την προσφορά και το έργο τους την πατρίδα μας, που δοκιμάζεται σήμερα σκληρά.

Eυχές από Σύλλογο Ηπειρωτών Φλώρινας


Ευχές από τον Α. Μπέζα


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΙΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ν.Α. ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Η ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ (Ε.Ν.Α.) ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!
 
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Ε.Ν.Α.