Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος

 Με πρωτοβουλία των προέδρων της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας και του Αγελαδοτροφικού  Συνεταιρισμού Άρτας – Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση φορέων, Αγελαδοτρόφων και Εκπροσώπων του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας στην Nέα Σαμψούντα Πρέβεζας, όπου έγινε ενημέρωση για την πρόταση «κονσέρβα» του ΟΟΣΑ για το φρέσκο γάλα και καθορίστηκε η από κοινού στάση των κτηνοτρόφων μελών μας στη ρύθμιση που προωθείται με τόση επιμονή από τον υπουργό Ανάπτυξης Κο Χατζηδάκη για την αλλαγή του χαρακτηρισμού του φρέσκου γάλακτος.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ


Η διαχείριση και καταπολέμηση επιβλαβών οργανισμών στις πόλεις, όπως για παράδειγμα είναι οι κατσαρίδες, έντομα τροφίμων, αιμομυζητικά δίπτερα (πχ. μύγες, φλεβοτόμοι, κουνούπια) κ.α., αποτελεί πλέον μια αναγκαιότητα που απαιτεί υψηλό βαθμό επαγγελματισμού και υπευθυνότητας. Η μη ορθολογική χρήση βιοκτόνων σκευασμάτων είναι δυνατόν να απειλήσει τόσο την  υγεία ανθρώπων όσο και ζώων.

Πώς θα ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές-Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ



Το πώς θα ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές περιγράφεται αναλυτικά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την «εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το έμφραγμα "χτυπάει" συνήθως στις 6.30 το πρωί



Oι πιθανότητες να υποστεί κάποιος έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο αυξάνονται τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα επίπεδα μιας πρωτεΐνης στο αίμα των ανθρώπων που λέγεται αναστολέας του ενεργοποιητή του πλασμινογόνου (PAI-1), η οποία επιβραδύνει τη διάσπαση των θρόμβων, αυξάνοντας τον κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο, κορυφώνονται στις 6.30πμ.

Μέτρα προστασίας για τις απολύσεις παίρνει η κυβέρνηση. Για ποιους διαθέσιμους έρχεται σίγουρη απόλυση



Να προβλέψει τυχόν αντιδράσεις για τις επικείμενες απολύσεις υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα από τους δήμους και τα Πανεπιστήμια προσπαθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με διάταξη που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο και ουσιαστικά προαναγγέλλει τις απολύσεις των εν λόγω υπαλλήλων.

Εξυπνο πιρούνι δίνει νέο άρωμα στα φαγητά -Πού κρύβει το μυστικό της επιτυχίας για μία νόστιμη συνταγή



Είναι η ώρα που αφήνετε την κουτάλα του μαγειρέματος στο πάσο της κουζίνας και είστε έτοιμοι να σερβίρετε στα πιάτα ένα νόστιμο φαγητό, που σας κάνει να νιώθετε μεγάλοι σεφ. Εκείνη τη στιγμή, όμως, θυμάστε κάτι που δεν μπορέσατε να θυμηθείτε πριν...

Ανατροπές στα ασφαλιστικά ταμεία -Ποιοι είναι οι φόροι υπέρ τρίτων που καταργούνται



Κύμα αλλαγών έρχεται στο ασφαλιστικό με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί, καθώς καταργούνται εισφορές που καταβάλλονταν υπέρ των ασφαλιστικών οργανισμών από τρίτους, που δεν συνδέονται με την ιδιότητα του ασφαλισμένου με τους ασφαλιστικούς φορείς, ενώ ένα μέρος των εισφορών αυτών θα διατίθεται υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

«…όπου υπάρχουν άνθρωποι»

 Οι Γιατροί του Κόσμου , συνεχίζοντας τον αγώνα της προσφοράς στους συνανθρώπους μας, βρέθηκαν με την κινητή ιατρική τους μονάδα το πρωί της 25ης Μαρτίου ημέρα εθνικής εορτής ,στο Γήπεδο του Δήμου Λαυρεωτικής «Γεώργιος Ραφιάς» για να προσφέρουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας.

Στην τουριστική αγορά της Ρωσίας προσβλέπει η Περιφέρεια Ηπείρου

Σε πλήρη εξέλιξη  βρίσκεται η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου για την αναζήτηση νέων τουριστικών αγορών προς όφελος του συνόλου της τοπικής οικονομίας. Μια από τις βασικές στοχεύσεις είναι η αγορά της Ρωσίας και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια συμμετείχε - σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού - στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014.

AEGEAN: Νέα δυναμική ανάπτυξης που ενισχύει τον τουρισμό της χώρας

13.000.000 διαθέσιμες θέσεις, 87 προορισμοί εξωτερικού σε 32 χώρες
Με αφορμή την έναρξη της θερινής περιόδου και της νέας δυναμικής εποχής που διανύει μετά την εξαγορά της Olympic Air, η AEGEAN παρουσίασε σήμερα, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, τη στρατηγική ανάπτυξής της για το 2014. Στο πλαίσιο αυτό, η AEGEAN ανακοινώνει:
• 13.000.000 διαθέσιμες θέσεις για το 2014 – 1.150.000 περισσότερες από το 2013
• ενίσχυση του στόλου με 5 Airbus Α320 & A321, φτάνοντας πλέον τα 50 αεροσκάφη και τις 100.000 πτήσεις ετησίως 
• νέα βάση στα Χανιά, με σύνολο 8 ελληνικές βάσεις
• επέκταση δικτύου εξωτερικού από 8 ελληνικές βάσεις, συνδέοντας την Ελλάδα με 87 συνολικά προορισμούς εξωτερικού  σε 32 χώρες
• 17 νέους προορισμούς εξωτερικού, 14 από τους οποίους από την Αθήνα