Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Το περπάτημα ενισχύει τη μνήμη μας



Το περπάτημα επί 40 λεπτά για μόλις τρεις φορές την εβδομάδα, είναι αρκετό για να διατηρήσει σε καλά επίπεδα τη μνήμη και τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων, δείχνει πρόσφατη έρευνα.

ΟΑΕΔ - Μόνο με κλειδάριθμο η συμμετοχή εταιρειών στα νέα προγράμματα



Για την έκδοση κλειδαρίθμου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2)
Εν όψει της δημοσίευσης των νέων προγραμμάτων που θα υλοποιήσει ο Οργανισμός και στα πλαίσια της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, καλούνται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτά να αποκτήσουν κωδικό πρόσβασης (κλειδάριθμο) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η Διαδικτυακή Πύλη (Portal) του ΟΑΕΔ.

Πρώτο ραντεβού σήμερα για τη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας



Την πρώτη τους συνάντηση στη πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα έχουν σήμερα στις 11 το πρωί η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί φορείς.
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη σύμβαση έχει λήξει από τον Φεβρουάριο, παραμένει σε ισχύ.

Φάρμακο θα αποτρέπει την καρδιακή προσβολή πριν τα συμπτώματα



Ενα νέο φάρμακο, που θα αποτρέπει την καρδιακή προσβολή προτού καν εμφανιστούν τα σχετικά συμπτώματα, αναπτύσσουν επιστήμονες στην Αυστραλία. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μόνας ανακοίνωσαν ότι το φάρμακο αυτό δεν θα προκαλεί παρενέργειες και ότι θα μειώνει επίσης τη βλάβη που προκαλείται στην καρδιά από την καρδιακή ανεπάρκεια, η οποία ανήκει στις πρώτες αιτίες θανάτου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυστρία: Έκανε το λάθος να επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα κι αποζημιώνεται!!



Το Δικαστήριο Εμπορικών Υποθέσεων της Βιέννης, με απόφασή του, υποχρεώνει αυστριακή ιδιωτική τράπεζα να καταβάλει αποζημίωση ύψους περίπου 88.000 ευρώ σε πελάτη της, και συγκεκριμένα στον πρώην γενικό διευθυντή της αυστριακής Δημόσιας Εταιρείας Ενέργειας, Χανς Χάιντερ, διότι τον είχε συμβουλεύσει λανθασμένα στην αγορά ελληνικών ομολόγων.

Νομιμοποιούνται και τα αυθαίρετα που χτίστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011



Και τα αυθαίρετα ακίνητα που χτίστηκαν μετά τον Ιούλιο του 2011 και δεν καλύπτονται από το νόμο Καλαφάτη, μπορούν να νομιμοποιηθούν με βάση νέο σχέδιο νόμου, που έρχεται το επόμενο διάστημα.

Δημοσκόπηση Σοκ: ΣΥΡΙΖΑ 18,5%, ΝΔ 13,5% και Ποτάμι 13%



Δημοσκόπηση σοκ που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, δύο μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές και την παρουσιάζει αποκλειστικά το iefimerida.gr, δείχνει ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό, καθώς τα ποσοστά της ΝΔ καταρρέουν και φτάνουν το 13,5%, ενώ την ίδια στιγμή το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη εμφανίζεται ως τρίτη δύναμη με ποσοστό 13%.

Συνέλευση της Οργ΄λανωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Μαρτίου η συνέλευση της Οργάνωσης Μελών (Ο.Μ.) Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πλούσια συζήτηση που αναπτύχτηκε, αναδείχτηκαν οι καταστροφικές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, έτσι όπως εκφράστηκαν στην Τ.Α., με τον ουσιαστικό στραγγαλισμό της, τη μείωση των πόρων της αλλά και με ταυτόχρονη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων και την αντιδημοκρατική δομή και λειτουργία του Καλλικράτη.

Συνελήφθησαν στο Φοινίκι Θεσπρωτίας, τρεις Αλβανοί, μέλη εγκληματικής ομάδας, Κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από (133) κιλά κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ύστερα από μεθοδική έρευνα, συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι ως μέλη εγκληματικής ομάδας, με διακριτούς ρόλους, δομή και διαρκή δράση,  εισήγαγαν ναρκωτικές ουσίες από την Αλβανία στη χώρα μας.
Η σύλληψη των δραστών είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και συνδυασμένων ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας,    της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.).

Συνελήφθησαν στην Άρτα, τρείς άνδρες και μια γυναίκα, για διακίνηση και κατοχή ηρωίνης

Σε έρευνα στο σπίτι των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των (8.414) ευρώ
Επίσης, κατασχέθηκε πλήθος χρυσαφικών που αποτελούν προϊόντα κλοπών

Η Περιφέρεια Ηπείρου στην 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι στο πλαίσιο του έργου «Ne.T. Routes»

Άκρως επιτυχημένη κρίνεται η παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στην 36η Διεθνή Έκθεση I.F.T. του Βελιγραδίου. Η συμμετοχή της Περιφέρειας έγινε στο πλαίσιο του έργου «Ne. T. Routes» και το περίπτερό της  επισκέφτηκαν, εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και επαγγελματίες τουρισμού, δημοσιογράφοι, opinion makers και tour operators, που δραστηριοποιούνται στη Σερβία.

Πρακτική εξέταση υποψηφίων οδοντοτεχνιτών

Η πρακτική εξέταση θα πραγματοποιηθεί στο Τ.Ε.Ι Αθήνας-Εργαστήρια Τμ. Οδοντικής Τεχνολογίας (Αγίου Σπυρίδωνα 24, Αιγάλεω) την 28η Μαρτίου 2014  και ώρα  10:00π.μ-12:00π.μ.
Οι υποψήφιοι κατά την πρακτική εξέταση θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα εργαλεία και υλικά, όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 6 της αριθμ.Υ7γ/ΓΠ/οικ.83272/21-7-2011

Απάντηση στην Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία

Είναι όψιμο και υποκριτικό το ενδιαφέρον του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκου Γκόντα για το μέλλον των εργαζομένων ΑΜΕΑ στο Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν απολύει εργαζόμενους, όπως αρέσκεται να επαναλαμβάνει σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού. Αντιθέτως επιχειρεί να επιλύσει τα προβλήματα που εκείνος και η παράταξή του κληροδότησαν.

Μέτρα για την αφισοκόλληση

Ο Δήμος Ιωαννιτών, επανειλημμένα, έχει απευθύνει έκκληση προς όλους να αποφεύγεται η παράνομη αφισοκόλληση. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα και μετά την παρέμβαση που έγινε από την αρμόδια υπηρεσία για καθαρισμό σε όλες τις στάσεις, φορείς αλλά και πολιτικά κόμματα επανήλθαν με νέα επιχείρηση αφισοκόλλησης.