Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Την ανάγκη στήριξης των πρωτοβουλιών πολιτισμούτόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Ν. Ανατολιωτάκης

Την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής 45 Πρεβεζάνων καλλιτεχνών που πραγματοποιείται στην Πινακοθήκη «Λέανδρος Μ. Σπαρτιώτης», επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού, Προστασίας και Ανάδειξης Μνημείων της Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Νίκος Ανατολιωτάκης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε  εντυπωσιασμένος με τα εκθέματα και τις εξαιρετικές δημιουργίες των καλλιτεχνών, στις οποίες αποτυπώνεται το μεράκι και η προσπάθεια των δημιουργών τους. Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Λέανδρο Σπαρτιώτη προσωπικά, αλλά και σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της τόσο σημαντικής παρουσίασης τέχνης και πολιτισμού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην περιοχή μας. Είναι λυπηρό όταν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δεν επιτρέπουν στους φορείς να συνεισφέρουν τόσο σε αυτή, όσο και σε άλλες αξιόλογες πρωτοβουλίες πολιτισμού. Ωστόσο, εύχομαι πως καμία κρίση δεν θα είναι ικανή να αναστέλλει τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις των δημιουργών του τόπου μας».

 

 

 

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Ανάδοχοι έργων αποκατάστασης αναδείχθηκαν, μεταξύ άλλων,  στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αναλυτικά:
Με απόφαση της Ο.Ε. αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι των έργων:
Ø «Αποκατάσταση 9ης επαρχιακής οδού – Διευθέτηση υδάτων (Δερβίζιανα)», προϋπολογισμού 15.000 ευρώ ( Ανάδοχος: Παπαζώης Ιωάννης)
Ø «Αποκατάσταση βλαβών 43ης επαρχιακής οδού Μικρή Γότιστα – Μεγάλη Γότιστα», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ (Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.)
Ø «Αποκατάσταση κοίτης παραποτάμου Αλιάκμονα», προϋπολογισμού 18.000 ευρώ (Δημήτρης Φάης ΕΔΕ)
Με άλλες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η δημοπράτηση  των παρακάτω έργων:
Ø «Αποκατάσταση – καθαρισμός υδραυλάκων – τάφρων και κεντρικών διωρύγων Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
Ø «Αποκατάσταση υδραύλακα Κομμένου», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ

Ø  

 

 

  

 

Στο επόμενο στάδιο για τη Μονάδα ΑΣΑ Ηπείρου προκρίθηκαν και οι έξι εταιρείες

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε σήμερα το πρακτικό της Επιτροπής του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού με Ανταγωνιστικό Διάλογο για τη Φάση Β’ – Στάδιο Ι: Πρόσκληση Συμμετοχής σε διάλογο για την επιλογή αναδόχου για το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου». Σύμφωνα με το πρακτικό της Επιτροπής εγκρίθηκε η συμμετοχή και των έξι προεπιλεγέντων στη Β.Ι. Φάση του διαγωνισμού. Πρόκειται για τις εξής: ( η σειρά σύμφωνα με το χρόνο κατάθεσης των φακέλων στο πρωτόκολλο της Αναθέτουσας Αρχής): 1. Ένωση Εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.-ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. 2. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. 3. ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ: ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.-ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ Α.Ε.-ΕΓΝΩΝ Α.Τ.Ε. 4. ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. 5. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ARCHIRODON GROUP N.V.-INTRAKAT- ENVITEC A.E. 6. ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.-J & P ΑΒΑΞ Α.Ε.

 

 

Σε στάδιο δημοπράτησης πράξεις ΕΣΠΑ στους Δήμους Αρταίων, Ιωαννιτών και Πρεβέζας

Με έγγραφα του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς τους φορείς υλοποίησης εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα τεύχη δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης των έργων :
Ø  «Ολοκλήρωση δρόμου Μηλιανά – Μεσόπυργος», προϋπολογισμού 4.400.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αρταίων.
Ø «Ανάπλαση οδών 21ης Οκτωβρίου – Καρυωτάκη – Εθν. Αντίστασης και κάθετων οδών», προϋπολογισμού 1.972.920 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Πρέβεζας (σύμφωνη γνώμη υπό προϋποθέσεις).
Επίσης, με έγγραφο προς το Δήμο Ιωαννιτών εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ε.Δ.Α. για τη διαδικασία ανάθεσης των υποέργων της πράξης «Εξοπλισμός Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ένταξης του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για τα έργα:
Ø «Πακέτο 5: Εξοπλισμός γυμναστικής αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής – Λοιπός εξοπλισμός», προϋπολογισμού 106.173 ευρώ
Ø «Πακέτο 3: Έπιπλα», προϋπολογισμού 54.396,75 ευρώ.

 

 

 

  

 

Ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΣΠΑ στην Άρτα

Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Ηπείρου,  συνεχίζοντας τον κύκλο ενημέρωσης για την πορεία των συγχρηματοδοτούμενων έργων που υλοποιεί στο πλαίσιο της Πληροφόρησης και Δημοσιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013», διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσία των έργων που υλοποιούνται στην Π.Ε. Άρτας, την Παρασκευή  22 Νοεμβρίου 2013.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στην αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, με ώρα έναρξης την 11.00 π.μ. 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ & ΟΡΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις εξετάσεις  ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ έτους 2013  είναι από 20-11-2013 έως και 10-12-2013 :
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
Α. ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
 Η Θεωρητική εξέταση θα πραγματοποιηθεί στις 19/12/2013 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00π.μ στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας (Λεωφόρος Κηφισίας 39-Μαρούσι (ΕΚΕΠΥ).
Β. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
  Η ακριβής ημερομηνίας και ώρα της πρακτικής εξέτασης θα οριστεί με νεωτέρα απόφαση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΣΤΙΣ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλο
twitter: @egerssi
 Στην ιστοσελίδα PARAPOLITIKA.gr φιλοξενήθηκε ανακοίνωση του πρώην Βουλευτή του ΛΑΟΣ στη Β΄Αθηνών, Κωστή Αϊβαλιώτη, με τίτλο: «Επίθεση του ΛΑΟΣ σε Άδωνι-Βορίδη», όπου αναφέρονταν τα παρακάτω: “Σε μια προσπάθεια να μην πάρει... η μπάλα και το ΛΑΟΣ για τις δηλώσεις του Άδωνι πως ο ίδιος φέρει ευθύνη για τις απολύσεις και όχι η τρόικα, ο Κώστας Αϊβαλιώτης υπενθύμισε με δήλωσή του ότι τόσο ο Υπουργός Υγείας όσο και ο Μάκης Βορίδης διεγράφησαν και δεν αποχώρησαν οικειοθελώς από το ΛΑΟΣ. "Επειδή κάποιοι απολογητές της Νέας Τάξης και της θολοκουλτούρας, μαζί με την αποκρουστική δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη περί απολύσεων και "δόξας"  , θύμισαν ότι "ήταν στον ΛΑ.Ο.Σ και έφυγε", ίσως θα πρέπει να τους θυμίσουμε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι  σχεδόν  2 χρόνια στην νεοφιλελεύθερη ΝΔ, ενώ από τον ΛΑ.Ο.Σ δεν "έφυγε": Ο Άδωνις Γεωργιάδης διεγράφη (μαζί με τον Μ. Βορίδη) όταν εγκατέλειψε όσα έλεγε ο ΛΑ.Ο.Σ.  για τον Πατριωτικό Παρεμβατισμό,  και οι δυο τους έγιναν ξαφνικά κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού  και της  κοινωνικής αναλγησίας", τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αϊβαλιώτης”.
 Ωστόσο, για την αποκατάσταση της αλήθειας, η οποία δυστυχώς αλλοιώθηκε με βάναυσο τρόπο, αισθάνομαι υποχρεωμένος να την αποκαταστήσω με σκοπό να θεραπεύσω την πάσχουσα μνήμη του Κωστή Αϊβαλιώτη με τις ακόλουθες επισημάνσεις:   
 Α) Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης και αργότερα ο Θάνος Πλεύρης, απεχώρησαν de facto από τον ΛΑ.Ο.Σ προκειμένου να ενταχθούν στην νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία, μεταλλαχθέντες σε θλιβερούς ιεροκήρυκες του μνημονιακού μπλοκ.

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, αφιερωμένη στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων (100 χρόνια ελεύθερα Γιάννενα) που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών

Καμία κρίση αρχών, οικονομική, πολιτική και κοινωνική δεν μπορεί να επηρεάσει το ενδιαφέρον των απανταχού Ελλήνων, όχι απλώς να μνημονεύουν αλλά να συντηρούν την ανάγκη για σεβασμό στην ιστορική μνήμη.  Είναι ο τρόπος για την κοινωνική συνοχή, που τούτος ο τόπος τον έχει ζητούμενο από την επανάσταση του 1821, ενώ άλλες χώρες τον βιώνουν, επί αιώνες, ως κεκτημένο. 

Έτσι φέτος το 2013, αλλά και πέρυσι το 2012, ο απανταχού Ηπειρωτισμός, στα πατρώα εδάφη, αλλά και στην Αποδημία, με την πρέπουσα λαμπρότητα και
μεγαλοπρέπεια, με πλήθος εκδηλώσεων, τίμησαν τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1912-13. Τίμησαν τους πεσόντες εκείνης της περιόδου, αλλά και τους ήρωες, Εθνικό Στρατό και Εθελοντές, γιατί η Ήπειρος απελευθερώθηκε και με την τεράστια συνδρομή των Ελλήνων Εθελοντών, που προσέτρεξαν στην Απελευθέρωση της και ανέδειξαν ότι όταν οι Έλληνες στρατεύονται στην επίτευξη στόχων και σκοπών, βγαίνουν νικητές.
Δεν θα μπορούσε, από τον παλλαϊκό εορτασμό της απελευθέρωσης της
Ηπείρου, να απέχει, η δραστήρια και καθόλα πετυχημένη και αποτελεσματική, με τεράστιο έργο στην Αποδημία της Αττικής, Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, που συνδιοργάνωσε με τον Δήμο των Αχαρνών, μεγαλοπρεπή εκδήλωση, στο Δημαρχείο της πόλης.
Στην εκδήλωση, εκτός των εκατοντάδων Ηπειρωτών και φίλων της Ηπείρου που παρέστησαν, τίμησε με την παρουσία του ο Ηπειρώτης, με καταγωγή από την Πάργα, βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Πάντζας, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, συνοδευόμενος από Δημοτικούς Συμβούλους,
εκπρόσωποι Ηπειρώτικων αποδημικών Συλλόγων της Αττικής, εκπρόσωποι άλλων αποδημικών Συλλόγων  που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αχαρνών καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της περιοχής.
Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, εκπροσώπησαν  ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής και το μέλος της Ε.Ε. Χριστόφορος Ευθυμίου.
Χαιρετίζοντας  την εκδήλωση η Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών Μελπομένη
Καράλη είπε ότι, φέτος συμπληρώνουμε ακριβώς 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ηπείρου. Το γεγονός αυτό, εμείς οι Ηπειρώτες δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Γι' αυτό και στην αποψινή μας εκδήλωση Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, αφιερωμένη στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων (100 χρόνια ελεύθερα Γιάννενα) που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών περιδιαβαίνουμε τα 100 αυτά χρόνια, που τα συνθέτουν μια ατέλειωτη σειρά αγώνων για δικαιοσύνη, ελευθερία και ανεξαρτησία.

Η ιστορία της Ηπείρου είναι γεμάτη από πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας, που απέβλεπαν πάντα στη διάσωση αυτού του έθνους και της πατρικής γης. Οι Ηπειρώτες δεν γιορτάζουν το πένθος, την καταστροφή, τη θλίψη, μα ούτε και την οδύνη που επισώρευσαν οι κατακτητές  στη χώρα μας. Αυτά είναι αποτελέσματα του πολέμου-όπως και κάθε πολέμου- και της ιδεολογίας που τα δημιουργεί. Η εκδήλωσή μας αυτή διδάσκει πως η Ήπειρος συνεχώς και αδιάλειπτα βροντοφωνεί ένα ηρωικό ΟΧΙ  κατά των
κατακτητών στο παρελθόν και του ιταλογερμανικού  φασισμού στο Έπος του 40. Έτσι έγραψαν την εποποιία τους ο ήρωες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1912-13  και του Έπους του 40  πρόσφατα και μ' αυτά τα ιδανικά ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ στον κατακτητή. Αυτά διδασκόμαστε από το ηρωικό έπος του 12-13, εκεί στα Ηπειρώτικα βουνά.
 Ακολούθησε ο Δήμαρχος Αχαρνών  Σωτήρης Ντούρος, ο οποίος χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους , ευχαρίστησε την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών  για το έργο που προσφέρει, χαρακτηρίζοντας την ως την μεγαλύτερη, πολυπληθέστερη και
αποτελεσματικότερη αποδημική οργάνωση της περιοχής και μία από τις καλύτερες της Αττικής  και τόνισε ότι στις δύσκολες αυτές μέρες όλοι πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από τους αγωνιστές του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1912-13.  Έτσι θα αντιμετωπίσουμε  κάθε επιβουλέα του Ελληνικού λαού, με πρόσφατο τα φασιστικά μορφώματα και έτσι θα θωρακίσουμε τη δημοκρατία μας. Γι' αυτό και η προσφορά του Συλλόγου Ηπειρωτών είναι σπουδαία και ως Δήμαρχος ευχαριστώ όλους τους Ηπειρώτες.
 
Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κωνσταντίνος Κωνής, αφού μετέφερε τον χαιρετισμό του Δ.Σ. της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών και του Προέδρου Γιώργου Οικονόμου που έχει μεταβεί στην
'Ήπειρο, χαρακτήρισε το 'Έπος του  Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1912-13  ως 'Έπος της των Εθελοντών που προσέτρεξαν από παντού, να συνδράμουν τον Εθνικοαπελευθερωτικό  Στρατό της  Ηπείρου, και ιδιαίτερα  των Ηπειρωτών Εθελοντών, που επέβαλαν την βούληση τους για την απελευθέρωση της Ηπείρου, κατά την έναρξη του πολέμου, καθόσον οι
γεωπολιτικές στρατηγικές του Ελληνικού κράτους, τις ημέρες εκείνες, δεν είχαν σε πρώτη προτεραιότητα την απελευθέρωση της Ηπείρου.
  Αυτό καταδεικνύει μία από τις αρετές της Ηπειρωτικής Εποποιίας, την Φιλοπατρία, γνώρισμα των Ηπειρωτών από αρχαιοτάτων χρόνων, από την εποχή των Μολοσσών και των Αθαμάνων. Η φιλοπατρία αυτή, συνέχισε με το Έπος του 40 και με το 'Έπος της Εθνικής Αντίστασης. 
 Σήμερα έχουμε καθήκον να αναδείξουμε ξανά την φιλοπατρία μας αντιμετωπίσουμε τον νέο ναζισμό που έκανε την εμφάνιση του με πολιτικά μορφώματα, λόγω της οικονομικής κρίσης, που πλήττει τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους. Παράλληλα έχουμε καθήκον να μεγιστοποιήσουμε μία άλλη αξία της ηπειρωτικής εποποιίας, την αλληλεγγύη αλλά και την φιλανθρωπία και να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας, που έχουν πληγεί από την κρίση. Και τέλειωσε -εν μέσω συνεχών χειροκροτημάτων- ότι η Ένωση  Ηπειρωτών Αχαρνών. είναι το καμάρι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και το παράδειγμα συλλογικής ηπειρώτικης δουλειάς.
  Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρης Τζόκας, που μίλησε για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων στις 21 Φεβρουαρίου 1913.
Ακολούθησαν, παρουσίαση 2  video, που αναφερόταν στην Ήπειρο την περίοδο της τουρκοκρατίας, το ένα και στις μάχες του Μπιζανίου το δεύτερο και το δρώμενο από μέλη της χορευτικής ομάδας της Ένωσης ''Τα πήραμε τα Γιάννενα''. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απόδοση Ηπειρώτικων χορών από το χορευτικό της Ένωσης,
Στην εκδήλωση βραβεύτηκε ο Ηπειρώτης χοροδιδάσκαλος, για την εν γένει προσφορά του στην Ηπειρώτικη αποδημία και την διατήρηση της ηπειρώτικης παράδοσης , διδάσκοντας χορό σε 3 γενιές Ηπειρωτών, Κώστας Μάτσιας.
Την όλη επιμέλεια και συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο χοροδιδάσκαλος Φάνης Μεντής, στον οποίο αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για το άρτιο και το πλούσιο περιεχόμενο της εκδήλωσης.
Και επειδή η  εκδήλωση-γιορτή είχε καθαρά Ηπειρώτικο χαρακτήρα, η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, προσέφερε μετά το τέλος της, ηπειρώτικα εδέσματα και πίτες, προσφορά των γυναικών μελών της και ηπειρώτικο τσίπουρο, που απόσταξαν στην Ήπειρο και έφεραν ειδικά για την εκδήλωση, ο πρώην Πρόεδρος και ψυχή της Ένωσης Χρήστος Τζάκος και ο χοροδιδάσκαλος Φάνης Μεντής. 

“Η Θυμωμένη Μπετονιέρα” στο Politheatro

Το Politheatro παρουσιάζει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 6:00μμ και στις 8:00μμ και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 11:30μμ και στις 6:00μμ την μουσική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ
“Η Θυμωμένη Μπετονιέρα”
Η αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου για το περιβάλλον του, ο χαμένος ελεύθερος χρόνος, ο ασφυκτικός αστικός τρόπος ζωής, η ανεργία, η τεμπελιά, «μετασχηματίζονται» από τον Δημήτρη Μπασλάμ σ’ ένα χρωματιστό και απολαυστικό παραμύθι για όλες τις ηλικίες.
Δημήτρης Μπασλάμ : Αφήγηση,
Γιώργος Νικόπουλος : Τζουράς, Μαντολίνο, Τραγούδι
Θανάσης Dzingovic : Κιθάρες, Τραγούδι
Ανθή Κύρκου : Τoy Piano, Μελόντικα, Τραγούδι
Χρήστος Παππάς :  Μπάσο, Τραγούδι

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως


Μία από τις πιο σύγχρονες οδικές αρτηρίες, η οδός Εθνικής Αντιστάσεως στα Καρδαμίτσια, είναι πλέον στην κυκλοφορία, όπως και ο κόμβος που κατασκευάστηκε για τη σύνδεσή της με την εθνική οδό.
Το έργο της αναμόρφωσης της οδού Εθνικής Αντιστάσεως είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Η σημερινή δημοτική αρχή το συμπλήρωσε με την μελέτη του αποχετευτικού δικτύου, το οποίο εντάχθηκε ως υποέργο και έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Έτσι συμπληρώθηκε το σύνολο των υποδομών που απαιτούνται και δεν θα χρειαστούν εκ νέου παρεμβάσεις και σκαψίματα.

Ο αντιδήμαρχος έργων Βασίλης Μασσαλάς κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε τόνισε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος ανακουφίζει σημαντικά την περιοχή, παρέχοντας ασφάλεια στη μετακίνηση, συνάμα όμως εξυπηρετεί καλύτερη την ευρύτερη περιοχή.
«Σήμερα ο δρόμος έχει ολοκληρωθεί και έχει δοθεί στην κυκλοφορία, όπως και ο κυκλικός κόμβος που κατασκευάστηκε. Αυτό που εξετάζουμε πλέον και είμαστε σε συνεργασία και με την Διαχειριστική Αρχή είναι η ανακατασκευή σε παράπλευρους δρόμους ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση για όλους τους κατοίκους. Εκτιμούμε ότι θα έχουμε θετικές εξελίξεις», τόνισε ο κ. Μασσαλάς.

Εγκαίνια στον Παιδικό Σταθμό Καρδαμιτσίων

Σημαντικής και καθοριστικής σημασίας για την αναβάθμιση της περιοχής είναι η λειτουργία του παιδικού σταθμού στα Καρδαμίτσια. Μία από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες συνοικίες του Δήμου, αντιμετώπιζε μέχρι πρότεινος τεράστιο πρόβλημα. Πρόβλημα το οποίο λύθηκε οριστικά με τον παιδικό ο οποίος φιλοξενεί εβδομήντα παιδάκια ενώ στόχος είναι να δημιουργηθεί και βρεφικός σταθμός.
Τα εγκαίνια του παιδικού σταθμού πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον Πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππο Τσουμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, παρουσία κατοίκων της περιοχής και μελών του Τοπικού Συμβουλίου Μαρμάρων.
«Για μας είναι μια ιδιαίτερα χαρούμενη μέρα καθώς λύνουμε ένα σημαντικό πρόβλημα σε μία περιοχή όπου αναπτύσσεται συνεχώς. Χάρη στην ακούραστη προσπάθεια πολλών ανθρώπων και τη βοήθεια που είχαμε, καταφέραμε να θέσουμε σε λειτουργία έναν καταπληκτικό παιδικό σταθμό. Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες της περιοχής είναι πολλές και εξετάζουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στη λειτουργία και δεύτερου σταθμού», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης.