Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Παχυσαρκία: η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας & η οικονομική κρίση που την αυξάνει



Η παχυσαρκία παραμένει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες του 21ου αιώνα. Αυτό επιβεβαιώνει και η πρόσφατη ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ για την πορεία της νόσου στον πλανήτη. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικά καθώς πάνω από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού είναι παχύσαρκο ή υπέρβαρο, όπως και ένα στα πέντε παιδιά. Θλιβερή δε πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία σημειώνει η Ελλάδα.

Ποιοι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι γλιτώνουν την περικοπή κατά 70% στις συντάξεις



Με την εγκύκλιό του το ΙΚΑ σημειώνει τις εξαιρέσεις στην μείωση κατά 70% στις συντάξεις. Ετσι οι αιρετοί δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων που παραιτούνται από την αντιμισθία καθώς και οι συνταξιούχοι οι οποίοι απασχολούνται στο Δημόσιο μέχρι δέκα ώρες την εβδομάδα «γλιτώνουν» την περικοπή της σύνταξης κατά 70%.

Εκτός Δημοσίου η θυρωρός του υπουργείου Εξωτερικών που είχε να πάει 11 μήνες για δουλειά



Οριστική παύση θυρωρού ΥΠΕΞ που απουσίαζε επί 11 μήνες από τη θέση της. Συγκεκριμένα είχε να εμφανιστεί στη δουλειά της από τις 30 Αυγούστου 2010 ως τις 27 Ιουλίου 2011. Την απόφαση για την απομάκρυνση επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Απίστευτες σκηνές στη Βουλή: Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Μίχος-Τατσόπουλος, τους συγκράτησαν Πύρρος Δήμας και Κασιδιάρης





 «Σκάσε ρε! Σκάστε ρε αδερφάρες, π@ουσ@δες… Μόνο με καρότα βολεύεστε». Αυτά έλεγαν ουρλιάζοντας προς τον Πέτρο Τατσόπουλο οι βουλευτές της ΧΑ Νίκος Μίχος και Δημήτρης Κουκούτσης όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής τους αποκάλεσε «φασίστες». Μάλιστα, στο παρά πέντε αποφεύχθηκε το να πιαστούν στα χέρια.