Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με 37 θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 17-04-2014 συνεδριάσεως.

Ανάκληση της απόφασης της ΔΕΗ Α.Ε. για τις αδειοδοτήσεις γεωτρήσεων ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς

Επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς και την ΔΕΗ Α.Ε. απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας και αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας κ. Βασίλης Ψαθάς, σχετικά με το θέμα που προέκυψε από την επιστολή της ΔΕΗ προς τους αγρότες για το Αγροτικό Τιμολόγιο ρεύματος.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε έκθεση στις Βρυξέλλες

Στην τρίτη, κατά σειρά, επιχειρηματική αποστολή του Enterprise Greece στις Βρυξέλλες συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου το διάστημα 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου. Στην αποστολή, που οργανώθηκε με τη συνεργασία και την αρωγή του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Βρυξελλών και του γραφείου Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών, συμμετείχαν επίσης ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και άλλες Περιφέρειες.

Περιοδείες του Αλέξανδρου Καχριμάνη το Σάββατο σε Δήμο Σουλίου και Λούρο Π.Ε. Πρέβεζας

O υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Ανιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη και από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους θα περιοδεύσουν το Σάββατο 26 Απριλίου στον Δήμο Σουλίου και σε Τοπικά του Διαμερίσματα σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Ώρα: 10:30 Παραμυθιά
17:30 Τ.Κ. Γαρδικίου
Τ.Κ. Σκανδάλου
Τ.Κ. Γλυκής
Τ.Κ. Καρβουναρίου
* Ενδιάμεσα, στις 11.30 π.μ. ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, θα επισκεφθεί το Λούρο Πρέβεζας.

Δείτε πόσο βάρος παίρνουμε μετά από μια νύχτα με πολύ αλκοόλ



Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι οι «υγρές θερμίδες» μας φορτώνουν με περιττά κιλά χωρίς να μας χορταίνουν.
Τώρα, νέα έρευνα υποδεικνύει ότι αν ξεφύγουμε έστω και ένα βράδυ μπορεί να δούμε το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει.

Πρωτοποριακό πείραμα βάζει τέλος στην αθηρωμάτωση



Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins ανακάλυψαν έναν τρόπο να εμποδίζουν την εναπόθεση κακής χοληστερίνης στα αγγεία, που τα καθιστά στενά και σκληρά, αποτελώντας τον κύριο παράγοντα πρόκλησης εμφραγμάτων και εγκεφαλικών.

Ξεκινούν εργασίες στην εθνική οδό Αντίρριου-Ιωαννίνων



Εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων που σημειώνονται στην εθνική οδό Αντίρριου-Ιωαννίνων στη θέση «Παλιοβούνα», που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και το Μεσολόγγι, πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην αξιολόγηση



Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση στην απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προβούν άμεσα σε αξιολόγηση του προσωπικού.

Αλλάζουν όλα στην απόδοση του ΦΠΑ: Ηρθε η διόρθωση για τους τόκους καταθέσεων



Αδικίες και στρεβλώσεις στη φορολογία εισοδήματος και στη διαδικασία απόδοσης του ΦΠΑ, διορθώνει το υπουργείο Οικονομικών με δύο τροπολογίες που κατέθεσε αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Ο Ηπειρώτης Βασίλης Τόλης, υποψήφιος Δήμαρχος Ελευσίνας-Μαγούλας με τον συνδυασμό ''Πρώτη Πόλη''

Βασίλης Τόλης: Είμαι έτοιμος να στυλώσω τα πόδια, όπου χρειαστεί.
Μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του «ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ», παρουσίασε χθες στην Ελευσίνα, στην 1η ουσιαστικά μεγάλη προεκλογική του συγκέντρωση, οι υπόλοιποι θα ανακοινωθούν αύριο στην Μαγούλα,  ο  Ηπειρώτης υποψήφιος Δήμαρχος Ελευσίνας - Μαγούλας, Βασίλης Τόλης.

Συναντήσεις-Περιοδείες υπ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων Βασίλη Τσίκαρη, την Παρασκευή

Την Παρασκευή, στις 10:30, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τη διοίκηση του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου, στα γραφεία του Επιμελητηρίου, στη Στοά Αραβαντινού.
Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στις 12:00 με τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, στα γραφεία του επιμελητηρίου, στη Στοά Σάρκα.

Ερώτηση στη βουλή για την κατάργηση αγροτικού τιμολογίου από τη ΔΕΗ λόγω μη έκδοσης αδειών χρήσης νερού

Η βουλευτής Άρτας, υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν την Πέμπτη 24/4/14, ερώτηση που κατατέθηκε προς τους υπουργούς ΠΕΚΑ και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκαλέσει στους αγρότες η απόφαση της ΔΕΗ να στείλει έγγραφο στους κατόχους ηλεκτροδοτούμενων υδροληψιών, με το οποίο ζητά άμεση επικαιροποίηση του Δελτίου Νο1, προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει ηλεκτροδότηση με βάση το Αγροτικό Τιμολόγιο, ενώ η διαδικασία αδειοδότησης των υφιστάμενων υδροληψιών είναι ακόμη σε εξέλιξη και απαιτείται χρονικό διάστημα τουλάχιστον 1-2 ετών προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες χρήσης νερού.

Υποχρεωτική η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές

Από την Διεύθυνση Διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο αριθ. 17/16128-23-4-2014 του Υπουργείου Εσωτερικών γίνεται γνωστό ότι για τις Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 , τις τυχόν επαναληπτικές αυτών της 25ης Μαΐου 2014 καθώς και τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου 2014 η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και για την περίπτωση αδικαιολόγητης αποχής προβλέπονται κυρώσεις από την εκλογική νομοθεσία.

Μια νέα πρόταση και οπτική για την Τουριστική Μαρίνα στην Ηγουμενίτσα

Έχει έρθει η ώρα για την Ηγουμενίτσα να προχωρήσει μπροστά με νέα έργα και υποδομές για την βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Σημείο αναφοράς και προβληματισμού σήμερα είναι ένα μεγάλο έργο που θα επιτρέψει να αλλάξει το πρόσωπο της πόλης μας.

Επισκέψεις και συναντήσεις​ της Όλγας Γεροβασίλη την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσίκαρης και υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης "Ήπειρος Ανατροπής" συναντήθηκαν την Τετάρτη το πρωί με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, την διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής για την Ήπειρο.

Σύσκεψη για την "Κιβωτό του Κόσμου"

Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του π. Αντωνίου Παπανικολάου, ιδρυτή της "Κιβωτού του Κόσμου" πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου, με αντικείμενο την εξεύρεση λύσεων για ζητήματα που αντιμετωπίζει το παράρτημά της στην Πωγωνιανή.

Ανακοίνωση για τις γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για ΜΠΕ επενδύσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα

Τα όσα μεταδόθηκαν από Μ.Μ.Ε. σχετικά με τη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας και την απόρριψη Μ.Π.Ε. για δύο μονάδες περιβαλλοντικού χαρακτήρα, προκαλούν τουλάχιστον έκπληξη.
Οι απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων είναι σεβαστές, οι ρόλοι άλλωστε Περιφέρειας και Δήμων είναι διακριτοί.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Πρέσβη της Κίνας

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Ζου Xiaoli, ο οποίος βρέθηκε στην Ήπειρο, φιλοξενούμενος του Συνδέσμου Ελληνοκινεζικής Φιλίας, είχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις παραγωγικές  δραστηριότητες  της Περιφέρειας καθώς και  την τουριστική συνεργασία.


Δήλωση της Σταματίας Δάλλα


 Η  Σταματία Δάλλα, το νεώτερο μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ιλίου, με τον συνδυασμό του Νίκου Ζενέτου.
Με χαρά και τιμή να σας ανακοινώνω, ότι θα είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Ιλίου, με τον συνδυασμό ''Δημοκρατική Συνεργασία'' του υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Ζενέτου.
Σε καιρούς που όλα απαξιώνονται, πιστεύω πως ήρθε η ώρα της νέας γενιάς να δηλώσει παρόν, τις γνώσεις, την όρεξη, τη θέληση, το ενδιαφέρον, σε συνδυασμό με την εμπειρία των παλαιοτέρων, να συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στα τοπικά ζητήματα.

Σας καλώ να με στηρίξετε στην προσπάθεια μου αυτή, γιατί πιστεύω, μαζί με σας, ότι δικαιούμαστε έναν ακόμα καλύτερο τόπο, καλύτερο Δήμο και καλύτερο αύριο για το Ίλιον.

Συλλήψεις φυγόποινων Αλβανών στα Ιωάννινα και στη Σαγιάδα

Συνελήφθησαν χθες (23-04-2014), από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα εντοπίστηκαν:
1.     Χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε  απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία  καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών και οκτώ (8) μηνών, για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που έγιναν στα Ιωάννινα την 11-01- 2008.

Συνέντευξη τύπου στην Π.Σ.Ε για την ασφάλεια παραμεθορίων περιοχών

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος,
 οι Δήμαρχοι Πωγωνίου – Κόνιτσας – Φιλιατών, Νεστορίου, Πρεσπών, Καστοριάς
και οι Ομοσπονδίες  Πωγωνησίων, Μουργκάνας, Κόνιτσας και Καλαμά
την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 και ώρα 11.30π.μ. θα παραχωρήσουν
 συνέντευξη τύπου με θέμα:
ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Στην αίθουσα  της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
(Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, Αθήνα)


Στο πένθος έχει βυθιστεί ο καλλιτεχνικός κόσμος μετά την είδηση θανάτου του γνωστού Γιαννιώτη ηθοποιού, Μπάμπη Γούσια

 Ο άτυχος ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης, έπειτα από πολύμηνη μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο.
Συντετριμμένος εμφανίστηκε και ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος σκηνοθέτησε την τελευταία παράσταση στην οποία πρωταγωνίστησε ο, Μπάμπης Γούσιας, ενώ μέσω του λογαριασμού του στο facebook θέλησε να του πει το στερνό αντίο.
«Σήμερα το ξημέρωμα αποχαιρέτησε ο Μπάμπης Γούσιας, από την Πρωτοχρονιά μέχρι σήμερα ,το πάλεψε, με χιούμορ και πίστη, είναι η πρώτη απώλεια που χτύπησε την ομάδα, μαζί μας από το 11 μέχρι τώρα, ηθοποιάρα, σύντροφος και περιστέρι αγάπης κι ενέργειας. στο φως να ντυθεί… σιωπή τώρα λίγο», ανέφερε ο Σταμάτης Κραουνάκης.
Ο Μπάμπης Γούσιας έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από τον χώρο του θεάτρου, με σημαντικότερες παραστάσεις-σταθμό στην υποκριτική του καριέρα το «Όταν έχω εσένα» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη και «Κύματα» της Αγγελίτας Τσούγκου, ενώ κατά το παρελθόν έπαιξε σε πολλά έργα στο ελεύθερο θέατρο, στο Εθνικό θέατρο αλλά και στην Αμερική.
Από το πρωί που έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ηθοποιού, το προφίλ του στο facebook έχει γεμίσει με "συγκινητικά αντίο" από αγαπημένους του φίλους και συνεργάτες ,
Η κηδεία του  θα γίνει το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο Πέραμα Ιωαννίνων απ’ όπου και κατάγονταν.