Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

SOS:Αν νιώσετε αυτούς τους πόνους πηγαίνετε αμέσως στο νοσοκομείο

Ο πόνος είναι ο Νο1 λόγος για τον οποίο επισκεπτόμαστε τον γιατρό.
Μάλιστα, πάνω από το 50% των διακομιδών στα νοσοκομεία και το 30% των επισκέψεων σε ιατρεία αφορούν πόνο σε κάποιο σημείο του σώματος.
Δείτε ποιοι είναι οι λόγοι, σύμφωνα με ειδικούς στην καρδιολογία, την εσωτερική παθολογία, τη γηριατρική και την ψυχιατρική, για τους οποίους θα πρέπει αμέσως να ζητήσετε τη βοήθεια γιατρού.
Δυνατός πονοκέφαλος
Αν ξαφνικά αισθανθείτε έναν εξαιρετικά δυνατό και ανεξήγητο πόνο στο κεφάλι, που δεν θυμίζει παλιότερους πονοκεφάλους που έχετε περάσει, τότε συμβουλευτείτε άμεσα έναν γιατρό.

Τι πρέπει να ΜΗΝ τρώτε και τι ΝΑ τρώτε αν έχετε αφαιρέσει τη χολή

Τα προβλήματα στη χολή είναι πολύ συχνά και εμφανίζονται σε άτομα κάθε ηλικίας. Μπορεί να το ακούμε πολύ συχνά, αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι είναι και τι κάνει η χολή, η οποία μας «πρήζει».
Χολή, είναι το καφεπράσινο υγρό που παράγεται από το συκώτι και βοηθάει στο να χωνεύουμε τις λιπαρές τροφές. Η χολή διοχετεύεται από το ήπαρ προς το έντερο μέσα από ένα σωλήνα που λέγεται χοληδόχος πόρος.

Σου έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Το μυστικό που τα διορθώνει όλα...

Σας έχει τύχει πολλές φορές να βάλετε παραπάνω αλάτι στο φαγητό, είτε γιατί δεν το υπολογίσατε σωστά, είτε επειδή άνοιξε το καπάκι και το υπέροχο φαγητό σας έγινε λύσσα.
Μην ανησυχείτε και μην στεναχωριέστε ακόμα κι αν πρόκειται για το φαγητό που ετοιμάζατε για κάποιο επίσημο δείπνο. Πάρτε αμέσως ένα κομμάτι ξερό ψωμί και ρίξτε το μέσα στο φαγητό που μαγειρεύατε. Αφήστε το για λίγα λεπτά, βγάλτε το και μετά προσθέστε λίγο νερό.