Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Για ογκώδη και κλαδέματα

Από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών καλούνται οι πολίτες , προσωρινά, να μην βγάζουν ογκώδη απορρίμματα, όπως παλιά έπιπλα και αδρανή υλικά σε κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια, δρόμους, πλατείες κ.λ.π.).

Η Υπηρεσία Καθαριότητας θα συνεχίσει να μαζεύει κλαδέματα δέντρων και κήπων κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 2651075555 από Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 7π.μ. ως 7μ.μ.

Ημερίδα με θέμα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην ημερίδα με θέμα 
«Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: Ευκαιρίες,  Προκλήσεις και Δυνατότητες»
η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014
και ώρα 11.15 –16.00 στο Αμφιθέατρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου

Τα επιβατηγά αεροπλάνα του Ισραήλ ετοιμάζονται να πετούν λέιζερ



Τέλος στις ασύμμετρες απειλές από εδάφους με το νέο σύστημα ανίχνευσης-εξουδετέρωσης κινδύνου!Το Ισραήλ είναι πλέον σε θέση να μάχεται αποφασιστικά με τις ρουκέτες που εκσφενδονίζονται από ώμους ανθρώπων και θα το κάνει μάλιστα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τα λέιζερ!

Το βότανο που ενεργοποιεί το μυαλό μας



Το Ginkgo biloba είναι ένα είδος δέντρου το οποίο ευδοκιμεί κυρίως στην Κίνα. Τα τελευταία χρόνια έχει συσχετιστεί με σημαντικά για την ανθρώπινη υγεία. Το εκχύλισμα Ginkgo στους εμφανίζει αντιοξειδωτική δράση προστατεύοντας τις μεμβράνες των εγκεφαλικών μας κυττάρων από την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών.

Περιθώριο 15 ημερών για προσλήψεις νέων



Χρονικό περιθώριο έως τις 26 Μαρτίου - δηλαδή λιγότερο από 15 ημέρες- έχουν οι επιχειρήσεις που θέλουν να προσλάβουν στις επιχειρήσεις τους άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών, λαμβάνοντας από τον ΟΑΕΔ επιδότηση.

Ελεύθερο το ψάρεμα – Τέλος οι ερασιτεχνικές άδειες αλιείας



Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» οι ερασιτέχνες ψαράδες παίρνουν βαθιά ανάσα, αφού απαλλάσσονται πλέον από την υποχρέωση να εκδίδουν και να ανανεώνουν, κάθε δύο χρόνια, την ατομική άδεια αλιείας τους.

Φοροτέστ κάθε τρίμηνο για ελεύθερους επαγγελματίες -Θα δηλώνουν αναλυτικά έσοδα και έξοδα από το πρώτο ευρώ



Σε.... φοροτέστ αλήθειας ανά τρίμηνο θα υποβάλλονται από εδώ και στο εξής ένα εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες, στο πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνει το ΥΠΟΙΚ για την πάταξη της κλοπής του ΦΠΑ.

Υψηλότερες συντάξεις με τέσσερις κινήσεις -Τα τρικ για αύξηση από 200 έως 2.000 ευρώ



Παράθυρο για πρόσθετες συνταξιοδοτικές αποδοχές, που κυμαίνονται από 200 έως 2.000 ευρώ ετησίως, ανοίγει η αξιοποίηση των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας. 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ


Η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ​Σ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και δη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην χώρα μας φαίνεται ότι αποτελεί πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης.
Βαδίζουμε ήδη στο εαρινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού έτους 2013-14 και η μεγάλη έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού οδήγησε το ΤΕΙ Ηπείρου σε αναστολή της λειτουργίας μετά από ομόφωνη απόφαση της Συνελευσής του.
Η μη έγκριση προσλήψεων Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού καθιστά πρακτικά αδύνατη τη λειτουργία των τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου με τραγικές συνέπειες για τους σπουδαστές του Ιδρύματος, για τους οποίους καθυστερεί η πρόοδος και η ολοκλήρωση των σπουδών τους, αλλά και για τις οικογενειές τους που προσπαθούν με τα μειωμένα -πλέον- εισοδηματά τους να στηρίξουν οικονομικά την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΕ για την καθυστέρηση επιστροφής Φ.Π.Α

 Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη και Δημήτρης Αναγνωστάκης σχετικά με την καθυστέρηση επιστροφής ΦΠΑ στις επιχειρήσεις από τις εφορίες.
 Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι τη στιγμή που χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν άμεσα το ΦΠΑ για να αποφύγουν αυστηρά πρόστιμα, το δημόσιο εξακολουθεί παρά τις εξαγγελίες να καθυστερεί την επιστροφή του.

"Η Γυναίκα της Ζάκυνθος" στη Δωδώνη

Το Φεστιβάλ Αθηνών, σε συνεργασία με την κίνηση πολιτών για την ανάδειξη αρχαίων θεάτρων «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τους συντελεστές της παράσταση δραματοποιημένης ποίησης «Η Γυναίκα της Ζάκυνθος» επιθυμεί να μεταφέρει και να παρουσιάσει το παραπάνω έργο σε αρχαίους θεατρικούς χώρους της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης.

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών στους Λυγκιάδες: Δυναμική παρουσία με διεθνή απήχηση

Του Αριστομένη Ι. Συγγελάκη
Μέλους της Σ.Ε. του Εθνικού Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και μέλους οικογένειας με μεγάλο αριθμό θυμάτων στο Ολοκαύτωμα της Βιάννου
 Η δυναμική και ολοκληρωμένη παρουσία της αντιπροσωπείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, των Ενώσεων Θυμάτων Καλαβρύτων και Βιάννου και συναγωνιστών από μαρτυρικά χωριά στην Ήπειρο, κατά την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου κ. Γιόαχιμ Γκάουκ στο μαρτυρικό χωριό Λυγκιάδες Ιωαννίνων, όπου για πρώτη φορά από επίσημα γερμανικά χείλη διατυπώθηκε ευθέως «συγνώμη»για τα εγκλήματα που έκαναν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, υπενθύμισε στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τη διεθνή κοινότητα ότι 70 χρόνια μετά την τραγωδία της Κατοχής, η Γερμανία συνεχίζει να μην εκπληρώνει τις απαράγραπτες υποχρεώσεις της.

Παρέμβαση Περιφέρειας για τα ΥΗΕ Πουρναρίου

Τις θέσεις της Περιφερειακής Αρχής, σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας για τη δημιουργία της "μικρής ΔΕΗ", στην οποία προβλέπεται η εκχώρηση των υδροηλεκτρικών έργων "Πουρνάρι Ι και ΙΙ", ανέπτυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, σε σύσκεψη που οργανώθηκε σήμερα στο Πουρνάρι, με τη συμμετοχή εργαζομένων και τοπικών φορέων.

ΑΡΤΑ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» :Δεν πρόκειται να αποδεχτούμ​ε κανένα τετελεσμέν​ο στα φράγματα της Άρτας

ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ
Η συγκυβέρνηση έχει βαλθεί να παραδώσει τον δημόσιο πλούτο της χώρας στους ιδιώτες. Βιάζεται να ολοκληρώσει το έγκλημα, καθώς βλέπει το καντήλι της να σβήνει και προχωρά, με 4 μόλις ημέρες διαβούλευσης, στον τεμαχισμό της ΔΕΗ και την εκχώρηση των μονάδων παραγωγής και των εκατομμυρίων καταναλωτών σε ιδιώτες, μέσα από τη λεγόμενη "Μικρή ΔΕΗ".
Σε αυτές τις μονάδες περιλαμβάνονται και τα υδροηλεκτρικά φράγματα στον Άραχθο, μόλις 4 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας, το Πουρνάρι 1 και 2, .

Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για την επιχειρούμ​ενη ιδιωτικοπο​ίηση του φράγματος Πουρναρίου

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το ξεπούλημα της ΔΕΗ μέσω του νομοσχεδίου με το οποίο δημιουργεί τη λεγόμενη «Μικρή Ιδιωτική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού», στην οποία δίνει το 30% του παραγωγικού δυναμικού και του πελατολογίου της ΔΕΗ. Επιβεβαιώνονται έτσι  με το χειρότερο δυνατό τρόπο οι φήμες περί της ιδιωτικοποίησης του φράγματος Πουρναρίου (Πουρνάρι Ι και ΙΙ) στον ποταμό Άραχθο.