Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθη 34χρονος για οφειλές προς το Δημόσιο

                                                                                      Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς                                                                                          δημόσιο ύψους 85.922,79 ευρώ

Συνελήφθη χθες το πρωί στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, ένας 34χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Ειδικότερα, σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους  (85.922,79) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

 

 

 

 

 

Σύλληψη τριών ατόμων για παράνομη διεξαγωγή εράνου στο Μέτσοβο Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν χθες τις μεσημεριανές ώρες, στο Μέτσοβο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, τρεις ημεδαποί, 42, 50 και 52 χρονών,  για απάτη και διεξαγωγή παράνομου εράνου. Συγκεκριμένα,  οι τρεις δράστες διενεργούσαν παράνομο έρανο, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο σχετική άδεια, εξ ονόματος μη κυβερνητικής οργάνωσης και εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά από διερχόμενους  πολίτες, εξαπατώντας τους και εκδίδοντας  αθεώρητες διπλότυπες αποδείξεις.
Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  .το χρηματικό ποσό των (263) ευρώ
  .δύο (2) μπλοκ αθεώρητων αποδείξεων.
  • Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

 

 

Συνελήφθη 62χρονος Αλβανός στην Άρτα, γιατί κατείχε αρχαία νομίσματα

Συνελήφθη,  στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, ένα 62χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Ειδικότερα,  σε αστυνομικό έλεγχο Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου που ανήκει στον 62χρονο και στο οποίο επέβαινε ως οδηγός, βρέθηκαν στο ντουλαπάκι του οχήματος:
· ένα (1) αρχαίο αργυρό νόμισμα Αλεξάνδρου Γ΄(περιόδου 325 π.Χ.), διαμέτρου (2,5) εκατοστών και πάχους (3) χιλιοστών.
· ένα (1) νόμισμα διαμέτρου (1,8) εκατοστών, όπου απεικονίζεται στο εμπροσθότυπο ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη ενώ στο πίσω μέρος διάφορα σύμβολα.
Tα παραπάνω νομίσματα κατασχέθηκαν ενώ παραγγέλθηκαν αντίστοιχες πραγματογνωμοσύνες από τη ΛΓ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας και την 18η Βυζαντινή Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

  

Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ενός ατόμου

 Χθες και ώρα 02:25 π.μ., στο 149ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Αγρινίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 41χρονος ημεδαπός,  εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του οδηγού.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Συνελήφθησαν τρεις νεαροί Ρομά για απόπειρα κλοπής

      
 Συνελήφθησαν, στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί Ρομά, 19, 27 και 21 ετών, για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, οι τρεις δράστες χθες το μεσημέρι εισήλθαν σε οικόπεδο στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων απ’ όπου αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν μεταλλικά αντικείμενα, έγιναν όμως αντιληπτοί από γείτονες και τελικά συνελήφθησαν από προστρέξαντες στο σημείο αστυνομικούς.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

 

Συνελήφθησαν δύο άτομα στα Ιωάννινα για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων

      
    Κατασχέθηκαν πέντε (5) πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ
Συνελήφθησαν, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 41χρονη ημεδαπή και ένας 41χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι η 41χρονη μετέβη σε υποκατάστημα Τράπεζας στα Ιωάννινα προκειμένου να καταθέσει το χρηματικό ποσό των (11.000) ευρώ. Κατά τη διάρκεια καταμέτρησης του ανωτέρω ποσού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε πλαστά (5) χαρτονομίσματα των (20) ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το ανωτέρω χρηματικό ποσό  είχε βρεθεί στην κατοχή της 41χρονης ύστερα από οικονομικές συναλλαγές με 41χρονο αλλοδαπό, ο οποίος και συνελήφθη. 
Τα παραπάνω χαρτονομίσματα, τα οποία κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

 

 

O Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου - Λαμπρινής, διοργανώνει την εκδήλωση «Η Ηπειρώτισσα Γυναίκα πρωτοστατεί στο Ελληνικό Έπος των ετών 1940-1944», το Σάββατο 19 Οκτωβρίου , ώρα 18.00'

            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου - Λαμπρινής με μεγάλη χαρά σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν στις 19-10-2013 με τίτλο «Η Ηπειρώτισσα Γυναίκα πρωτοστατεί στο Ελληνικό Έπος των ετών 1940-1944».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Θάνος Κωστόπουλοςτου Δημαρχείου Γαλατσίου στις 18.00μμ.


                                                 ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ                            ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΝΤΟΥ
                                        
 

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Γυναίκα της Πίνδου, διοργανώνει η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου , ώρα 19.00'


ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 602
16452 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
                                                           Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σας προσκαλούμε την Κυριακή 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 και ώρα 19.00΄ στο Πολιτιστικό κέντρο « ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68, στην κορυφαία εκδήλωσή μας το φετεινό Φθινόπωρο, αφιερωμένη στην ηρωίδα γυναίκα της « ΠΙΝΔΟΥ».
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία , απαγγελίες ποιημάτων , θεατρικό , προβολή σλαιτς.
Συμμετέχει η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης.
Θα ακολουθήσει Ηπειρώτικο κέρασμα τσίπουρου και παραδοσιακών ηπειρώτικων πιτών, που θα παρασκευάσουν οι γυναίκες της Αδελφότητας. Και φυσικά  χορός για όλους, υπό τους ήχους ηπειρώτικης κομπανίας.
                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η Γ.ΓΡΜΜΑΤΕΥΣ
ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                       ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΝΑ

Απάντηση στην Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία

Η παράταξη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας ή δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει.
Έτσι λοιπόν τα μυθεύματα συνεχίζονται. Πρόκειται για απέλπιδα προσπάθεια του επικεφαλής της να καλλιεργήσει κλίμα νοσηρότητας.
Στον δρόμο αυτό θα είναι μόνος του.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων παρέλαβε την επιταγή από το Grand Serai, δίνοντας και το ανάλογο αποδεικτικό, ως εγγύηση καταβολής των μισθωμάτων.
Η καταβολή έγινε στις 3 Οκτωβρίου και ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση της καρτέλας στην Οικονομική Υπηρεσία.
Η εκκαθάριση των οφειλών της εταιρίας «Ακτή Αριάδνη» θα γίνει μετά την έκδοση της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης.
Η στάση της παράταξης του κ. Γκόντα δεν μας εκπλήσσει. Είναι άλλωστε πιστή συνέχεια της πολιτικής που εφήρμοσε στα οκτώ χρόνια της θητείας του. Τότε που η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων βρίσκονταν πάνω από τα συμφέροντα της πόλης και του Δήμου. Επαναλαμβάνεται λοιπόν. Ας τον κρίνουν οι Γιαννιώτες.

 

Ο Δήμος Ιωαννιτών καθιερώνει για πρώτη φορά κοινωνικό τιμολόγιο

Συνάντηση με Συλλόγους ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του Δήμου είχε σήμερα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας, προκειμένου να τους παρουσιάσει την πρόταση για τη θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
Η πρόταση που κατατέθηκε είχε συζητηθεί κι εγκριθεί ομόφωνα στην τελευταία Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, όπου επισημάνθηκε η ανάγκη να αντιμετωπιστούν με την ανάλογη ευαισθησία ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Κώστας Μπαλωμένος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Μαρία Σκανδάλη, ο Πρόεδρος των Τριτέκνων Γιώργος Κασκάνης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.
Ακολούθησε επικοινωνία και συνεργασία με το Σύλλογο Τυφλών και το Σύλλογο ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ο αντιδήμαρχος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες παρουσίασαν τη συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου η οποία αφορά τη θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου και σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τη μείωση των ανταποδοτικών τελών στις πολύτεκνες οικογένειες, στις οικογένειες που έχουν προστατευόμενο μέλος με  αναπηρία άνω του 67% καθώς και στις τρίτεκνες οικογένειες.

Απάντηση για τα οικονομικά της εταιρίας «Ακτή Αριάδνη»

Τα δήθεν αποκαλυπτικά στοιχεία που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» κι αφορούν στις οφειλές της εταιρίας Ακτή Αριάδνη (Grand Serai) δεν αποτελούν τίποτα άλλο από την ενημέρωση για οφειλόμενα προς το δήμο μισθώματα, που δόθηκε από το τμήμα εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας, στον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης του Νίκου Γκόντα, Στέφανο Μάντζιο.
Τα στοιχεία αυτά στάλθηκαν ηλεκτρονικά στις 9 Οκτωβρίου 2013 και όπως σαφώς αναγράφεται αναφέρονται στην περίοδο μέχρι 16 Σεπτεμβρίου 2013.
Κατόπιν επιλογής στοιχείων που έγιναν από τα έγγραφα και συρραφής, παρουσιάζεται ότι η Ακτή Αριάδνη οφείλει στο δήμο το ποσό του 1.433.412,30 ευρώ.
Μετά την είσπραξη και την παρακατάθεση της επιταγής που έγινε στις 3 Οκτωβρίου 2013 κόπηκε διπλότυπο είσπραξης (υπ’ αριθμ. 3125 σειρά Ι) συνολικής αξίας 361.446,97 ευρώ.

Ορκωμοσία Τοπικού Συμβούλου

Ο κ. Γιώργος Αντωνίου ορκίστηκε σήμερα ως νέος σύμβουλος στην Τοπική Κοινότητα Νεοκαισάρειας.

Ο κ. Αντωνίου παίρνει στο Συμβούλιο τη θέση του Νικόλαου Αναστασίου, ο οποίος με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας τέθηκε σε αργία.

«Δεν έχουν πληρωθεί οι απολυμένοι της ΕΡΤ»

Για «προδήλως παράνομη πρακτική, η οποία επισφραγίζει την ακυρότητα των ομαδικών απολύσεων» κάνουν λόγο, σε ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι «ο διαχειριστής των παράνομων και άκυρων απολύσεων, κ. Μάναλης, ούτε στην καταβολή των χρημάτων, που δικαιούνται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, έχει φροντίσει να έχει τουλάχιστον την επίφαση νομιμότητας».
Αναφέρουν ότι έως και σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα των εργαζόμενων της ΕΡΤ, «που για την κυβέρνηση θεωρούνται απολυμένοι από τη νύχτα "του μαύρου"» και υποστηρίζουν πως αυτό «δείχνει και το μέγεθος του εκβιασμού, που επιχειρεί η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων, που συνεχίζουν να αγωνίζονται και να διασφαλίζουν την αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση του ελληνικού λαού, όπως δηλαδή αξίζει σε έναν πραγματικό (και όχι δήθεν) φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».
Εξάλλου, επαναλαμβάνουν την πρόθεσή τους να αναλάβουν «εξ ολοκλήρου τη μετάδοση της Ευρωπαϊκής Προεδρίας της χώρας μας από 1/1/2014, αφού ο κ. Μάναλης και οι συν αυτώ αδυνατούν».
Πηγή:Ethnos.gr

ΣΥΡΙΖΑ για Κέρκυρα: Μένος και απέχθεια απο πλευράς του υπουργού Υγείας για τους εργαζόμενους

Για μένος και απέχθεια από πλευράς του υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη  για τους εργαζόμενους, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον υπουργό Υγείας ότι επιχειρεί με «χυδαία οργανωμένο σχέδιο» να καταδείξει ως υπεύθυνους για τη διάλυση του συστήματος Υγείας τους  εργαζόμενους προκειμένου να εξασφαλίσει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα για συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων.
Όλη η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ:
Είναι γνωστό το μένος και η απέχθεια που έχει ο κ. Γεωργιάδης για τους εργαζόμενους, το συνδικαλιστικό κίνημα και οτιδήποτε αντιστέκεται στους νεοφιλελεύθερους μνημονιακούς σχεδιασμούς, που με τόση δουλοπρέπεια εφαρμόζει στο χώρο της Υγείας.