Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Πώς αντιμετωπίζουν τα ξένα ΜΜΕ την απόφαση Ντράγκι για την Ελλάδα"Το μαχαίρι στο λαιμό της Αθήνας βάζει η ΕΚΤ" σημειώνει με άρθρο της σήμερα η γαλλική εφημερίδα Λιμπερασιόν που σημειώνει πως με αυτό τον τρόπο αποκόπτεται ένας σημαντικός δίαυλος χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών. Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην αντίδραση των αγορών, με τη Wall Street να πέφτει στα κόκκινα και το αυτό να σημειώνει καθαρή πτώση αμέσως μετά την ανακοίνωση.

ΕΝΦΙΑ τέλος: Ερχεται ο φόρος μεγάλης περιουσίας -Το όριο και τα περιουσιακά στοιχεία που θα υπολογίζονταιΤο σχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας αποκάλυψε δημοσίευμα την Τετάρτη. Σύμφωνα με αυτό η νέα κυβέρνηση προσανατολίζεται προς κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ.

Αγριο σφυροκόπημα από ΕΚΤ -Σταματά να δέχεται ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογαΑσφυκτική πίεση δέχεται πλέον η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να καταθέσει εδώ και τώρα τις προτάσεις της για να υπάρξει συζήτηση και συμφωνία για ένα πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, μετά την απόφαση της ΕΚΤ πως από τις 11 Φεβρουαρίου σταματά να δέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο.