Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού


Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, είχε την Κυριακή ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
 Όπως είπε ήταν μια χρήσιμη συνάντηση, έγινε πολύ καλή συζήτηση και η Γενική Γραμματέας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εγκρίνει κονδύλια για την ανακατασκευή και συντήρηση του Σκευοφυλακείου στο Νησί.  

Ξεκίνησε η αξιολόγηση του Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου στην Ελλάδα


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου South East Neighbourhood SafeRoutes (SENSOR), συντονιστής του οποίου είναι η Make Roads Safe Hellas, ξεκίνησε στην Ελλάδα η επιθεώρηση και αξιολόγηση 3.600 km του Διευρωπαϊκού οδικού δικτύου σε 10 Περιφέρειες της χώρας. Η αξιολόγηση γίνεται με την εφαρμογή της διεθνώς αναγνωρισμένης μεθοδολογίας RAP, η οποία έχει εφαρμοστεί σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως για την ανάλυση πλέον των 650.000 Km οδών.
 Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2013, η Ομάδα και το όχημα του SENSOR διερχόμενοι από την Περιφέρεια Ηπείρου βρέθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκαν και ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη κα Τατιάνα Καλογιάννη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για το έκτακτο συνέδριο της ΕΝΠΕ



Στα ζητήματα που απασχόλησαν το Έκτακτο Συνέδριο της ΕΝΠΕ στην Αθήνα αναφέρθηκε σε  δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ο Περιφερειάρχης  στάθηκε ιδιαίτερα στην ανακοίνωση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη για τη συγκρότηση πολυτομεακών και πολυταμειακών περιφερειακών προγραμμάτων, ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου. «Αυτό σημαίνει ότι το αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου για τη συγκρότηση προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στις αιρετές Περιφέρειες, όπως και του προγράμματος για τους ανέργους μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, έγινε δεκτό», τόνισε.
Ένα ακόμη ζήτημα που απασχόλησε το συνέδριο ήταν η χρηματοδότηση των αιρετών Περιφερειών μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Μάλιστα, με  έγγραφο του Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γ. Γιαννούση ανακοινώνεται η συμφωνία για τη νομοθετική ρύθμιση με το Υπουργείο Οικονομικών για υπέρβαση του ορίου πιστώσεων του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ



Αποφάσεις για έργα, που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων, έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αναλυτικά:
Ανάδειξη αναδόχων
Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους των παρακάτω έργων:
     Αποκατάσταση συνδετήριων οδών με εθνική οδό Ιωαννίνων – Άρτας στην είσοδο της πόλης Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ ( Ανάδοχος Νικόλαος Βλαχας του Δημοσθένη) 
  Βελτίωση βατότητας της 3ης Επαρχιακής οδού  Π.Ε. Ιωαννίνων από γέφυρα Τσιμόβου έως Μιχαλίτσι», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ (Ζιώγος Γεώργιος & ΣΙΑ Ο.Ε.)
     Αποκατάσταση οδού από Παλαιοχώρι Συρράκου προς Κοτομίστα, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.)
     Αποκατάσταση βατότητας οδού από Δραγοψά προς Πολύλοφο (Π.Ε. Ιωαννίνων)  στη Χ.Θ. 2+00», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (Κωνσταντίνος Κουγκουλης )

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής, στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Βησσαρίωνα, πολιούχου της Φιλιππιάδας, πραγματοποιεί αρτοκλασία την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 10.00', στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Καρύτση



Καινοτόμα πρόταση της Ε.Δ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου για την αξιοποίηση των Αρχαίων θεάτρων



Στις εργασίες της ΣΤ’ Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στην Πρέβεζα αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις του Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Στ. Μπένο, ο οποίος πρότεινε να εφαρμοστεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τα  αρχαία  θέατρα της Ηπείρου, το οποίο έχουμε αγκαλιάσει ως Περιφέρεια. Μέσα από το πρόγραμμα της Καινοτομίας που προωθεί το νέο ΕΣΠΑ, μπορούν να γίνουν οι υποδομές και γενικά πράγματα που σήμερα λείπουν και αφορούν τον τρόπο που διαχειρίζονται αυτοί οι αρχαιολογικοί χώροι, (δηλαδή επισκεψιμότητα, ημέρες λειτουργίας κλπ) και παράλληλα να είναι κέντρα  στα οποία να  μπορούν να πωλούνται τοπικά προϊόντα.

«Εορτασμός Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013-2014. ''Τα πρόσωπα του χρόνου''», από τη ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας με εκδηλώσεις, στα αρχαιολογικά Μουσεία Νικόπολης και 'Αρτας, από 27 Σεπτεμβρίου μέχρι 13 Οκτωβρίου 2013.

 Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας - Άρτας στο πλαίσιο συμμετοχής της στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013-2014, με θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου», σας ενημερώνει ότι στα δυο μουσεία αρμοδιότητάς της, το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
 Β. Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας: Πόσος χρόνος χρειαζόταν για να.

.§Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 1η
Οκτωβρίου, από τις 9.00 έως τις 13.00, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με θέμα: «Πόσος χρόνος χρειαζόταν για να.». Η δράση απευθύνεται σε μαθητές γ΄ έως στ΄ δημοτικού, σε ομάδες έως 30 ατόμων. Η δράση θα διαρκεί μία ώρα και θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού (κα Ιουλία Πετράκη, τηλ. 2681071700).
•§Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 11.00, θα πραγματοποιηθούν θεματικές ξεναγήσεις για ενηλίκους με θέμα: «Πόσος χρόνος χρειαζόταν για την κατασκευή ενός πήλινου αγγείου και για την ύφανση ενός ενδύματος».|
www.nicopolismuseum.gr


 

Συνελήφθησαν δύο άνδρες και μία γυναίκα, έμποροι ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια δύο διαδοχικών επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων

Εντοπίστηκαν στο Καλπάκι και τους Νεγράδες Ιωαννίνων, να μεταφέρουν  με  δύο  αυτοκίνητα,  συνολικά περισσότερα από  (196) κιλά κάνναβης
Δύο διαδοχικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης  Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας χθες (23-09-2013) το μεσημέρι στο Καλπάκι και του Νεγράδες Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας  41, 38 και 45 ετών, για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης.
Στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας, που οδηγούσε 38χρονος ημεδαπός, (9) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (38.100) γραμμαρίων.
Ο 38χρονος οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών, ενώ  κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο.