Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

6,2 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» την Κρήτη και τη χώρα

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16.11 το απόγευμα στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο χαρακτηρίζει τη δόνηση «σφοδρή»
Το επίκεντρο του σεισμού προσδιορίζεται 39 χιλιόμετρα νότια και νοτιοανατολικά των Αντικυθήρων ή 274 χιλιόμετρα νοτίως της Αθήνας.
Νωρίτερα, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολόγισε αρχικά το σεισμό στα 6 Ρίχτερ, αναθεωρώντας στη συνέχεια προς τα πάνω, στα 6,4.
Από την ώρα που σημειώθηκε η κύρια σεισμική δόνηση έχουν ακολουθήσει τουλάχιστον έξι μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να υπολογίζεται στα 3,7 Ρίχτερ.
Η δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη, τα νησιά των Κυκλάδων μέχρι την Αττική και την Αίγυπτο. Μάλιστα υπήρξαν αναφορές ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και από οδηγούς οχημάτων που βρίσκονταν εν κινήσει.

Οι νέες προϋποθέσεις για το επίδομα θέρμανσης - Ποιοι δικαιούνται και πόσο

Αυξημένη επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, προκαταβολή, αλλά και διευρυμένα όρια εισοδήματος και περιουσίας για να αυξηθεί... ο αριθμός των δικαιούχων προβλέπουν οι αλλαγές που προωθούνται φέτος για το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Έτσι, υπολογίζεται ότι περίπου 5.000.000 θα είναι τα νοικοκυριά που δικαιούνται να λάβουν για την περίοδο 2013-2014 το «επίδομα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης». Τα εισοδηματικά όρια που τέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών είναι πολύ υψηλά και κλιμακώνονται περαιτέρω ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που βαρύνουν κάθε οικογένεια. Οι δικαιούχοι μπορούν να πάρουν προκαταβολή το ¼ του συνολικού ποσού που τους αναλογεί πριν προβούν στην αγορά πετρελαίου.

Δεντου έφτανε η σύζυγος και η ερωμένη ήθλε και τριτη γυναίκα....

Ήθελε 3η γυναίκα και το πλήρωσε ακριβά – Του στοίχισε 5.000 ευρώ
Η απληστία του τον οδήγησε σε ζημιά αξίας 5.000 ευρώ.
Δεν του έφταναν η σύζυγός του και η ερωμένη, με την οποία διατηρούσε παράνομη σχέση επί δύο ολόκληρα χρόνια, ήθελε και τρίτη γυναίκα!
Τι έγινε όμως όταν τον «ξεσκέπασε» η ερωμένη;
Αποφάσισε να τον εκδικηθεί... ειδοποιώντας την σύζυγό του και καταστρέφοντας και οι δυο μαζί το πολυτελές αυτοκίνητό του, προκαλώντας ζημιά αρκετών χιλιάδων ευρώ!

Γιατί στα παιδιά αρέσουν τόσο τα γλυκά;

Όλα τα παιδιά τρελαίνονται για γλυκά, κάποιες φορές σε σημείο παθολογικό. 
Μια νέα έρευνα έρχεται να αιτιολογήσει αυτήν την γλυκιά εμμονή τους.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από  ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, και δημοσιεύτηκε...
στο περιοδικό Physiology & Behavior (Φυσιολογία και Συμπεριφορά) ,η έντονη προτίμηση των παιδιών για γλυκά έχει βιολογική βάση και σχετίζεται με τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης τους.
Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, όταν η ανάπτυξη είναι ταχεία, όπως συμβαίνει στην παιδική ηλικία, αυξάνουν οι ανάγκες του οργανισμού για θερμίδες.
Έτσι, τα παιδιά είναι βιολογικά προγραμματισμένα να αγαπούν τη γλυκιά γεύση, καθώς αυτή τους ωθεί να αποκτήσουν τις αναγκαίες για την ανάπτυξή τους πηγές ενέργειας.
Η επιθυμία των παιδιών για γλυκά είναι διαδεδομένη σε όλες τις χώρες και τους πολιτισμούς και η τάση αυτή συνήθως μειώνεται σταδιακά όσο το παιδί μεγαλώνει και η φυσική του ανάπτυξη επιβραδύνεται.
Άλλοι βιολογικοί παράγοντες, όπως η εφηβεία και τα επίπεδα των σεξουαλικών ορμονών, όπως διαπιστώθηκε, δεν σχετίζονται με την προτίμηση των νέων για γλυκά.
Το επόμενο βήμα, κατά τους ερευνητές, θα είναι να εντοπίσουν ποιος είναι ακριβώς εκείνος ο παράγων που σχετίζεται με την ανάπτυξη του οργανισμού, ο οποίος στέλνει το κατάλληλο σήμα στον εγκέφαλο και επηρεάζει, μέσω αυτού, την προτίμηση του παιδιού για γλυκά.
Πηγή:Yahoo OMG

 

Κάτω από λεμόνια μετέφερε κλεμμένα

Κατά τον έλεγχο και κάτω από τα λεμόνια που μετέφερε ο αλλοδαπός οδηγός του αυτοκινήτου βρέθηκαν πλήθος οικιακές συσκευές και γεωργικά εργαλεία.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι όλα τα αντικείμενα αποτελούσαν προϊόντα κλοπής που είχαν αφαιρεθεί από την περιοχή της Κορίνθου απ όπου ξεκίνησε και το ταξίδι του ο Αλβανός οδηγός με σκοπό να τα μεταφέρει στην Αλβανία.
Όλες οι συσκευές κατασχέθηκαν ενώ ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.
Πηγή: pamepreveza.gr

Πρέβεζα: Ποιος είναι ο άστεγος που εδώ και μήνες βρίσκεται στην Αμμουδιά; - Αρνείται τροφή και ρουχισμό

Τον δικό του γολγοθά φαίνεται πως περνά ένας αλλοδαπός ο οποίος εδώ και πάνω από δύο μήνες περιφέρεται στην Αμμουδιά της Πρέβεζας.
Με μοναδική συντροφιά την μοναξιά του και τα αστέρια του ουρανού σχεδόν κάθε βράδυ περπατάει ξυπόλητος και μονολογεί για ώρες κοντά στο σημείο που γι αυτόν είναι το σπίτι του.
Σύμφωνα με τα όσα περιγράφουν στο pamepreveza.gr κάτοικοι του χωριού ο παράξενος αυτός άντρας γύρω στα 40 εμφανίστηκε στο χωριό εδώ και δύο μήνες περίπου. Κάποιοι τον είχαν δει πριν σε Λούτσα και Μεσοπόταμο.
Το σπίτι του; Η ρίζα ενός δέντρου κοντά στην παραλία της Αμμουδιάς όπου έχει στρώσει εκεί τα λίγα υπάρχοντά του και βρίσκει καταφύγιο κάθε βράδυ.
Συχνά κάτοικοι του χωριού έχουν προσφερθεί και του έχουν πάει ένα πιάτο φαγητό που τις περισσότερες φορές αρνείται να παραλάβει, όπως και τα ρούχα που του έχουν προσφέρει.

ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ

Η  Διαρκής Ιερά Σύνοδος στη χθεσινή συνεδρίασή της όρισε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ιγνάτιο Σωτηριάδη, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι π. Ιγνάτιος έχει διατελέσει και σε επιτελική θέση της εκκλησίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Agioritikovima 

Επετειακή εκδήλωση από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ηπείρου και των Ιωαννίνων, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, ώρα 21.00' στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

                                                             ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Μεγάλη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με το Λάκη Χαλκιά και την ορχήστρα του.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η πολυφωνική χορωδία Πατρών με παραδοσιακά τραγούδια υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Κόττορου.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων και πραγματοποιείται στα πλαίσια των καθιερωμένων εκδηλώσεων του Συλλόγου για την 28η Οκτωβρίου.
Η διανομή των εισιτηρίων θα ξεκινήσει 15 ημέρες πριν από την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 21:00 μμ ακριβώς.

Ο Αβραμόπουλος φωτογραφίζεται με όπλο και γυαλιά aviators και προκαλεί καταιγίδα σχολίων [εικόνα]

Και ξαφνικά, το facebook γέμισε από μια συγκεκριμένη φωτογραφία του υπουργού Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου, που φωτογραφίζεται κρατώντας ένα όπλο G3 του στρατού στα χέρια. Τα σχόλια δίνουν και παίρνουν.
Άκαμπτος, με τα πόδια ανοιχτά, μαύρο μπλέιζερ και γυαλιά ηλίου aviators ο υπουργός κρατά το όπλο με περηφάνια αλλά και ως ιδανικό αξεσουάρ ταιριαστό με το στυλ του. Τα σχόλια πολλά και όλα χιουμοριστικά. Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά:
•Ο Γκυ Ντεμπόρ, ο Ουμπέρτο Έκο κι ο Τζον Ράμπο σκίζουν τα διπλώματα.
•Τώρα πια μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι
•Ο Μίμης πήρε τ'όπλο του
•Ο Αβραμόπουλος με πολυβόλο είναι φτυστός ο Τόνι Μοντάνα πάντως.
•Πόσες ώρες για προετοιμασία πόζας έχει ξοδέψει ο Αβραμόπουλος σε καθρέφτες;"
•Κανένα Γioυπόρν. Ο Αβραμόπουλος με G3.
•O Aβραμόπουλος και το σημείο G
•ο αβραμόπουλος έχει διώξει τη γυναίκα του απ' το κρεβάτι για να κοιμηθεί με το G3A3
Πηγή:Xrimablog

Έρχεται το απουσιολόγιο για δασκάλους και καθηγητές

Σε “ατομικό δελτίο” θα καταγράφεται η ώρα άφιξης και αναχώρησης κάθε εκπαιδευτικού
- Αρμόδιος για την καθημερινή τήρηση του απουσιολόγιου θα είναι ο διευθυντής κάθε σχολείου
- Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή
- Ποιες αλλαγές προβλέπονται στην ίδια ρύθμισηΗ καθημερινή τήρηση “Βιβλίου Παρουσίας Προσωπικού” της δημόσιας εκπαίδευσης προβλέπεται με ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο Σύλλογος ΗπειρωτώνΗλιούποης με τηνευκαιρία του γιορτασμού του Έπους του 40΄ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα :"ΗΠΕΙΡΟΣ. Από την απελευθέρωση στο Αλβανικό Έπος"

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης, επ' ευκαιρία του 'Επους του 40, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013, ώρα 20΄00' παρουσιάζει την λαϊκή παράσταση "ΗΠΕΙΡΟΣ. Από την απελευθέρωση στο Αλβανικό Έπος",στο θέατρο του Δημαρχιακού μεγάρου Ηλιούπολης, Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Πρωτόπαπα. Μια εκδήλωση που πρέπει να την παρακολουθήσουν όλοι οι Ηλιουπολίτες και όλοι οι Ηπειρώτες... ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΠΟΣ Όλος ο κόσμος έλαμπε σαν μια νεροσταγόνα στα πόδια της Πίνδου ΚΑΙ ΞΑΦΝΟΥ Τα όρνια μοιράζονται ψηλά τις ψίχες του ουρανού. Τα κοράκια κάτι κράζανε τ' ανήσυχα στα κυκλογυρίσματά τους, και ψηλάθε ξαγνάντευαν γυπαετοί. Κάθε παλμός, ένας θάνατος καβάλα στον αέρα. Kάθε βροντή, ένας άντρας χαμογελώντας αντίκρυ. Στο θάνατο-και η μοίρα ό,τι θέλει ας πει ΗΠΕΙΡΟΣ Τόπος ιερός, εδώ όπου ξανασταυρώθηκε η Ελλάδα, Στην Ήπειρο όπου σκάφτηκαν τάφοι.