Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Δείτε πώς το κάπνισμα επηρεάζει το μεταβολισμό μας



Ένα από τα πράγματα που κάνουν τους ανθρώπους να διστάζουν να κόψουν το κάπνισμα είναι η πιθανή αύξηση του βάρους τους. Δυστυχώς συχνά έχουν δίκιο.
Οι καπνιστές μπορούν να τρώνε περισσότερο από τους μη καπνιστές και να ζυγίζουν λιγότερο. Οι στατιστικές μελέτες δείχνουν ότι οι καπνιστές τρώνε τουλάχιστον 350 θερμίδες την ημέρα περισσότερο από τους μη καπνιστές, ενώ στατιστικά ζυγίζουν λιγότερο.

Η σωστή διατροφή για ένα παιδί θέλει τον τρόπο της



Η διατροφή ενός παιδιού αποτελεί για πολλούς γονείς ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
Η άρνηση πολλές φορές να δοκιμάσει νέες γεύσεις ή να έχει τακτικά στη διατροφή του σημαντικές ομάδες τροφίμων, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, το ψάρι, έχει συχνά ως αποτέλεσμα να μην προσλαμβάνει όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται, καθώς επίσης και έντονο προβληματισμό από τη μεριά των γονέων.

Αλλάζει ο τρόπος που γίνονται μεταθέσεις-μετατάξεις-αποσπάσεις στο Δημόσιο -Πώς θα πραγματοποιούνται από το καλοκαίρι και μετά



Ανατροπές στον τρόπο των μεταθέσεων, των μετατάξεων και των αποσπάσεων στο Δημόσιο έρχονται από το καλοκαίρι, καθώς όλες αυτές οι διεργασίες θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.

Aγρια δολοφονία στο Μαλανδρίνο: Τρεις μαχαιριές δέχθηκε ο άτυχος υπάλληλος -Τι έγραφε το σημείωμα του δράστη



Νέα στοιχεία για την άγρια δολοφονία σωφρονιστικού υπαλλήλου στις φυλακές Μαλανδρίνου, το μεσημέρι της Δευτέρας, από βαρυποινίτη Αλβανό κακοποιό ήρθαν στο φως από τις ανακρίσεις που πραγματοποίησαν οι εισαγγελείς.

Στάση του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» στις ψηφοφορίες της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης

Η στάση της παράταξης στα θέματα της συνεδρίασης της Επιτροπής, η οποία περιείχε μόνο Προγραμματικές Συμβάσεις, ήταν θετική σε όλα τα θέματα, με την επιφύλαξη στο 8ο θέμα Η.Δ. («κατασκευή στεγάστρου στο παγοδρόμιο Μετσόβου προϋπολογισμού 64.000 €») ότι η θετική ψήφος δίνεται υπό την προϋπόθεση της διασφάλισης της δωρεάν πρόσβασης των πολιτών στο παγοδρόμιο, δεδομένου ότι υπάρχουν πληροφορίες για την εκμίσθωσή του σε ιδιώτη.

Σχετικά με το «φρέσκο» γάλα

Δεν έχει μείνει η παραμικρή αμφιβολία και στον τελευταίο κτηνοτρόφο, ότι τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του καρτέλ του γάλακτος είναι τα μόνα που η μνημονιακή συγκυβέρνηση υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια.
Η ρύθμιση που προωθείται για την αλλαγή του χαρακτηρισμού του φρέσκου γάλακτος, ύστερα από απαίτηση της Τρόικας και εισήγηση του ΟΟΣΑ, θα σημάνει την αρχή του τέλους της ελληνικής κτηνοτροφίας στην Ήπειρο και σε ολόκληρη την χώρα, σε μια περίοδο μάλιστα που νέοι άνθρωποι επενδύουν σε κτηνοτροφικές μονάδες και επιστρέφουν στην ύπαιθρο.

Σύναψη νέων προγραμματικών συμβάσεων για αποκαταστάσεις ζημιών- υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Αποφάσεις για τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με Δήμους και φορείς της Ηπείρου έλαβε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας στη σημερινή συνεδρίασή της.

Συμμετοχές σχολείων από όλη την Ήπειρο στο διαγωνισμό εξοικονόμησης ενέργειας

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013 και τον Άξονα Προτεραιότητας Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ηπείρου, υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου και συγκεκριμένα από το Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων και Έργων της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, το Τμήμα Προμηθειών και το Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, το έργο:
«ΜΕΙΩΝΩ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ» - ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΣΩ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Τσιπούρες σε ιδρύματα όλης της Ηπείρου, από δωρεά του Συλλόγου Ιχθυoκαλλιεργητών Λωρίδας Σαγιάδας

Τρεις χιλιάδες τσιπούρες παρέδωσε  στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου ο Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Λωρίδας Σαγιάδας- Θεσπρωτίας, προκειμένου να διανεμηθούν σε Κοινωνικά Ιδρύματα, με την ευκαιρία του  εορτασμού του Ευαγγελισμού.

Για την απώλεια του Αντρέα Μπότσιου

 Το «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» εκφράζει την βαθειά του θλίψη για τον θάνατο του κτηνοτρόφου αγωνιστή Αντρέα Μπότσιου, που ήταν πάντα παρών σε όλους τους αγώνες της περιοχής μας, για τα προβλήματα του κλάδου του και ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Περιοδεία Β. Γιολδάση στο μαρτυρικό Κομμένο και Λουτρότοπο

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Γιολδάσης και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, με τον συνδυασμό της Όλγας Γεροβασίλη, επισκέφθηκαν το Σάββατο 22/3/2014 το μαρτυρικό Κομμένο και τον Λουτρότοπο του Δήμου Ν.Σκουφά, Π.Ε. Άρτας.

Ψήφισμα προς τους πολίτες του κόσμου: ''Σώστε την πλαζ της ''Κυανής Ακτής'' Πρέβεζας. Συμμετέχετε και σεις στην ψηφοφορία


Γιατί είναι σημαντικό;
Διαμόρφωση χώρων Κυανής Ακτής – Παντοκράτορα του Δήμου Πρέβεζας
 Η πόλη της Πρέβεζας είναι προικισμένη με μια ακτογραμμή κόσμημα. Θα μπορούσε κανείς να πει, από τα ωραιότερα περιδέραια που μπορείς να συναντήσεις στον Ελλαδικό χώρο.

Με λαμπρότητα τιμήθηκε και στην Πρέβεζα η επέτειος της 25ης Μαρτίου

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και στην Πρέβεζα ο φετινός γιορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.
Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες ευνόησαν ώστε να βρεθεί  πολύ κόσμος στην παραλιακή οδό για να παρακολουθήσει την παρέλαση με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις  .

Η Ομοσπονδία Αποδήμων Μουργκάνας υποδέχθηκε την άνοιξη, με ένα τριήμερο εκδηλώσεων το τριήμερο 21 - 23 Μαρτίου

Ο Πολιτισμός, η Παράδοση, ο διάλογος και οι δράσεις για το αύριο των ακριτικών χωριών του ορεινού όγκου της Μουργκάνας, κυριάρχησαν στα δρώμενα της Ηπειρώτικης αποδημίας, το τριήμερο Παρασκευοσαββατοκύριακο  από 21 μέχρι 23 Μαρτίου 2014. 

Ο Α. Μπέζας εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα

Ο Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού και της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Οι 10 χρήσεις της πατάτας που δεν ξέρουμε!

Τι πραγματικά γνωρίζουμε για πατάτες! Εκτός από το γεγονός ότι είναι βασικό είδος διατροφής σχεδόν σε κάθε χώρα του κόσμου και περιέχουν μια σειρά από βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, οι πατάτες χρησιμοποιούνται για χιλιάδες χρόνια και σε άλλες… δραστηριότητες εκτός από το φαγητό. Αν και οι περισσότερες από αυτές τις χρήσεις μπορεί να ακούγονται ασυνήθιστες, είναι στην πράξη εξαιρετικά αποτελεσματικές.

Γερμανικές Αποζημιώσεις: ο λαός παίρνει την υπόθεση στα χέρια του!

                                                                         Του Αριστομένη Ι. Συγγελάκη        
                Μέλους της Σ.Ε. του Εθνικού                        Διεκδίκησης  των οφειλών                        της  Γερμανίας προς την Ελλάδα  
 «Ποιος εσύναξε αυτό το πλήθος, ποιος τους έδωσε το κουράγιο να αψηφήσουν τη γερμανική μπότα και μπροστά της να τραγουδήσουνε τον Εθνικό Ύμνο στην εθνεγερτήρια αυτή μέρα. Ποιος άλλος από τον ίδιο τον νεκρό Ποιητή και τον ζωντανό Ποιητή!». Άννα Σικελιανού, αναφερόμενη στην μεγαλειώδη λαϊκή συμμετοχή στην κηδεία του Κωστή Παλαμά και τον επικήδειο του Άγγελου Σικελιανού στις 28.2.1943.

6 ιατρικοί μύθοι καταρρίπτονται!

 Διάφορες κλασικές θεωρίες ότι τα αβγά αυξάνουν τη χοληστερίνη, ο πυρετός προκαλείται από το κρύο...
και άλλες παρόμοιες θεωρίες ανατρέπονται από νέες έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Τα αυγά αυξάνουν την χοληστερίνη
Μύθος είναι ότι τα αυγά αυξάνουν τη χοληστερίνη, ισχυρίζεται μία νέα αμερικανική έρευνα, επειδή τα αυγά περιέχουν σήμερα λιγότερη χοληστερόλη συγκριτικά με δέκα χρόνια πριν.