Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ένα από τα πιο πρωτότυπα εικονίσματα στην Ελλάδα...

Λίγο έξω από την Κόνιτσα, στην ανηφοριά με κατεύθυνση το Δίστρατο, βλέπει κανείς ένα από τα πιο πρωτότυπα εικονίσματα στην Ελλάδα. Σκαρφαλωμένο σ' ένα βραχάκι, μοιάζει με...κανονική εκκλησία σε μικρογραφία. Είναι, πραγματικά, πάρα πολύ αισθητικό και με την πρώτη κιόλας ματιά κεντρίζει το ενδιαφέρον. Δεν γνωρίζουμε πως στήθηκε εκεί, ωστόσο αποτελεί ένα ακόμη σημείο προσευχής...

Ολοταχώς προς μαζική στάση πληρωμών από τους πολίτες προς το κράτος

Η χώρα μας βρίσκεται υπό διάλυση και η παρανοϊκή κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει κάθε παρανοϊκό μέτρο, εκβιασμό και μέθοδο ώστε να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους... πολίτες. Μέχρι και η τροχαία μετατρέπεται σε φοροεισπράκτορα.
Μέσα σε 2 μήνες θα κριθούν όλα. Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές 2.500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν ληξιπρόθεσμες «οφειλές» και με τον νέο τοκογλυφικό μαφιόζικο νόμο αυτές θα προσαυξηθούνε με 30% (!)
Πλέον κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως έχουμε να κάνουμε με ανίκανους απατεώνες τυχοδιώκτες που επιβάλλεται να τους πάρει ο διάολος.

Χιόνια και τσουχτερό κρύο σε Ήπειρο και Μακεδονία

Στα λευκά έχουν ντυθεί αρκετές περιοχές της Ηπείρου και της Κεντρικής, καθώς και περιοχές του δήμου Πύλης και της Καλαμπάκας στα Τρίκαλα.
 Γέμισαν με χιόνια τα χιονοδρομικά κέντρα.
Πυκνό χιόνι πέφτει από τα ξημερώματα στην Ήπειρο, σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων.
Τα μηχανήματα αποχιονισμού έχουν βγει στους επαρχιακούς δρόμους, ενώ ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ηπείρου, σε συνεργασία με τους δήμους Τζουμέρκων, Μετσόβου, Ζαγορίου, Κόνιτσας και Πωγωνίου, βρίσκεται σε ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα από την έντονη χιονόπτωση.
Τα αυτοκίνητα που κινούνται στο ορεινό και ημιορεινό επαρχιακό δίκτυο, πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

"ΤΑΓΚΟ ΜΠΟΥΡΚΕΡ" ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ


Δίκτυο Κοινωνικών Δομών- Γραφείο Διαμεσολάβησης

Με πρωτοβουλία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Κοινωνικών Φορέων με σκοπό την δικτύωσή τους.
Στην πρόσκληση αυτή ανταποκρίθηκαν εικοσιτέσσερις από τους τριάντα φορείς που προσκλήθηκαν.
Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν οι  παρακάτω.:
1.       Αστική  μη Κερδοσκοπική Εταιρεία  «Η  Μέριμνα»
2.       Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου « Ε.Ψ.Ε.Π.»

Για την ιδιωτικοποίηση του διαχειριστή των δικτύων ενέργειας του ΑΔΜΗΕ

Καμία κοινοτική οδηγία ή ακόμη και μνημονιακή υποχρέωση της χώρας δεν επιβάλλει την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και την απώλεια της πλειοψηφίας του δημοσίου, άρα και της δυνατότητας από μέρους του για τον προγραμματισμό και τον ελέγχο στα θέματα της διαχείρισης των δικτύων ενέργειας.   
Η χώρα, με το Σχέδιο Νόμου που εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια, θα χάσει το δημόσιο έλεγχο στα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας, τα οποία είναι μείζονος στρατηγικής σημασίας και ταυτίζονται με την εθνική της κυριαρχία.

«Επιστολή ΕΣΕΕ προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για εκπροσώπηση των μικρομεσαίων στις ευρωεκλογές»

Η ΕΣΕΕ με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου απέστειλε επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς, σχετικά με το «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» των ελλήνων μικρομεσαίων στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Ο εμπορικός κόσμος ζητά από τα πολιτικά κόμματα να συμπεριλάβουν εκπρόσωπους της αγοράς στους συνδυασμούς τους, ενώ ενημερώνει ότι σε αντίθετη περίπτωση η αντίδραση των μικρομεσαίων θα είναι η διεκδίκηση του δικαιώματος της ευρωπαϊκής τους εκπροσώπησης, διαμέσου των προβλεπόμενων ευρωπαϊκών διαδικασιών.

«Μια τεράστια έκρηξη» στο Politheatro


«Μια τεράστια έκρηξη»
του Βασίλη Μαυρογεωργίου
Το Politheatro παρουσιάζει μια σύγχρονη κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό, άφθονο γέλιο και πολλές εκπλήξεις!
Όλα αυτά ... στο έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου
«Μια τεράστια έκρηξη»
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και ώρα 9.15’μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος ο ήρωας μας ο Γιώργος προσπαθεί να σώσει τον κόσμο, να γίνει ιδανικός εραστής, ζωγράφος και ροκ σταρ προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα με τους καλλιτέχνες που συνεχώς τον διώχνουν, τις γυναίκες που τον φτύνουν και τον ίδιο τον θάνατο που τον ξεγελά !

Σύμφωνη γνώμη Ε.Δ.Α./Περιφέρειας Ηπείρου για τα σχέδια σύμβασης πέντε έργων του ΕΣΠΑ

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης των έργων:
Ø "Κατασκευή Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)" (υπό προϋποθέσεις), προϋπολογισμού 2.760.981 ευρώ (Φορέας υλοποίησης: Περιφέρεια Ηπείρου)

Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30μ.μ.  ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Αιμοδοτικός  Σύλλογος  Κουσελιού διοργανώνει εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης  πίτας του, στην αίθουσα  Συνελεύσεων του Κοινοτικού Καταστήματος  Κουτσελιού  της ΔΕ. Παμβώτιδας.
 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει απονομή  τιμητικών  επαίνων στους εθελοντές αιμοδότες τους  γεννηθέντες από το 1966εως το 1975 και σ’ αυτούς που αιμοδότησαν για πρώτη φορά.
 Καλούνται οι κάτοικοι  του Τ. Δ. Κουτσελιού να τιμήσουν  με την παρουσία τους την εκδήλωση του Συλλόγου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ  ΔΡΟΣΟΣ


Δυό γυναίκες Ρομά μπήκαν σε σπίτι κι έκλεψαν54χρονη

Χθες στις 10.15 στην Άρτα, συνελήφθησαν (2) ημεδαπές (roma), ενώ αναζητούνται (6) άγνωστοι συνεργοί τους, γιατί εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας 54χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Ενεργείται προανάκριση.

‘Από τη Γη στη Σελήνη’ στο Politheatro

Το Politheatro φιλοξενεί την  πρώτη Ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους
‘Από τη Γη στη Σελήνη’
σε σκηνοθεσία του Άγγελου Σπάρταλη, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ιουλίου Βερν (Jules Verne, "De la Terre à la Lune", 1865). Η ταινία θα προβάλλεται στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος κάθε Δευτέρα και Τρίτη για όλο το μήνα Φεβρουάριο 
(3-4/2, 10-11/2 ,17-18/2 ,24-25/2) και ώρα 9.30μμ.
‘Δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς από εσάς που να μη κοίταξε ποτέ στη ζωή του τη σελήνη!
Μα ναι, μη σας φαίνεται παράξενο που σας μιλώ για το φεγγάρι!’

Δράσεις προβολής Ελληνικών Γεωπάρκων για το 2014

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 στα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, συνάντηση του Εθνικού Φόρουμ των Ελληνικών Γεωπάρκων με κύριο αντικείμενο την καλύτερη προβολή των γεωπάρκων και την αξιοποίηση της ευκαιρίας της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στα γεωπάρκα και τις ευρωπαϊκές δομές.