Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ:
«ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ»
 Η Πράξη «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 7: «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ 1: «ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3: «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»  ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ  ΕΩΣ 14.02.2014 ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ των ωφελουμένων της ανωτέρω Πράξης που υλοποιείται στους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας και Δωδώνης.

Πρόταση Περιφερειάρχη Ηπείρου για τη διακίνηση του αγελαδινού γάλακτος στην ελληνική αγορά

Πρόταση προς τους αρμόδιους υπουργούς, με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με σκοπό, όπως είπε σε σημερινές του δηλώσεις, να προστατευτεί η ποιότητα και η τοπική παραγωγή.
Συγκεκριμένα προτείνεται να εξεταστεί η δυνατότητα καθιέρωσης ενός νέου τύπου γάλακτος, της "Ημέρας", του οποίου η διάρκεια ζωής θα είναι μικρή. Με τον τρόπο αυτό στην αγορά θα διακινούνται τρεις κατηγορίες: γάλα ημέρας (διάρκειας 2-3 ημερών) γάλα φρέσκο (διάρκειας περισσότερων ημερών, βάσει σχετικής νομοθεσίας), και γάλα μακράς διάρκειας.

Συναντήσεις της ΕΝ.Π.Ε. για τα προγράμματα της νέας Προγραμματικής Περιόδου

Άμεσες ενέργειες και συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς για τη διεκδίκηση πόρων από τα προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, προωθούν οι 13 Περιφερειάρχες.
Σε σημερινές δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης σημείωσε πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΝ.Π.Ε., επαναβεβαιώθηκε εκ νέου το αίτημα των Περιφερειαρχών, ώστε το 1/3 του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης να δοθεί στις Περιφέρειες για συγκεκριμένες δράσεις, όπως για Νέους Αγρότες, σχέδια βελτίωσης, μικρά αρδευτικά έργα, αναδασμούς κ.α.

Δήλωση Α. Καχριμάνη για τη σύνδεση του Ε-65 με την Εγνατία οδό

 Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοΐδη για τον οδικό άξονα, επανέλαβε το αίτημα για την σύνδεση του αυτοκινητόδρομου Ε-65 με την Εγνατία Οδό, 
"Καταλαβαίνω - τόνισε- τις δυσκολίες στην επανεκκίνηση των νέων αυτοκινητόδρομων.
Παρατηρείτε ότι εδώ στην περιοχή μας δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη εργασίες.
Νομίζω πως η υλοποίηση της σύνδεσης του Ε-65 με την Εγνατία Οδό είναι περισσότερο οικονομικό πρόβλημα.

Οι top τροφές που μας χορταίνουν στο... λεπτό!

Διαφωνείτε ότι οι σκληρές δίαιτες που μας προκαλούν έντονα το αίσθημα της πείνας, είναι μακροπρόθεσμα καταδικασμένες να αποτύχουν, ακόμη και αν έχουμε ξεκινήσει με τις καλύτερες των προθέσεων;...
Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το μυστικό για μία επιτυχημένη απόπειρα απώλειας κιλών είναι ο κορεσμός.
Ο συγκεκριμένος δείκτης καθορίζει την «ικανότητα» συγκεκριμένων τροφίμων να μας χορταίνουν.
Έτσι, όσο μεγαλύτερος είναι αυτός ο δείκτης, τόσο πιο κατάλληλη είναι μία τροφή για να την εντάξετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα!

Η μεγάλη απάτη με τις αναπάντητες κλήσεις -Σε ποια τηλεφωνήματα δεν πρέπει να απαντάμε [λίστα]

Επιτήδειοι και απατεώνες έχουν βρει ένα νέο τρόπο για να βγάζουν χρήματα σε βάρος των χρηστών κινητών τηλεφώνων, χρεώνοντας τους με μεγάλα ποσά χωρίς καν να το καταλαβαίνουν οι τελευταίοι. Τους τελευταίους μήνες ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας έχει δεχθεί αναπάντητες κλήσεις ή κάποιο SMS από κάποιον άγνωστο αριθμό του εξωτερικού και μάλιστα νυχτερινές ώρες, ώστε να περιορίζεται η πιθανότητα να απαντηθούν οι κλήσεις.

Τεχνική για να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες σκέψεις

Ιδού, λοιπόν, μια τεχνική που θα σας βοηθήσει ν’ απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες σκέψεις.
* Αναπνεύστε βαθιά και ελεύθερα. Καθώς εισπνέετε, με τη φαντασία σας σπρώξτε όλες αυτές τις ανεπιθύμητες σκέψεις μέσα σε μια πυκνή μπάλα, ένα θύλακο. Μπορεί να είναι μαύρη ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Αν δεν καταφέρετε να τα βάλετε όλα μέσα με μια εισπνοή, συνεχίστε να εισπνέετε σαν να φουσκώνετε ένα μπαλόνι.
 Μπορείτε να φανταστείτε την μπάλα αυτή της πυκνής ενέργειας οπουδήποτε στο σώμα σας: στο στομάχι σας, στην καρδιά σας ή στο λαιμό σας.
 Όταν δημιουργήσετε αυτόν το θύλακο, εκπνεύστε απότομα: είναι σαν ένα γερό φτέρνισμα ή σαν να φυσάτε τη μύτη σας. Βγάλτε δυνατά τον ανεπιθύμητο αυτόν θύλακο από το σώμα σας, καθώς εκπνέετε και φανταστείτε ότι μετακινείται προς τα επάνω και μέσα από την κορυφή του κεφαλιού σας, μέχρις ότου το σπρώξετε έξω στο περιβάλλον.
* Αν αισθάνεστε ότι δεν καταφέρατε ν’ απαλλαγείτε απ’ όλα όσα θέλετε, πάρτε μια κανονική εισπνοή και στη συνέχεια εκπνεύστε ξανά υπό πίεση με μια ρυθμική ανάσα σαν τρόμπα. Συνεχίστε μέχρι να μην αισθάνεστε πλέον αυτές τις δυσάρεστες αισθήσεις που σίγουρα έχουν μείνει στο σώμα σας.
* Φανταστείτε τώρα ότι ο θύλακος με τη μορφή μπάλας που εκπνεύσατε, υπερίπταται ένα με δύο μέτρα πάνω από το κεφάλι σας. Πάρτε μια κανονική εισπνοή και εκπνεύστε πολύ μα πολύ αργά. Αρχίστε τώρα να εισπνέετε και πάλι με έντονο ρυθμό τρόμπας, σαν να βομβαρδίζετε την μπάλα με την αναπνοή σας, μέχρι να τη διαλύσετε και μόνο με τη δύναμη της αναπνοής σας. Συνεχίστε το βομβαρδισμό μέχρι στη φαντασία σας να δείτε την μπάλα να γίνεται σχεδόν πυροτέχνημα, να εκρήγνυται και να σπάει δημιουργώντας πολλά λαμπερά φλας. Τα φλας αυτά είναι φωτεινά, καθαρά, όμορφα πολύχρωμα αιωρήματα – αφήστε τα να φύγουν.
Πηγή

Yahoo Ειδήσεις

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά και η μέρα 24 ώρες;

Μια ιστορία που μάλλον δεν ξέρετε..
Χάρη σε αρχαίους πολιτισμούς αντιλαμβανόμαστε σήμερα το χρόνο Το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα αρίθμησης στον κόσμο σήμερα είναι το δεκαδικό (με βάση το 10). Το σύστημα αυτό κατά πάσα πιθανότητα προήλθε από το γεγονός ότι ήταν πιο εύκολο στους ανθρώπους να μετράνε μέχρι το δέκα, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους.
Οι πρώτοι πολιτισμοί που «χώρισαν» την ημέρα σε μικρότερα κομμάτια, ωστόσο, χρησιμοποιούσαν διαφορετικά αριθμητικά συστήματα, είτε με βάση το 12 είτε με τη βάση το 60.

Ροχαλίζεις; πιες μια γουλιά λάδι!

Το ροχαλητό είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα, που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα – τόσο υγείας όσο και… συναισθηματικά. Αν υποφέρεις κι εσύ, υπάρχει ένας φυσικός τρόπος να το μειώσεις ή ακόμα και να το εξαλείψεις (εφόσον η αιτία που το προκαλεί δεν είναι σοβαρή):
Δοκίμασε λοιπόν λίγο πριν πέσεις για ύπνο να πεις μια γουλιά ελαιόλαδο.

Συνελήφθη 29χρονος Αλβανός στην Κακαβιά, αναζητούμενος για ληστεία και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, σήμερα (29-01-2014) τα ξημερώματα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του  Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος  Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να  εξέλθει από τη χώρα μέσω του μεθοριακού σταθμού Κακαβιάς.

Με πρόταση και όραμα Ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης παρουσιάστηκε στην Συνάντηση της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» του Δήμου Ζίτσας

 «Η κοινωνία ζητά, ο πολιτικός οραματίζεται, ο επιστήμονας εξειδικεύει και ο τεχνοκράτης εκτελεί». Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, η παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» του Δήμου Ζίτσας πραγματοποίησε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου την 4η Συνάντησή της για την Ανάπτυξη του τόπου, στοχεύοντας στη διαμόρφωση ενός διαφορετικού μοντέλου πολιτικής δράσης.

Πετυχημένη πολιτική εκδήλωση στη Γαβριά της Όλγας Γεροβασίλη

Επιτυχία σημείωσε η πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε, την Κυριακή 26/1 στη Γαβριά, η Οργάνωση Μελών (Ο.Μ.) Αμβρακικού-Κωστακιών του ΣΥΡΙΖΑ με τη βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη,  με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση, καθώς και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής.

Ανάδοχοι για τέσσερα νέα έργα του Δήμου

Ανάδοχοι αναδείχθηκαν για τέσσερα νέα έργα του Δήμου Ιωαννιτών, η ολοκλήρωση των οποίων θα επιλύσει προβλήματα της καθημερινότητας και θα αναβαθμίσει τις υποδομές.
Τα έργα τα οποία δημοπρατήθηκαν, έχουν ανάδοχο και περνούν στη φάση της κατασκευής είναι τα ακόλουθα:
-         Συντήρηση υποδομών της Δημοτικής Ενότητας Νήσου, με προϋπολογισμό τριάντα χιλιάδων ευρώ.
-         Αποκατάσταση οδού προς την Αγία Παρασκευή, στο Πέραμα, με προϋπολογισμό τριάντα χιλιάδων ευρώ.
-         Κατασκευαστικές παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Ανατολής με προϋπολογισμό 380 χιλιάδες ευρώ.
-         Eπισκευή και Συντήρηση σχολικών κτιρίων έτους 2013-2014, με προϋπολογισμό 261 χιλιάδων ευρώ.


Στα Γιάννινα το 2014 το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκί +35

Ο Όμιλος Θαλασσίου Σκι Παμβώτις είναι στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει, ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επέλεξε τα Ιωάννινα για τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος +35 του 2014.
Σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί από τον Όμιλο Θαλασσίου Σκι Παμβώτις αμέσως μετά την άκρως πετυχημένη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών Γυναικών του 2013.

Οι «Χαμένες Ψευδαισθήσεις» σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα στην Πρέβεζα

Ο Δήμος Πρέβεζας, το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας", το Θέατρο Μπολσόι και η εταιρεία Pathe Live συνεχίζοντας την συνεργασία τους παρουσιάζουν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα τις «Χαμένες Ψευδαισθήσεις» .
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η παράσταση, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, ανέβηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο στη σκηνή της ιστορικής Grand Opera και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και αποδοχή από το κοινό με παρατεταμένο χειροκρότημα που «ξάφνιασε» ευχάριστα τους χορευτές αλλά και τους διοργανωτές της περιοδείας.

Επισκέψεις και συναντήσει​ς Παν. Κουρουμπλή​ και Ολ.Γεροβασίλη στην Άρτα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 στην Άρτα το πρόγραμμα επισκέψεων και συναντήσεων με φορείς και συλλόγους στην Άρτα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Β΄ Αθηνών, Παναγιώτη Κουρουμπλή και της βουλευτού Άρτας, Όλγας Γεροβασίλη.
Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν στις 10:00 π.μ. τα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ στην Άρτα, όπου συναντήθηκαν με το διευθυντή, κ. Ιωάννη Σιντελέ και τους εργαζόμενους της μονάδας.