Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Πρώτη υπογραφή για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ



Υπεγράφη το Σάββατο (21/12) συμφωνία πώλησης του 66% των μετοχών της εταιρείας «Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε.» (ΔΕΣΦΑ) έναντι 400 εκατ. ευρώ, μεταξύ, αφενός, του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ και αφετέρου, της εταιρείας πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν SOCAR.

Ο κύκλος των χαμένων... βουλευτών



Δοκιμάζονται οι αντοχές της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η δύναμη της οποίας έχει περιοριστεί από τους 162 σε μόλις 153 βουλευτές
Ο κ. Βύρων Πολύδωρας ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα των βουλευτών από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν διαγραφεί σε περίπου 18 μήνες, δηλαδή από τις εκλογές του Ιουνίου μέχρι σήμερα.

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους ΑΝΕΛ η Μακρή



Την ανεξαρτητοποίηση της από τους Ανεξάρτητους 'Ελληνες ανακοίνωσε πριν από λίγο η βουλευτής Ραχήλ Μακρή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ποια είναι τα μέτρα του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής [λίστα]



Αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 2,5% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ



Μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία καταγράφει νέα δημοσκόπηση που δείχνει την αξιωματική αντιπολίτευση να προηγείται με 2,5 μονάδες έναντι της ΝΔ.

Με 152 «ναι» πέρασε ο φόρος ακινήτων- Καζάνι που βράζει η Βουλή



Υψηλοί τόνοι και μεγάλη ένταση επικράτησαν στη Βουλή και το Σάββατο κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων, ενώ οι αντιπαραθέσεις συνεχίζονται στη συζήτηση της Ολομέλειας για τους πλειστηριασμούς.

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά ελληνικά σπήλαια!

     Τα 12 πιο όμορφα σπήλαια της Ελλάδας...
                   

Σπήλαιο Περάματος


Βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, στο δρόμο για Μέτσοβο, στο ομώνυμο προάστιο Πέραμα, επάνω στο λόφο Γορίτσα. Τα πόδια του λούζει η λίμνη Παμβώτιδα Ιωαννίνων, που έγινε ξακουστή με το θρύλο της Κυρά-Φροσύνης και του Αλή Πασά. Είναι το πιο μεγάλο σε έκταση σπήλαιο στην Ελλάδα 14,8 στρέμματα και το 6ο σε μήκος διαδρόμων 1.700 μ. Ανακαλύφθηκε το 1940 και εξερευνήθηκε το 1953  από το ζεύγος Πετρόχειλου. Οι εσωτερικοί του χώροι φωτίζονται με τρόπο καλλιτεχνικό και ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει, περπατώντας σε διάδρομο μήκους 1.000 περίπου μέτρων, τις ιριδίζουσες ανταύγειες των σταλακτιτών και σταλαγμιτών με τα περίεργα σχήματα.