Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Οι οριστικοί πίνακες για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες των ωφελούμενων, επιλαχουσών καθώς και απορριπτέων γυναικών της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής».

Υπενθυμίζεται ότι, οι ωφελούμενες γυναίκες θα πρέπει να τις αναζητήσουν, στη δομή όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους μέχρι και τις 13/9/2013.

Τα προβλήματα της ΔΩΔΩΝΗ έθεσε στο Υπουργό Αγρ. Ανπάτυξης ο Περιφερειάρχης

Ζητήματα αγροτο-κτηνοτροφικού ενδιαφέροντος που απασχολούν την Ήπειρο συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, στο πλαίσιο παρουσίας του στα Ιωάννινα για την εκδήλωση των Καππαδοκιτών.
Ο Περιφερειάρχης έθεσε στον Αναπληρωτή Υπουργό θέματα που αφορούν στην αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, καθώς και στην αποκέντρωση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης.

Από τον Σεπτέμβρη του 2012 έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το Κέντρο Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας

Απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Μ. Γιαννακάκη, Β. Οικονόμου, Μ. Ρεπούση, Ν. Τσούκαλης και Ν. Φούντα με θέμα «Χωρίς ραντάρ ελέγχου πλόων πέντε λιμάνια της χώρας», ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, σημείωσε τα ακόλουθα:

«To Εθνικό Σύστημα Ελέγχου και Διαχείρισης της Θαλάσσιας Κυκλοφορίας Πλοίων (VTMIS), περιλαμβάνει επτά Κέντρα Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) τα οποία εγκαταστάθηκαν από το 2002 στις ακόλουθες περιοχές: Πειραιά, Πάτρα, Αντίρριο, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Λαύριο, Ραφήνα, τα οποία, με κατάλληλο εξοπλισμό και τηλεπικοινωνιακά μέσα, συλλέγουν, διαχειρίζονται, αξιολογούν και προωθούν πληροφορίες σχετικές με τη θαλάσσια κυκλοφορία.

Όταν ανασυστάθηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, διαπιστώθηκε ότι η συντήρηση είχε σταματήσει από τις αρχές του 2012 με αποτέλεσμα την οριακή λειτουργικότητα του συστήματος, ο δε ανάδοχος είχε προσφύγει κατά του δημοσίου διεκδικώντας αποζημίωση για παροχή υπηρεσιών από της λήξεως των συμβατικών του υποχρεώσεων, τον Ιούλιο του 2009.

Νέο απορριμματοφόρο στο Δήμο Σουλίου

 Μετά από πολλές προσπάθειες και αιτήματα από το 2012, το ‘Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών - ΕΠΠ’ εγκρίνει νέο απορριμματοφόρο όχημα με συμπιεστή απορριμμάτων στο Δήμο Σουλίου.
Ο Δήμος Σουλίου καταβάλει καθημερινές προσπάθειες για την αξιοποίηση και ανανέωση του στόλου των οχημάτων με στόχο να εξασφαλίσει την μέγιστη δυνατή απόδοση με παράλληλη αναβάθμιση και ταχύτητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους δημότες.