Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Συνεργασία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη με τον Καθηγητή Διαιτησίας Ποδοσφαίρου Περικλή Βασιλάκη

Την απόφασή του να συνεργαστεί με την παράταξη της "Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου", ανακοίνωσε  ο Καθηγητής Διαιτησίας Ποδοσφαίρου κ. Περικλής Βασιλάκης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Χειρονομία - Αντιεξουσιαστική Κίνηση:ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΤΟΛΗ

 Την Παρασκευή 14 Μαρτίου δικάζεται ο ολικός αρνητής στράτευσης Μιχάλης Τόλης στο στρατοδικείο του Ρουφ (Αθήνα). Έχει προηγηθεί η δημοσιοποίηση των λόγων άρνησης στράτευσής του με συλλογική δήλωση το Σεπτέμβρη του 2011 (μαζί με ακόμη τρεις αρνητές από Γιάννενα και Θεσσαλονίκη), ενώ ακολούθησαν η επιβολή διοικητικού προστίμου (ύψους 6.000 ευρώ) καθώς και η σύλληψή του με τη διαδικασία του αυτοφώρου στις 3 Ιουνίου του 2013.

Η Ν.Ε. Ιωαννίνων της ΔΗΜΑΡ χαιρετίζει την ολοκλήρωση των εσωτερικών διεργασιών στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ν.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η Ν.Ε. Ιωαννίνων της Δημοκρατικής Αριστεράς χαιρετίζει την ολοκλήρωση των εσωτερικών διεργασιών της Δημοτικής Παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα», η οποία με δημοκρατικές διαδικασίες ανέδειξε ως επικεφαλής αυτής το δημοτικό της σύμβουλο Θωμά Μπέγκα, στον οποίο εύχεται καλή επιτυχία στην προσπάθειά του για τη νίκη στις εκλογές του Μαϊου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Της Όλγας Γεροβασίλη σχετικά με την πιθανολογούμενη πώληση του φράγματος Πουρναρίου, Άρτας

Το νερό αποτελεί φυσικό πόρο, του οποίου η αξία και η σπουδαιότητα για όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας συνεχώς αυξάνει, ενώ η διαθεσιμότητα του δεν είναι πάντα εξασφαλισμένη.  Η διαχείριση του, συνεπώς, θα πρέπει να στοχεύει στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος με σκοπό την ορθολογική του χρήση.

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της ΔΑΚΕ ΠΕ στα Γιάννινα την Κυριακή 9 Μαρτίου

Η Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Κεντρική ΔΑΚΕ/ΠΕ συνδιοργανώνουν Περιφερειακή Συνδιάσκεψη στα Ιωάννινα με θέμα:
«Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σήμερα: Προκλήσεις – προβληματισμοί,
Θέσεις και στάση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.»
Η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί:
την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 στις 10:30 π.μ.,
στο ξενοδοχείο Grand Serai Hotel

ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΜΕ/ΠΕΠ»

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, ενημερώνει τους επενδυτές του προγράμματος «Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών» ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, απλοποιούνται οι διαδικασίες επαλήθευσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των επενδυτικών προτάσεων, προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίηση και να αυξηθεί η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων στο πλαίσιο του Προγράμματος. 

"1ο Αντάμωμα Ποντίων, Κρητικών, Μακεδόνων, Θρακιωτών, Βλάχων, Σαρακατσαναίων και Νησιωτών"



Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ» διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «1ο Αντάμωμα Ποντίων, Κρητικών, Μακεδόνων, Θρακιωτών, Βλάχων, Σαρακατσαναίων και Νησιωτών». Η παράσταση θα έχει σημείο αναφοράς τη μουσικοχορευτική παράδοση της χώρας μας και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής. Στόχος μας είναι η συγκεκριμένη εκδήλωση να αποτελέσει την πρώτη από σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που θα καθιερωθούν ως ετήσιος θεσμός.


Ανοιχτή επιστολή της ΠΣΕ με αφορμή το μνημόσυνο πεσόντων του μαρτυρικού χωριού Λιγκιάδων Ιωαννίνων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με την ευκαιρία της παρουσίας του αξιότιμου Κυρίου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του αντίστοιχου Προέδρου της Δημοκρατίας της Ομοσπονδίας της Γερμανίας στο μνημόσυνο προς τιμήν των πεσόντων του μαρτυρικού χωριού των Λιγκιάδων Ιωαννίνων, θεωρεί πρώτιστο καθήκον να τονίσει:

Οι αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις



Σε αναλυτική δήλωση οικονομικής και εισοδηματικής κατάστασης μετατρέπεται η φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
Οι φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν όχι απλώς να αναγράψουν όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα και τα έσοδα που απέκτησαν κατά το προηγούμενο έτος, αλλά και να τα παρουσιάσουν αναλυτικά κατά κατηγορία.

Βγήκε η λυπητερή: Πόσα δώσαμε σε οίκους αξιολόγησης από το 2009 μέχρι σήμερα



Το έγγραφο υπογράφεται από τον Γενικό Διευθυντή του ΟΔΔΗΧ Στυλιανό Παπαδόπουλο ο οποίος σπεύδει να επισημάνει ότι "στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας που γίνεται την τελευταία περίοδο για την εδραίωση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας, το υπουργείο Οικονομικών έχει προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις των δαπανών για τη συνεργασία με τους οίκους αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας" και ότι οι μειώσεις αυτές κυμαίνονται σε σχέση με το 2010, μεταξύ 48% και 82%.