Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Διακοπή κυκλοφορίας στην επ. οδό κόμβο Αμφιθέας- Αγ. Μαρίνα- Επ. Οδό Ιωαννίνων- Κοζάνης

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 19 Μαρτίου και μέχρι ολοκλήρωσης των εργασιών, η επαρχιακή οδός 1α Κόμβος Αμφιθέας - Αγία Μαρίνα- Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κοζάνης (από Χ.Θ. 0+000 έως 6+500), θα παραμείνει κλειστή για τα οχήματα.

Σύλληψη Αλβανού για κλοπή ξυλείας

 Συνελήφθη χθες (18-03-2014) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 35χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή ξυλείας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, βρέθηκαν στο πορτ παγκάζ (400) κιλά ξυλείας ελιάς, τα οποία είχε αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από χωράφι ιδιοκτησίας ημεδαπού στην Νικόπολη Πρέβεζας.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.


Προ των πυλών η βιομετρική κάρτα



Προ των πυλών βρίσκεται η «βιομετρική κάρτα» η οποία εκτιμάται ότι θα είναι το διαβατήριο του μέλλοντος αφού δεν θα καταγράφει μόνο τα συνηθισμένα στοιχεία που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά τα οποία είναι δύσκολο να αλλοιωθούν .

Συνελήφθησαν τρεις νεαροί στην Ηγουμενίτσα, για συναλλαγή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες (18-03-2014) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τρεις ημεδαποί, δύο 18χρονοι και ένας 17χρονος, για μεταξύ τους συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ο ένας 18χρονος προμήθευσε τους άλλους δύο με ποσότητα κάνναβης, βάρους (1,3) γραμμαρίων, έναντι του χρηματικού ποσού των (10) ευρώ.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.


Σύλληψη 33χρονου για κατοχή ηρωίνης

Συνελήφθη σήμερα (19-03-2014) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 33χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή «βράχου», βάρους (28,5) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.


Δήλωση προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα

«Ανακούφιση και εκκρεμότητες για την αγορά η συμφωνία με την τρόικα»
Μια δύσκολη συμφωνία μετά από πολύμηνη διαπραγμάτευση μπορεί να «κλείδωσε» με την τρόικα, αλλά κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που οδήγησε τελικά σε αυτή, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις επώδυνες θυσίες του ελληνικού λαού.

Ποια επιδόματα ιδιωτικών υπαλλήλων κόβονται επειδή μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές



Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα ισχύσει από τo δεύτερο εξάμηνο του 2014, μπορεί να επιφέρει οριακή αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά θα προκαλέσει και την κατάργηση κάποιων επιδομάτων.

“Κι αηδόνι γίνεται ο ταμπουράς…” Τρίτη 25 Μαρτίου, στις 19:00 Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας


 Η "ΕΛΛΟΠΙΑ" Εταιρεία Πολιτισμού σας καλεί σε ένα γενναιόδωρο μουσικό οδοιπορικό στην Επανάσταση του 1821 μέσα από δημοτικά ιστορικά τραγούδια, αφηγήσεις και κείμενα.
Πολύτιμοι συνοδοιπόροι η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας ''ΣΠΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ'' υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Ζάμπα και η Παιδική Χορωδία Αγίου Βησσαρίωνος Φιλιππιάδος υπό την διεύθυνση του Νεκταρίου Θάνου.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχάλης Ζάμπας.

SOS μέχρι το Πάσχα για τον ιό της γρίπης



Μέχρι το Πάσχα θα κυκλοφορεί ο ιός της γρίπης στη χώρα. Το κύμα της εποχικής γρίπης παραμένει υψηλό, προκαλώντας θανάτους και στέλνοντας ασθενείς με βαριές επιπλοκές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Φρέσκο και νωπό γάλα έως 11 ημέρες και ψωμί με το ζύγι "κερνάει" η συμφωνία με την Τρόικα



Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά, βάσει της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.

Μείωση φορολογικών προστίμων κατά 80% - Αύξηση του ακατάσχετου μισθού και συντάξεων



Τη μείωση των φορολογικών προστίμων κατά 80% για μη έκδοση αποδείξεων και εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων, την αύξηση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων στα 1.500 ευρώ, την αποσύνδεση της υποβολής δήλωσης ΦΠΑ από την πληρωμή του φόρου προωθεί το υπουργείο Οικονομικών μετά το «πράσινο» φως που έλαβε από την Τρόικα.

Θέλετε να ζήσετε πάνω από τα 100; Επτά πράγματα που πρέπει να κάνετε από τα 40 για μακροζωία



Πρόληψη, σωστή διατροφή και σωματική άσκηση. Αυτές είναι μερικές από τις συμβουλές που «φωνάζουν» εδώ και χρόνια οι ειδικοί. Ειδικότερα, όταν είστε στην ηλικία των 40. Αν θεωρείτε σε αυτή την ηλικία πως τα γηρατειά είναι μακριά, φυσικά, έχετε δίκιο. Μπορείτε όμως από αυτή την ηλικία να αποκτήσετε επτά μικρές συνήθειες που θα σας «υποσχεθούν» μακροζωία.

Η Ομοσπονδία Αποδήμων Μουργκάνας υποδέχεται την Άνοιξη με ένα τριήμερο (Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 - Κυριακή 23 Μαρτίου) εκδηλώσεων, στις αίθουσες της, Γερανίου 44, 5ος όροφος, Ομόνοια


ΔΗΛΩΣΗ Λίτσας Κιτσαντά, υποψήφιας δημάρχου Αρταίων με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓ


                                               ΔΗΛΩΣΗ
Αποτελεί για μένα εξαιρετική τιμή και μεγάλη ευθύνη να μπω επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ». Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον Ηλία Καραμπίκα, με τον οποίο έχουμε δώσει από κοινού μεγάλους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στην περιοχή μας.
Η εποχή όμως, τα καλέσματά της, οι απαιτήσεις της, οι ανάγκες της κοινωνίας και το πώς εμείς πρέπει να τις εκφράσουμε, αποτέλεσαν τις βασικές μου σκέψεις και αποδέχθηκα αμέσως την πρόταση της Δημοτικής Αλλαγής, να τεθώ επικεφαλής της.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Αποφάσεις για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, βελτιώσεις -  αποκαταστάσεις του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου,  συντήρηση θρησκευτικών μνημείων και για την προστασία της ελαιοπαραγωγής, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ,  έλαβε μεταξύ άλλων στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.