Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Και... τυπικά οι 13 υποψήφιοι Περιφερειάρχες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκαν, πριν λίγη ώρα, από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι προτάσεις του... Προέδρου του Κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, για τους υποψηφίους Περιφερειάρχες και τον Δήμο Αθηναίων, ενώ έντονες διαφωνίες εξέφρασε η "Αριστερή Πλατφόρμα" στην υποψηφιότητα του κ. Οδυσσέα Βουδούρη, στην Πελοπόννησο.
Πριν την τελική ψηφοφορία προηγήθηκε άλλη - διαδικαστική ψηφοφορία - που είχε ζητήσει η "Αριστερή Πλατφόρμα" και προέβλεπε 13 ψηφοφορίες, δηλαδή κάθε υποψηφιότητα να εξεταστεί ξεχωριστά.

Το πιο ακριβό μέλι στον κόσμο κοστίζει όσο ένα μικρό… αυτοκίνητο!

5.000 Ευρώ ανά κιλό, το μέλι Elvish από την Τουρκία είναι το πιο ακριβό στον κόσμο, καθώς εξάγεται από μια σπηλιά σε βάθος 1.800 μέτρων στην κοιλάδα Artvin στη βορειοανατολική Τουρκία...
Σύμφωνα με την μια μελισσοκόμο της περιοχής το εν λόγω μέλι είναι τόσο ακριβό εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στη σπηλιά, που κάνουν το μέλι θρεπτικότερο και νοστιμότερο.

«Το μέλι είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία ενώ η συλλογή του δεν είναι και η ευκολότερη. Επιπλέον η παραγωγή είναι μικρή και υπάρχουν συγκεκριμένοι πελάτες που το αγοράζουν», λέει η ίδια. Το μέλι πωλείται σε βαζάκια των 170 και 250 γραμμαρίων, κυρίως ως φάρμακο.

Πηγή:tromaktiko

Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Συνελήφθη χθες (31-01-2014) το πρωί στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,  ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μπαγκλαντές διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ηλεκτροδοτούσε παράνομα παράπηγμα στο οποίο διέμενε. 
Η παράνομη ηλεκτροδότηση διακόπηκε.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.



Συνελήφθη 22χρονος Αλβανός, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές στην περιοχή της Θεσπρωτίας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος  άλλων δύο (2) αλλοδαπών, συνεργών του για  διακεκριμένες κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα
Συνελήφθη χθες (01-02-2014) τα ξημερώματα στον Παλαμπά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας,  22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, μέλος εγκληματικής ομάδας διάπραξης κλοπών στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

Αλβανός συνελήφθη για κλοπή Ι.Χ.Φ. κοντά στη μεθόριο

Την 1-2-2014/06.00 στην Ε.Ο. Μαυρονερίου – Παλαμπά  Θεσπρωτίας, εντοπίσθηκε να κινείται Ι.Χ.Φ. αυτ-το με κατεύθυνση προς Παλαμπά, στο οποίο επέβαιναν (3) άγνωστοι, οι οποίοι σε απόσταση (50) μέτρων από την Ε.Α. μεθόριο εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Σύλληψη 44χρονου φυγόποινου

Συνελήφθη χθες (31-01-2014) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας,  ένας 44χρονος ημεδαπός,   διότι  σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με την οποία έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης (22) ετών καθώς και σε χρηματική ποινή (70.000) ευρώ, για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών κατά συρροή και κατ΄ επάγγελμα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.



Κάηκε σπίτι στη Μ.Γότιστα

 Την 1-2-2014/09.15 στη Μικρή Γότιστα Ιωαννίνων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε οικία ιδιοκτησίας 70χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. H πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Π.Υ., η οποία επελήφθη προανακρίσεως.

Βγάζουν τους ετεροδημότες εκτός εκλογών!!!



Tην κατάργηση της δυνατότητας των ετεροδημοτών να ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα στον τόπο διαμονής τους για τις ευρωεκλογές θα εισηγηθεί το υπουργείο Εσωτερικών στη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει εντός της εβδομάδας για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών με τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

«Έπρεπε να μπείτε στο ευρώ τρία χρόνια αργότερα»



Χάρη στις πεποιθήσεις του, τις δεσμεύσεις και το όραμά του για την Ευρωπαϊκή Ένωση, απέκτησε το παρωνύμιο «πατέρας της Ευρώπης». Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ (1985-1994) δήλωσε το 2011 ότι η Ευρώπη και το ευρώ βρίσκονταν «στο χείλος του γκρεμού». Σήμερα ο Ντελόρ μιλάει στην «Kαθημερινή» ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα για το συνέδριο που διοργανώνουν η εφημερίδα και το Le Nouvel Observateur, με τίτλο «Τολμήστε τη Δημοκρατία», στις 6 και 7 Φεβρουαρίου.

ΕΕΑΕ - Νομοθετικά κενά στις ρυθμίσεις για την προπληρωμή των ασφαλίστρων



Η σύγχυση σε Διαμεσολαβητές και καταναλωτικό κοινό παραμένει ακέραια
Ερωτήματα προς την Τράπεζα της Ελλάδος θα υποβάλει η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος σχετικά με την εφαρμογή των κανονιστικών διατάξεων για την προπληρωμή των ασφαλίστρων.

Περικοπές στις συντάξεις του ΟΑΕΕ εξετάζει η κυβέρνηση - Στόχος να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα των 500 εκατ. για το 2014



Περικοπές συντάξεων και φόρους μελετά η κυβέρνηση να εφαρμόσει στον ΟΑΕΕ για να αντιμετωπίσει το έλλειμμα άνω των 500.000.000 ευρώ που πρόκειται να δημιουργηθεί το 2014.

Bild - Πληρώνουμε για τους φαλιρισμένους Έλληνες - Η Ελλάδα πρέπει να διασωθεί μόνη της, σύμφωνα με τη Bundesbank



Να διασωθεί μόνη της ζητά από την Ελλάδα η γερμανική κεντρική τράπεζα, Bundesbank, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild Zeitung, προτείνοντας μία άπαξ εισφορά περιουσίας για τους πολίτες των υπό κρίση χωρών.

"Χαμένοι στη μετάφραση" εκατομμύρια φορολογούμενοι. Με λεξικό η ερμηνεία των φορολογικών νομοσχεδίων



Χαμένοι στη μετάφραση εφοριακοί, λογιστές και φορολογούμενοι που προσπαθούν, ματαίως, να ερμηνεύσουν τις διατάξεις των τελευταίων φορολογικών νόμων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα απίστευτο φορολογικό αλαλούμ.

Ο Ελληνας «Ιντιάνα Τζόουνς» ξαναχτυπά -Ψάχνει σεντούκια με χρυσό στα Τρίκαλα



Εχει γίνει γνωστός ως ο Ελληνας «Ιντιάνα Τζόουνς». Με την ομάδα του επιδόθηκε για τρία στο κυνήγι του θησαυρού αναζητώντας την «τράπεζα» του Αλή Πασά στη Βασιλική Καλαμπάκας. Δεν τον βρήκε, αλλά δεν το βάζει κάτω. Ο Ευάγγελος Δήμας είναι έτοιμος να ξαναχτυπήσει.

Η νέα λύση στο αδυνάτισμα: Μαγικό χάπι που «φουσκώνει» στο στομάχι και κόβει την όρεξη



«Μαγικό» χάπι που βάζει φρένο στην ανεξέλεγκτη κατανάλωση τροφής, έρχεται να δώσει λύση στην παχυσαρκία των Βρετανών. Το χάπι-μπαλόνι «φουσκώνει» γεμίζοντας το στομάχι και κόβει την όρεξη στον χρήστη, ενώ σύμφωνα με τους ερευνητές, οι παρενέργειες του είναι από ελάχιστες έως μηδενικές.