Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Σήμερα στις 3μ.μ. η κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτου Ιωαννίνων

Προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ο οποίος βρίσκεται από χθες το βράδυ στα Γιάννινα και τέλεσε τρισάγιο στον εκδημήσαντα ιεράρχη.

Πλήθος κόσμου πέρασε τις προηγούμενες ημέρες από τον Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων όπου είχε εκτεθεί για λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του μακαριστού μητροπολίτη Ιωαννίνων κυρού Θεοκλήτου.

Χθες το βράδυ έφθασε από τη Θεσσαλονίκη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος έχει αναλάβει τοποτηρητής της Μητροπόλεως Ιωαννίνων, συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπο Διαυλείας Γαβριήλ επισκεπτόμενος αμέσως μετά την άφιξή του τον Μητροπολιτικό Ναό  τέλεσε τρισάγιο παρουσία καιν άλλων Αρχιερέων , όπως του Ναυπάκτου Ιεροθέου, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό προεξάρχοντος του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας και με τη συμμετοχή πολλών άλλων Αρχιερέων των αρχών του τόπου ενώ αναμένεται πλήθος κόσμου να συνοδεύσει τον μακαριστό Ιεράρχη στην τελευταία του κατοικία στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοπάνων όπου βρίσκονται οι τάφοι και άλλων τριών Αρχιερέων.

Βροχές και χαλάζι σήμερα Μ.Τετάρτη! - Αναλυτική πρόγνωση μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι προβλέπονται την Μ. Τετάρτη αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Τα έντονα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν σε όλη τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας (κυρίως της δυτικής) και της δυτικής Στερεάς πάνω από 1200 μέτρα).
Αναλυτικά: Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (πάνω από 1200 μέτρα).

Αιχμές Φ.Φίλιου για αποχώρηση της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας" από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με αιχμηρό τρόπο, σχολίασε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, την αποχώρηση της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο επικεφαλής της παράταξης επικαλέστηκε την καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίασης και ανακοίνωσε την αποχώρηση του ιδίου και των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης.

Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη για τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους αστέγους

«Επείγουσα ανάγκη οι μόνιμες κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες που αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια.Η επιστροφή των 20 εκατ. από το πρωτογενές πλεόνασμα σε δράσεις στήριξης των αστέγων είναι ένα μέτρο ανακούφισης. Όταν όμως αυτό γίνεται με τρόπο προφανούς  προεκλογικής σκοπιμότητας, τότε αναδεικνύεται το έλλειμμα κατανόησης του προβλήματος που έχει η κυβέρνηση.

Όλα τα κόλπα για τέλεια Πασχαλινά αυγά

Με το Πάσχα να πλησιάζει, οι παρακάτω συμβουλές για το σωστό βράσιμο και βάψιμο των αυγών, σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες!
Βασικές συμβουλές:
Μην βάψετε πολύ φρέσκα αυγά, δεν ξεφλουδίζονται καλά γιατί το ασπράδι είναι κολλημένο πάνω στο τσόφλι και όταν βράσουν, ξεκολλάει μαζί με αυτό.

9 «περίεργα» πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον καφέ

Είστε λάτρεις του καφέ όλων των μορφών και ειδών και πιστεύετε ότι τα ξέρετε όλα γύρω από κάθε κόκκο του;
Τσεκάρετε τον εαυτό σας με τα παρακάτω 9 tips του Readers’ Digest που ίσως δεν γνωρίζετε…
1. «Espresso» θα πει…
Τι σημαίνει άραγε «Espresso» στην κυριολεξία; Επιτάχυνση, Μετάβαση ή μαύρο και έντονο; Τίποτα από όλα αυτά. «Espresso» θα πει… αυτό που αναγκάζεται να βγει.

10 πράγματα που δεν ξέρετε για το Πάσχα

Μερικές αλήθειες για το Πάσχα που πιθανόν δεν ξέρετε!
1. Ο εορτασμός της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και της Ανάστασης πιστεύεται ότι ξεκίνησε μόλις ένα χρόνο μετά τη χρονιά που τοποθετείται ιστορικά η πιθανή σταύρωση του Χριστού. Οι πρώτες επίσημες γραπτές μαρτυρίες τέτοιων τελετουργικών εμφανίζονται όμως σε κείμενα του 4ου αιώνα μετά Χριστόν.

Ανυπόστατες «ιερουργίες» καθηρημένου κληρικού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με απόφαση του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου, που ανακοι­νώθηκε δημοσίως την 11-4-2014, επικυρώθηκε και κατέστη τελεσίδικη η απόφαση του Πρωτοβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία επιβλήθηκε στον μέχρι τότε Ιερομόναχο της Μητροπόλεώς μας Ιγνάτιο Σταυρόπουλο «η ποινή της καθαιρέσεως εκ του υψηλού της Ιερωσύνης Υπουργήματος και της επαναφοράς του εις την τάξιν των μοναχών».