Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών (180 κιλά) σε «μπλόκο» στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας

Συνελήφθη 57χρονος αλλοδαπός, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από (180) κιλά κάνναβης
Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, σήμερα (06-02-2014) νωρίς το πρωί στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου (στο ύψος της Φιλιππιάδας), εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 57χρονος υπήκοος Αλβανίας, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Συνελήφθη 35χρονος Ρομά για κλοπή από σπίτι με τη μέθοδο της απασχόλησης

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού Ρομά, για κλοπή από σπίτι με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Ειδικότερα, την 02-02-2014 το πρωί, ο 35χρονος από κοινού με μία γυναίκα συνεργό του, εισήλθαν σε κατάστημα 68χρονης ημεδαπής στα Πηγαδούλια Θεσπρωτίας και ενώ αυτοί την απασχολούσαν, δεύτερη συνεργός τους εισήλθε στο σπίτι της παθούσας, που βρίσκεται πάνω ακριβώς από το κατάστημα, απ’ όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Συνελήφθησαν τρείς Ρομά από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων για κλοπές από σπίτια σε χωριά των Ιωαννίνων

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  τεσσάρων ημεδαπών Ρομά
Εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, δύο υποθέσεις κλοπών από σπίτια σε χωριά των Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, τέσσερις ημεδαποί Ρομά (τρεις άνδρες, ηλικίας 33, 29 και 29 ετών  καθώς και μία 44χρονη γυναίκα).
Ειδικότερα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δράστες εμπλέκονται, κατά περίπτωση, στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

Συνελήφθη 54χρονος για οφειλές στο Δημόσιο

Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (163.557,03) 
Συνελήφθη, χθες (05-02-2014) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 54χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή εργατικών και εργοδοτικών  εισφορών στο Ι.Κ.Α.

Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (163.557,03) ευρώ. 

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα και στην Άρτα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, πέντε άτομα για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα και στην Άρτα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, πέντε ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, κατοχής ναρκωτικών ουσιών και αντίστασης.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες (05-02-2014) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 32 ετών, για μεταξύ τους συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών.

«Η ΕΣΕΕ πιστεύει ότι το νέο σχέδιο απασχόλησης θα οδηγήσει σε υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ»

Η ΕΣΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννη Βρούτση, του γνωστοποίησε τις θέσεις της για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εντός του νέου περιβάλλοντος που έχει διαμορφωθεί και τις προτάσεις της αναφορικά με τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση για την υπογραφή  νέας κλαδικής σύμβασης στο Εμπόριο.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ για τους αγώνες των εργαζομένων στην υγεία

Με αφορμή την πανυγειονομική απεργία της Πέμπτης 6/2/14, που προκήρυξαν όλοι οι υγειονομικοί φορείς της χώρας, αντιστεκόμενοι στην περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των ήδη ταλαιπωρούμενων πολιτών, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ δηλώνει ότι στηρίζει τους αγώνες των εργαζόμενων του πανυγειονομικού μετώπου.
Πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μπροστά στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν υγεία και πως δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στη δρομολογούμενη κατάρρευσή της. Το Νοσοκομείο Άρτας, η μονάδα ΕΟΠΥΥ, τα Κ.Υ. απογυμνώνονται από προσωπικό και πόρους, θύματα μιας απάνθρωπης πολιτικής, που ιεραρχεί τις προτεραιότητές της, όχι με βάση τις ανάγκες των ανθρώπων, αλλά των αριθμών.

Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» αφιερώνεται στους ξενιτεμένους Ηπειρώτες σε όλο τον κόσμο

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ 

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, 10 πμ, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, μας προσκαλεί στη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωσή του, την «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2014» την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα. Με τη συμμετοχή ογδόντα χορευτικών ομίλων με πάνω από δύο χιλιάδες χορευτές, πλήθους κομπανιών, χορωδίας και πολυφωνικών ομί﷽﷽﷽﷽φωνικ δάνω από χορευτέλών ομίλων, η εκδήλωση αποτελεί ένα πλουσιότατο γιορταστικό πολυθέαμα, μοναδικό στην εποχή μας. Οι Ηπειρώτες τολμούν και μπορούν να πέμπουν εγερτήρια μηνύματα και τεκμήρια συλλογικής έκφρασης, δημιουργίας και αγώνα, τόσο σημαντικά και απαραίτητα στους δύσκολους καιρούς μας.  

Η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε στη Βουλή για το ¨Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας»

Ομιλία στη Βουλή της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας, Όλγας Γεροβασίλη, στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), Αλλαγή Σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Λοιπές Διατάξεις» στις 5 Φεβρουαρίου 2014.
"… Θέλω να απευθυνθώ στους συναδέλφους μου γιατρούς Βουλευτές της Συμπολίτευσης. Σας καλώ να μην νομιμοποιήσετε με τη ψήφο σας τη διάλυση του συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας. Σας καλώ να μείνετε πιστοί στον όρκο που μαζί έχουμε δώσει.
Βροντερό «Όχι» από την Αντιπολίτευση σε αυτό το νομοσχέδιο και από τον ελληνικό λαό!"

Απάντηση του Υπουργείου Υποδομών στην επιστολή του δημάρχου Ιωαννίνων για το αεροδρόμιο

«Η απάντηση που λάβαμε για την εξέλιξη των έργων στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων όχι μόνο δεν μας ικανοποιεί αλλά κάνει την ανησυχία μας ακόμη μεγαλύτερη. Δεν είναι μόνο ο πολύς χρόνος που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση των εργασιών αλλά το χειρότερο για μας είναι ότι δεν προκύπτει κανένας σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία των πτήσεων». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, με αφορμή την απάντηση που έφτασε σήμερα από το Υπουργείο Υποδομών και μετά την επιστολή του στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο Αντώνης Μπέζας μίλησε στη Βουλή για το «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας»

Ο Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας μιλώντας στη συζήτηση επί της Αρχής του Σ/Ν του Υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), αλλαγή σκοπού ΕΟΠΥΥ και λοιπές διατάξεις» στην Ολομέλεια της Βουλής, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Θα προσπαθήσω να περιγράψω  τις βασικές  προβλέψεις, να τεκμηριώσω  ότι αυτό που επιχειρείται συνιστά  μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ και να αποσαφηνίσω τους όρους αυτής της μεταρρύθμισης.

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ ο αστρολόγος Νίκος Χορταρέας -Οι 710.000 που ξέχασε να δηλώσει και η κατάσχεση της Ferrari



Σε νέα μπλεξίματα ο Νίκος Χορταρέας που έπεσε στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ, καθώς βρέθηκαν σε λογαριασμό του 710.000 ευρώ, τα οποία είχε παραλείψει να δηλώσει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, το τηλεοπτικό μέντιουμ, που σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες, είχε αφήσει αδήλωτο το -διόλου ευκαταφρόνητο- ποσό των 710.000 ευρώ στην Εφορία, δεν είναι άλλος από τον Νίκο Χορταρέα.

Nullarbor-η άκρη της κόσμου: Εκεί όπου η Γη κόβεται απότομα και γκρεμοί 120 μέτρων χωρίζουν τους ανθρώπους από τους καρχαρίες !



Bunda Cliffs, Nullarbor. Στις νότιες ακτές της Αυστραλίας και σε ένα από τα νοτιότερα σημεία του κόσμου, η γη ξαφνικά σταματά και η απεραντοσύνη της θάλασσας απλώνεται εμπρός.

Συνελήφθη 44χρονος που έλεγε πως μεγάλη σεισμική δόνηση θα πλήξει την Κεφαλονιά



Συνελήφθη χθες (05.02.2014) το απόγευμα στην Κυπαρισσία, από αστυνομικούς του Aστυνομικού Tμήματος Κυπαρισσίας, 44χρονος με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Οι αρχαίοι Ελληνες έκαναν φοβερό μπάρμπεκιου !!



«Πωρωμένοι» με... το barbeque και το αντικολλητικό τηγάνι φαίνεται πως ήταν η άρχουσα τάξη των Μυκηνών, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει αμερικανική μελέτη, που βασίζεται σε ευρήματα από την περιοχή.

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία



Σε 24ωρη απεργία κατά του νομοσχεδίου για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), το οποίο έχει εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή, προχωρούν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ, με τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ).

Ταχύτερη έξοδος στη σύνταξη με εξαγορά θητείας



Εφόδιο για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη αποτελεί η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας, ωστόσο οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη, σύμφωνα με το Εθνος.

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Αμφίκλεια



Σεισμική επιφανειακή δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09.58 το πρωί στην Αμφίκλεια.

Απαγορευτικά τα ταξίδια με ΙΧ: Στα ύψη το κόστος στα διόδια -Αυξήσεις 50% και 60%



Παλιότερα οι οδηγοί φθάνοντας στους σταθμούς των διοδίων αναζητούσαν κέρματα για να πληρώσουν. Πλέον δεν θα τους φτάνουν, αφού οι αυξήσεις στις τιμές των διελεύσεων όλο και αυξάνονται. Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές οι αυξήσεις αγγίζουν το 50% και σε άλλες ακόμα και το 60%.

Η μεγάλη κομπίνα με τις αποδείξεις «μαϊμού»!!



Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε καταστήματα εστίασης αποκάλυψαν ακόμα μία κομπίνα που έχουν σκεφτεί και υλοποιήσει επιτήδειοι εξαπατώντας την Εφορία, αλλά και τους πελάτες τους.Πρόκειται για το σύστημα του «ψευτοθόδωρου» όπως το αποκαλούν οι ελεγκτές.Συγκεκριμένα ο ελεγκτής που πηγαίνει σε ένα κατάστημα περιδιαβαίνει τα τραπέζια για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν οι προβλεπόμενες αποδείξεις. Βλέπει τα χαρτάκια στα τραπέζια, κάποια τα τσεκάρει και στη συνέχεια φεύγει. 

«Κίνδυνος θάνατος» οι τηγανιτές πατάτες -Οι 3 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να ξαναφάτε ποτέ

Aποτελούν, ίσως, τον πειρασμό στον οποίο δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς: Τηγανιτές πατάτες. Αυτό, όμως, το αγαπημένο συνοδευτικό όταν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση, μετατρέπεται στο μεγαλύτερο διατροφικό παραστράτημα προκαλώντας πολλά προβλήματα υγείας.
Τα τρία χαρακτηριστικά τους που, σύμφωνα και με το onmed.gr,  τις καθιστούν απαγορευτικές είναι τα εξής:
  • Είναι ο χειρότερος υδατάνθρακας
Είναι φτιαγμένες από απλούς υδατάνθρακες οι οποίοι μετατρέπονται εύκολα σε γλυκόζη όταν αυτοί διασπώνται από τον οργανισμό. Οι συγκεκριμένοι υδατάνθρακες  απορροφώνται γρήγορα από τον οργανισμό και εάν δεν καούν το ταχύτερο δυνατό, αποθηκεύονται στο σώμα μας με τη μορφή λίπους.