Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Μονόδρομος για την Ηγουμενίτσα η Τουριστική Ανάπτυξη !

Είναι χρέος όλων μας αλλά κυρίως των ανθρώπων που διαμορφώνουν και διαχειρίζονται την ανάπτυξη του τόπου να μπορούν να βλέπουν τα σημεία των καιρών αλλά κυρίως τα ερεθίσματα που προκύπτουν από την καθημερινότητα και τις νέες τάσεις τις οικονομίας τόσο σε μακροοικονομικό αλλά και στο μικροοικονομικό περιβάλλον.

Κλειστά φαρμακεία την Τετάρτη, με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία



Με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα καλύπτει όλα τα έκτακτα περιστατικά, θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Κοινωνικό μέρισμα: 500 ευρώ το άτομο και εισόδημα έως 6.000 ευρώ



Στα 500 ευρώ ανά άτομο, το οποίο αυξάνεται σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά, ορίζεται το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο θα καταβληθεί εφάπαξ εντός του Μαΐου.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να μάθουν ίντερνετ -Με ένα κλικ στον υπολογιστή οι βεβαιώσεις αποδοχών 2013



Μέσω Ιντερνετ θα μπορούν να «κατεβάζουν» τις βεβαιώσεις αποδοχών του 2013 οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, με την ενεργοποίηση της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ποιοι δικαιούνται επιστροφή ποσών που έχουν κατασχεθεί



Οφειλέτες με πραγματική οικονομική αδυναμία ή φορολογούμενοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μπορούν να ζητήσουν να τους επιστραφούν ποσά που έχουν κατασχεχθεί εις χείρας τρίτων (μισθοί, συντάξεις, καταθέσεις, ενοίκια, οφειλές προμηθευτών) από την εφορία, με αίτησή τους προς την αρμόδια ΔΟΥ.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων

         
Την ερχόμενη Τετάρτη 9 Απριλίου στις επτά το απόγευμα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη αποφάσεων 79 θέματα, τα εξής:

Η σοκολάτα «προστατεύει από την παχυσαρκία»!

Λίγη σοκολάτα την ημέρα μπορεί να προστατεύει από την παχυσαρκία και τον τύπου 2 διαβήτη χάρη σε ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που περιέχει, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για την υπερκατανάλωσή της: στις περισσότερες μελέτες οι συγκεντρώσεις των συστατικών που ελέγχονται αντιστοιχούν σε ποσότητα σοκολάτας έως 100 γραμμάρια την ημέρα.

Τέσσερις επιστημονικοί τρόποι για να γίνετε πιο τυχεροί

1)     Μεγιστοποίηση των ευκαιριών
Διαισθητικά, είναι λογικό: αν κλειδωθείτε στο σπίτι σας, πόσες συναρπαστικές ευκαιρίες πρόκειται να σας συμβούν; Μάλλον ελάχιστες. «Οι τυχεροί άνθρωποι δημιουργούν, σημειώνουν και ενεργούν σύμφωνα με τις ευκαιρίες στη ζωή τους. Ορισμένοι τύποι προσωπικότητας είναι πιο τυχεροί, επειδή έχουν την τάση να δημιουργούν σενάρια που μεγιστοποιούν τις ευκαιρίες και έτσι αυξάνουν την τύχη.

"1η Ομαδική Συνάντηση Μεντόρων και Καθοδηγούμενων "

Προγράμματος Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας και το Γραφείο Διασύνδεσης του Π.Ι.Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Γραφείο Διασύνδεσης στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιούν για την υποστήριξη των φοιτητών και αποφοίτων του Ιδρύματος σε θέματα απασχόλησης, σταδιοδρομίας και επιχειρηματικότητας υλοποιούν το "Πρόγραμμα Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων".

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:«ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!». ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, σήμερα, Κυριακή 6 Απριλίου 2014, ανήμερα της μαύρης επετείου της Γερμανικής Εισβολής, εκδήλωση με τίτλο: «ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλων και Χωριών της Ελλάδας και την Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.