Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τέσσερα τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώμε

Υπάρχουν κάποιες τροφές που θεωρούνται... απαγορευμένες. Για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος και να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση η απαγόρευση είναι ρητή. Για όλους τους υπολοίπους καλό είναι τα παρακάτω...τρόφιμα να καταναλώνονται με μέτρο και μεγάλη προσοχή.
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε είναι οι εξής:
Λευκό ψωμί
Τρόφιμο χωρίς ιδιαίτερη διατροφική αξία, που ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού κάνοντας μας συνέχεια να πεινάμε. Σαν να μην φθάνουν όλα αυτά, περιέχει και ζάχαρη.

Τηγανητά
Όχι μόνο έχουν μικρή διατροφική αξία αλλά συμβάλλουν και στην εμφάνιση σοβαρών παθήσεων. Περιέχουν λιπαρά, παχαίνουν και σχετίζονται άμεσα με την κακή χοληστερόλη και την υψηλή πίεση. Επίσης, προκαλούν πεπτικά προβλήματα.

Τρίκαλα: Τα «παπούτσια στο χέρι» έδωσε ο Δήμος σε υπάλληλο

Στην οριστική παύση υπαλλήλου, προχώρησε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας. Ο υπάλληλος Β.Σ. τέθηκε αυτοδίκαια σε αργία από τις 13 Νοεμβρίου 2012 και από τις 30...
Σεπτεμβρίου 2013 οριστικά εκτός Δήμου, επειδή είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τα παραπτώματα...«παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό Κώδικα ή άλλους ποινικούς νόμους, απόκτηση οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος του ιδίου του υπαλλήλου ή τρίτου προσώπου, κατά την άσκηση των καθηκόντων του ή εξ αφορμής αυτών, σοβαρή απείθεια, χρησιμοποίηση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας ή πληροφοριών που κατέχει ο υπάλληλος λόγω της υπηρεσίας του ή της θέσης του, για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων του ιδίου ή τρίτων προσώπων».

Εκτέλεση δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο


Εκτέλεση θυμίζουν όσα συνέβησαν το απόγευμα της Παρασκευής στη λεωφόρο Ηρακλείου 420, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Δύο νεαρά άτομα, ηλικίας 22 και 26, έπεσαν νεκρά από πυρά αγνώστων ενώ ένα τρίτο άτομο νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένο στο θώρακα στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.
Νεκροί είναι οι Μανώλης Καπελώνης και Γεώργιος Φουντούλης και τραυματίας ο Αλέξανδρος Γέροντας. Ο τραυματίας εκτός από το θώρακα έχει τραυματιστεί και στην κοιλιακή χώρα.
Στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας
Παναγιώταρος, με δηλώσεις τους ανέφεραν ότι και οι δύο νεκροί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι δύο δράστες πάρκαραν τη μοτοσικλέτα τους στη λεωφόρο Ηρακλείου και κατευθύνθηκαν πεζοί προς τα δύο μέλη της ΧΑ, πυροβολώντας τους εξ αποστάσεως με τις τελευταίες βολές να έπεσαν από απόσταση ενός μέτρου. Ο ένας από τους δύο έπεσε νεκρός στο σημείο και ο δεύτερος μεταφέρθηκε αρχικά βαρύτατα τραυματισμένος στο νοσοκομείο Αγίας Όλγας, όπου και κατέληξε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και ο άλλος στο θώρακα. Και οι δύο πυροβολισμοί έγιναν από κοντινή απόσταση.
Ο ένας εκ των θυμάτων εργαζόταν σε καφέ μπαρ του Ηρακλείου και ο δεύτερος σε επιχείρηση του πατέρα του.

Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας στην Ήπειρο με εξάρθρωση κυκλώματος που έκλεβε αυτκίνητα

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας πολυμελής εγκληματική οργάνωση,  που διέπραττε κλοπές οχημάτων, τα οποία  αποσυναρμολογούσε και τα διέθετε προς πώληση, με πεδίο δράσης τους Νομούς Αττικής, Άρτας, Πρέβεζας και Ακαρνανίας.
Η δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνει τέσσερις ημεδαπούς (μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης) και άλλους τρεις τουλάχιστον συνεργούς τους.

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

 Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου) η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει τα εξής:
Από το 1996 στη χώρα μας έχει καθιερωθεί η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (1-7 ) ως Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά ο μητρικός θηλασμός είναι μια από τις πιο σημαντικές πηγές φροντίδας και υγείας, ίσως και η πιο σημαντική. Τα οφέλη είναι πολλά και δεν αφορούν μόνο τη βρεφική ηλικία αλλά και μετέπειτα όταν το βρέφος γίνει παιδί και το παιδί έφηβος. Ακόμα καλύπτουν θέματα προστασίας της υγείας της μητέρας και της ευημερίας της οικογένειας. Εκτεταμένο ερευνητικό έργο τεκμηριώνει και τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν τα χαμηλά ποσοστά ή η πρόωρη διακοπή του θηλασμού.
Συνεπώς το μητρικό γάλα αποτελεί μοναδικό θησαυρό ζωής, υγείας και ευεξίας για το παιδί, τη μητέρα, την οικογένεια και την κοινωνία γενικότερα, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπεται ειδικά στις μέρες μας, το γεγονός ότι αυτό προσφέρεται εντελώς δωρεάν και σε «ασφαλή  συσκευασία». Γι’ αυτό και η προστασία, προαγωγή και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού αποτελούν προτεραιότητα στις πολιτικές δημόσιας υγείας όχι μόνο σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με 51 θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 23-10-2013 συνεδριάσεως.
1.       Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 29-10-2013 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση περιοχής Μύτικα Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 180.000,00 με ΦΠΑ, η οποία απέβη άγονος, και ορισμός νέας ημερομηνίας δημοπράτησης του έργου.

Διενέργεια εξετάσεων φυσικού νοσοκομείου- ακτινοφυσικού ιατρικής και φυσικού νοσοκομείου εκτός περιοχής ιοντιζουσών ακτινοβολιών Δεκεμβρίου 2013

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται πως η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις:
α)Φυσικού Νοσοκομείου-Ακτινοφυσικού Ιατρικής και
β)Φυσικού Νοσοκομείου εκτός περιοχής ιοντιζουσών ακτινοβολιών
Δεκεμβρίου 2013  είναι από Τετάρτη 30-10-2013 έως και Παρασκευή 29-11-2013.
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων. Για κάθε επάγγελμα απαιτείται ξεχωριστή αίτηση συνοδευόμενη με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Ενημέρωση κτηνοτρόφων Πωγωνίου για την ηλεκτρονική απογραφή, τις αδειοδοτήσεις, και άλλα τρέχοντα ζητήματα

Σε συνάντηση κτηνοτρόφων από την ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου, που έγινε στο Δελβινάκι, παρέστη το βράδυ της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά την οποία έγινε εκτενής ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ι. Καραμπίνας, Οδ. Πότσης, Κων. Ντέτσικας, σύμβουλοι κ.ά.

Τα Ιωάννινα θα επισκεφθεί στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2013 ο Επίτροπος κ. Johannes Hahn, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο "περιοδείας" του Επιτρόπου στις 13 ελληνικές περιφέρειες, με την οποία επιδιώκει να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών πόρων – της κυριότερης πηγής δημοσίων επενδύσεων για τη χώρα.      
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ Johannes   ΗΑΗΝ                      
 ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων στην εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Στη Δημοτική Αρχή και τη Διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη η αναφορά που έγινε από την αναπληρώτρια γραμματέα Αλληλεγγύης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Λία Εγγλέζου στην κοινωνική πολιτική που υλοποιείται.
Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η κ. Εγγλέζου έκανε λόγο για παντελή απουσία του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή και η Διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ θεωρεί ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, που πραγματοποιούν ολιγόωρες επισκέψεις στην περιοχή, οφείλουν πρώτα να ενημερώνονται και στη συνέχεια να ασκούν κριτική.

«Αντάρτικο» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον φόρο ακινήτων



Oξύνονται οι αντιδράσεις βουλευτών τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ για τις ρυθμίσεις του Ενιαίου φόρου ακινήτων.
Το κλίμα ήταν βαρύ κατά τη συνάντηση των 70 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών την Τετάρτη. Ενστάσεις για τον νόμο εξέφρασαν οι βουλευτές Ιορδάνης Τζαμτζής, Γιώργος Βλάχος, Ανδρέας Ψυχάρης, Ντόρα Μπακογιάννη και Φωτεινή Πιπιλή.
Μετά τους βουλευτές της ΝΔ, και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τις προωθούμενες διατάξεις ως έχουν. Κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ




 Με επείγον έγγραφο το αρμόδιο υπουργείο ζήτα από την Περιφέρεια Ηπείρου την τοποθέτηση ειδικής συσκευής για τον ηλεκτρονικό έλεγχο προσέλευσης των εργαζομένων.
Η συσκευή θα ενημερώνει αυτόματα τις αρμόδιες υπηρεσίες  για την ώρα προσέλευσης προκειμένου να ασκείται ο σχετικός έλεγχος και να λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα για τους αργοπορούντες ή μη προσερχόμενους.
Η εφαρμογή της σχετικής απόφασης  είναι « άμα λήψη..» και ως εκ τούτου ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης έδωσε εντολή αρμοδίως για την άμεση εφαρμογή του μέτρου, στο  οποίο προσβλέπει το υπουργείο να βάλλει τέλος στους…κοπανατζήδες

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτές είναι οι τροφές που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΤΕ στο στόμα σας!!! Δείτε γιατί...


Όταν προσπαθούμε να βελτιώσουμε την υγεία μας και να χάσουμε βάρος, υπάρχουν μερικές τροφές που απαγορεύονται ρητά στη διατροφή...
μας. Ποιες είναι όμως αυτές οι τροφές και γιατί πρέπει να τις αποφεύγουμε;
 1. Λευκό ψωμίΟ βασικός λόγος είναι ότι δεν έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία. Περιέχει αρκετές ποσότητες ζάχαρης και δεν ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να πεινάμε συνέχεια. Προτιμήστε το πολύσπορο ψωμί ή το ψωμί ολικής άλεσης, καθώς περιέχει ωφέλιμα συστατικά που μειώνουν τη χοληστερόλη καθώς και τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.

Μερική έκλειψη Ηλίου την Κυριακή




Μετά το μεσημέρι της Κυριακής 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια έκλειψη Ηλίου, η οποία θα είναι ορατή ως μερική στην Αφρική...
τη νότια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και περιοχές της Αμερικής. Στην Ελλάδα η έκλειψη θα είναι ορατή ως μικρή κάλυψη του ηλιακού δίσκου από τη Σελήνη. Σε άλλες περιοχές του κόσμου η έκλειψη θα γίνει αντιληπτή ως ολική.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη χώρα μας, σύμφωνα με τους αστρονόμους, ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος, η Σελήνη θα καλύψει σε ποσοστό έως 10% τον ηλιακό δίσκο στη νότια Ελλάδα, ενώ στη βόρεια Ελλάδα η κάλυψη θα είναι μικρότερη. Αντίστοιχα, η διάρκεια της έκλειψης θα είναι μεγαλύτερη στη νότιο Ελλάδα (π.χ. πάνω από μια ώρα στην Κρήτη) και μικρότερη στη Βόρεια Ελλάδα (π.χ. περίπου μισή ώρα στη Θεσσαλονίκη), όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.